Treasures of time

Geruime tijd terug las ik bij Melodyk in een blog dat zij een dag naar Ouwehands Dierenpark gepland had met een bezoek in de avond aan de Treasures of time. Wie wilde, kon daarbij aansluiten.

Ik had al bij meer bloggers foto’s in blogs gezien van dat soort lichtshows, Bij Marylou bv in Antwerpen, pas bij Karel en Melody van de Wildlands. Ik trok de stoute schoenen aan en meldde mij  aan als deelnemer.Veel van jullie kunnen jullie je dat vast niet voorstellen maar voor mij is het een soort overwinning op mijzelf. Ik ging nooit alleen op stap met een groepje mensen die ik nooit eerder gezien had. Daarbij boekte ik ook nog eens een overnachting in een hotel. Ook voor het eerst van mijn leven in mijn eentje! Helemaal buiten mijn comfortzone☺

Veel te vroeg was ik bij het hotel, maar de kamer was vrij en ik kon dus al inchecken. Dat was wel fijn want ik had in de ochtend eerst nog examen afgenomen en zo kon ik mij even omkleden en warme kleding aantrekken. Daarna ging ik naar Ouwehands Dierenpark wat naast het hotel ligt. Ideaal!

Ik appte Melody dat ik er was, zij had mij eerder al een foto van Karel, Daphne en haarzelf geappt, dus ik wist naar wie ik uit moest kijken. Ze zouden net aan de koffie gaan en snel had ik Daphne gespot in de rij bij de koffiecorner. Die wees mij waar ik de anderen kon vinden. Na de koffie meldde ook Annemarie zich en toen waren we compleet en gingen op pad.

Ondanks dat ik geen van allen eerder had ontmoet, was het erg gezellig.Stuk voor stuk aardige mensen en ik voelde mij meteen op mijn gemak. Het leuke vond ik ook dat we allemaal van fotograferen houden, dus je zult vast veel dezelfde soort foto’s bij hen terug zien, maar misschien net vanuit een andere invalshoek of net wel of niet ingezoomd.

We liepen eerst een rondje door het park bij daglicht.We zagen niet alle dieren meer, sommige waren al in de nachtverblijven gegaan, maar ik nam genoeg foto’s.

Eind van de middag gingen we eten en na het eten was het inmiddels donker en liepen we het rondje nog een keer maar dan met de focus op alle lichtobjecten.

Als je door de tijdstunnel gegaan bent, begeef je je in het tijdperk van de dinosauriërs. We zagen metershoge lichtkunstwerken van magische planten, vulkanen en de meest bijzondere dieren. Maandenlang werkte een team van kunstenaars uit China aan de handgemaakte lichtobjecten.

Ik denk dat mijn kleinzoon Aaron het helemaal geweldig gevonden zou hebben, die is helemaal weg van Dino’s en weet er zoveel van.

Voor vandaag laat ik het hierbij. Later in de week zal ik nog meer posten over het dierenpark, de Treasures of time en ook nog over de wandeling die ik vanmorgen na het ontbijt met Karel, nog maakte over de Grebbeberg

Eerst alle foto’s verder uitzoeken en verkleinen tot het juiste formaat.

 

17 gedachten over “Treasures of time

 1. Wat goed van je dat je deze stap – buiten je comfortzone – genomen hebt en dat je zo genoten hebt. Ik kijk uit naar je foto’s.
  Ik zie dat ik nog t/m 24 februari terecht kan … misschien ga ik er ook nog wel een kijkje nemen.

 2. Oh ja.. de eerste keer dat ik bloggers ‘in het echt’ ging ontmoeten, was ik ook wel een beetje zenuwachtig. Maar het blijken allemaal altijd erg aardige mensen te zijn.. en door het bloggen ben je er ook snel vertrouwd mee.. je ‘kent’ ze al een beetje hè. Ik sprak vooral af om ergens te gaan wandelen.. een beetje zoals jij ook.. dan heb je sowieso een leuke dag uit en als het klikt helemáál. 🙂
  Ik zag zo’n voorstelling in AntwerpenZoo een paar jaar geleden.. best mooi gedaan hè.. maar vind een dierentuin altijd wel de moeite hoor.

 3. Ik vond de eerste ontmoeting met andere bloggers ook eng, maar ook mij viel dat reuze mee. Mensen lijken erg op wie ze zijn in hun blog. Wat fijn dat je jezelf hebt overwonnen en dat je zo hebt genoten van je dag! Hopelijk ontmoeten we elkaar ook eens op een blogmeeting.

 4. Die Chinezen zijn echt kunstenaars met hun lichtshows .Wist je dat al de frames worden overspannen met zijde en met de hand worden ingekleurd. Ik heb ze ooit eens bezig gezien bij het manueel schilderen van de figuren.

 5. Knap dat je deze stappen durfde te zetten, zelf ben ik niet zo’n held om alleen met vreemden op stap te gaan.
  Ik ben wel al meerdere keren naar zo’n Chinees lichtfestival geweest, een keer in de oude dierentuin in Emmen en ook een paar keer in Rhenen. Het is heel bijzonder om te zien en te fotograferen, ik ben heel benieuwd naar je foto’s!

 6. Wat je zegt, het was hartstikke gezellig en dan vliegt zo’n dag ook om, én niet te vergeten dat we enorm boften met het prachtige weer natuurlijk.

  En ja die comfortzone… eruit stappen vergt wel moed maar als het dan zo’n fijne afloop kent is het alleen maar een bevestiging van dat het ook iets heel moois kan opleveren.

  Fijn dat je het waagde met ons 😉

 7. Wat bijzonder zo’n lichtshow in een dierenpark. Daar heb ik nog nooit van gehoord. Wel in grote steden zoals Eindhoven. Ik ben benieuwd wat je ons nog meer laat zien.

 8. ha die Margriet
  fijn te lezen dat je , je welkom voelde bij ons
  en dat je de stap zette om alleen ergens te boeken
  ik weet dat je het net als wij , geweldig vond
  ben ook benieuwd naar je wandeling van vanochtend

  rustige middag groet

Leuk als je een reactie achterlaat!