Tijd

Alweer zondag en een week voorbij. Voor de een vliegt de tijd zomaar om, voor een ander duurt een week eeuwen. Ik kom eigenlijk altijd tijd te kort.

Afgelopen week was relatief rustig met mijn vaste afspraken zoals het oppassen, woensdag de meisjes en deze week op vrijdag op de jongens.

Met de meisjes ging ik naar de kinderboerderij in Lombardijen[ Rotterdam] en een bouwspeeltuin. Daar kon je zelf een hut timmeren met al op maat gemaakte planken en laten ze nu net van hun vader geleerd hebben om te timmeren! Voor 1 euro kregen we een gereedschapskist met spijkers. Wij aan de slag:

Gelukkig lagen er kleden waar je snel even een dak of deur mee maakte.Ze vonden het helemaal het einde om te doen, dus dit was voor herhaling vatbaar.

Dat de gebeurtenissen zich herhalen zie ik bij mijn kleinkinderen maar al te goed. Hun vader was als klein kind, van net drie jaar ook gek op timmeren en hutten bouwen.Die timmerde alles wat los en vast zat aan elkaar.

De kleinzoons kunnen nog niet naar een huttendorp, die zijn nog te klein. Beiden waren vrijdag niet lekker, al die virussen die ze opdoen op de opvang..

Met de oudste bakte ik kruidnootjes. Sommigen kregen de vorm van een worm of een slang, maar ze smaakten:

De jongste is nu 8 maanden en staat en loopt langs tafeltjes. Het is een echte ontdekkingsreiziger, hij onderzoekt alles, liefst met zijn mond. Ik moet dus voortdurend opletten.Als de buitendeur even open staat, kruipt hij de tuin al in…

Gisteren kwam Sinterklaas aan. We hadden de kleinzoons al vroeg aan de telefoon, want om 10 uur kwam de boot al in Maassluis aan☺

Het lijkt nog zo kort geleden dat onze zoon en later ook onze dochter verkleed als Pietje naar school ging. Toch is deze foto van plm 34 jaar geleden.Waar is de tijd gebleven?

Tijd

In welke tijd van het jaar we momenteel zitten, is soms niet te peilen. Is het echt herfst? Gisteren was het op onze tuin 17 graden en zaten we nog te genieten in de zon. Het leek wel voorjaar. Ik plukte het laatste herfstboeketje uit onze tuin. Een boeketje van de rode bloemen van de ananassalie en de bloeiende grassen en het rood verkleurde blad van de Sneeuwbal. Alhoewel het meeste nu wel uitgebloeid is, is er nog genoeg kleur te zien. De hortensia’s die naar bruin verkleurd zijn. de grassen die bloeien, sedums die rood bloeien, het blad van bv aardbeien en bramen dat verkleurd naar rood

In het oog springt de callicarpa met zijn paarse bessen, het blad is eraf en alleen de bessen hangen er nog aan. In het voorjaar was een van de eerste bloemen de oranje slaapmutsjes, nu bloeit er nog een laatste bloempje. De tijd voor dit bloemetje is ook voorbij.

Tot slot: gisterenavond scheen er een mooi gesluierde maan over de rivier.

De dag begon al vroeg met een mooi gekleurde hemel en de reflectie van de zon op een gebouw ergens in Rotterdam

Ik wens jullie allemaal een fijne zondag, het is weer prachtig weer! We blijven er maar van genieten zolang het duurt……..

23 gedachten over “Tijd

 1. Timmeren met de meisjes en bakken met de jongens. Heerlijk genderneutraal, om het met een modewoord te zeggen . Kleinkinderen zijn zo heerlijk toch.
  Vandaag fietsten we 55 km in t-shirt tussen de herfstpracht. Niet goed, maar toch genoten we. De zon op het gouden blad!

  • Erg genderneutraal, haha. Toch zitten de typische jongen-meisje dingen er al in. De meisjes spelen met poppen, de jongen alleen met auto.s terwijl ze allemaal genderneutrale speelgoed hebben….

 2. Zelfs je Helleborus is in de war.

  Mijn liefste vroege herinneringen zijn van toen mijn zus tentjes voor ons bouwde onder tafels of door allerlei meubilair te (laten) opstapelen en daar dekentjes over draperen.

 3. Ik herken die bouwspeeltuin wel.. wandel er vaak langs met de hond! 🙂 Ze hadden het zo te zien allemaal erg naar hun zin met oma.. de ene timmerend en de andere bakkend! 🙂
  Dat lijkt het Depot wel, op je laatste foto.. die zou in ieder geval zo heel erg reflecteren hè.. maar dan zou je wel érg ver kunnen kijken..!

  • Ik heb geen idee welk gebouw het is, ik zou het depot meer rechts van de Euromast verwachten…ik heb zelf het idee dat dit meer de kant van de Waalhaven is. Maar ik weet het ook niet hoor…

 4. Wij hadden ook een heerlijke dag gisteren. Ik moest nog aan je denken toen we bij de plompe toren waren. De zeekraal is niet meer rood zoals op jouw foto. Maar het uitzicht van bovenop de toren was magnifiek .

  • Ik vind het daar altijd prachtig, maar ook bij jullie langs de kust!Het zeekraal is in september op z’n hoogtepunt en zeker als ook de zeeasters er tussen bloeien, prachtig!

 5. Herkenbaar dat de tijd voorbij vliegt. Onze kinderen gingen destijds naar de bouwspeeltuin Maeterlinck. Misschien leuk voor de verandering als adresje achter de hand.

 6. het is herfst , met gisteren een temperatuur hoger dan ooit gemeten 🙂
  dus dat is zeker genieten in de tuin , maar ook bij het hutten bouwen
  en de Sint en zijn Zwarte Pieten troffen het ook mooi warm
  ja waar blijft de tijd als ik een mooi petroleum stel bij je zie staan , pure nostalgie 🙂
  geniet de dag

 7. Ik heb ook altijd tijd te kort .Wat ben je toch een bezige bij en geniet zoveel je kan van deze weersomstandigheden ,Ze zijn echt uitzonderlijk. Kom hier erg graag op dit gezellige blog. Fijn weekend.

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!