Verspenen

De paprika’s die ik als eerste gezaaid had, beginnen toe te zijn aan een groter potje. Ik moet ze gaan verspenen.Normaliter zou ik dat in mijn kas gedaan hebben, maar nu doe ik het toch thuis. Gezien de onzekere tijden waarin we nu opeens terecht zijn gekomen, houd ik mijn plantjes nog maar thuis. Stel dat we opeens ook in Nederland de deur niet meer uit mogen dan kan ik geen water meer geven in de kas…..

Alles wat ik net naar de tuin had gesjouwd, is voor een deel weer terug naar huis, potgrond, potjes, bindtouw…..

basilicum

In het raamkozijn komt de basilicum op, de gember gaat[ nu pas] groeien.De 7 tomatensoorten komen boven de grond.Uit Tenerife bracht ik een zaaddoos mee van een Oleander, die zaden komen ook op nu.

gember

Afgelopen twee dagen zijn we nog wel een poosje bezig geweest op de tuin.Het is een gekke situatie, op het ene moment slaat de schrik mij om het hart, hoe moet dit eindigen? Het volgende moment ben ik het even vergeten en staan we plannen te maken voor het hele tuinseizoen.Komt dat er allemaal nog wel van?

tomaat

Geen knuffels

De werkelijkheid wordt ook anders, wij zijn niet jong meer, moeten oppassen, willen niet besmet raken met het virus.Kleinkinderen kunnen we niet meer van dichtbij zien, knuffelen is er al helemaal niet meer bij.Gisteren brachten we nog speelzand naar ze om nu in de tuin bezig te kunnen blijven.Onze schoondochter in de deuropening met de kleindochters en wij op twee meter afstand in de tuin.Het op afstand blijven voelt zo tegen natuurlijk en afschuwelijk…….

Zelfs even bij mijn moeder langs gaan die tegenover onze volkstuin woont is opeens anders.Afstand houden is het motto. Onze dochter en zoon die we vanmorgen nog wel even zagen, kun je geen gedag zeggen met een knuffel. Zo gek!

Proberen niets aan te raken, handen wassen en anderhalve meter uit elkaar blijven. Zo min mogelijk naar de winkel. We hebben wel voor een poosje eten in huis, de diepvries was nog niet leeg met de oogst van afgelopen jaar.Gisteren hoorde ik twee mannen tegen elkaar in de rij bij de kassa zeggen , dat het zo’n flauwekul is dat de kassières nu achter een plexiplaat zitten. Uit welk ei zijn die twee gekropen?

De natuur gaat zijn gang

Maar goed, we moeten er doorheen met zijn allen en welke zorgen ik me ook maak, de natuur gaat gewoon zijn gang.Vandaag is het meteorologisch voorjaar begonnen.De koolmeesjes zijn de nestkastjes in getrokken op onze tuin en vliegen af en aan met mosjes enzovoorts om hun nestjes te bouwen. Uit de grond schieten alle planten omhoog.De aardbeienplanten beginnen te groeien, de bramen en frambozen lopen uit, de blauwe bessen bloeien al.Ik heb aardappelen en uien gepoot en worteltjes gezaaid.In de kas doet de sla het goed en heb ik aubergines, doperwten, zinnia’s en nog eea gezaaid. Op het balkon bloeien de blauwe druifjes en de narcissen. De hortensia loopt uit en de katjes bloeien.

Vanmiddag ga ik de paprikaplantjes in een groter potje zetten.Zolang we nog naar buiten kunnen blijven gaan, doen we steeds maar wat in de tuin. Ik heb opeens drie vrije dagen meer omdat ik nu niet meer oppas, dus een zee met tijd ineens.Stilletjes hoop ik dat ik die tijd snel niet meer heb, maar niemand die het met zekerheid weet. Laten we proberen gezond te blijven en toch nog te genieten van wat we buiten zien!

Voorbeeld van afbeelding

6 gedachten over “Verspenen

  1. Ik ben er zeker van dat we het laatste van die corona en de maatregelen nog niet gezien hebben, ik geloof er niets van dat na de paasvakantie de scholen terug open gaan, en, hoe het met de rest zit dat ziet er ook niet zo positief uit, er gaan hier zelfs stemmen op om in de zomer niet naar het buitenland te gaan en of het wel verstandig is om festivals ed te laten doorgaan, ondertussen maken we er het best van maar het is inderdaad raar, vandaag maakten we een fietstocht langs familie en vrienden en voerden we inderdaad ook afstandelijke gesprekken, vreemde boel!

    • Dat is zeker Rob! Wij gaan nog wel naar onze volkstuin, voelen ons daar nog wel safe.We hebben een grote tuin en zijn in de buitenlucht.Er zijn ook niet veel mensen op de tuin.Die er zijn houden afstand.We blijven de berichtgeving volgen en hopen en maken er het beste van….Het is ook heel gek vind ik dat de hele wereld in hetzelfde schuitje zit, net een film

  2. Wat een gedoe al je planten terug naar huis! Je hebt hart voor je planten. Mooi om te horen. Ik ben natuurlijk nog steeds jaloers op je paprika planten. De mijne heb ik verspeent, ze zien eruit als jouw tomaten op de foto. Blijf gezond!

  3. Zelfdiscipline helpt je zelf en ook de anderen.Maar het zijn gekke tijden.Gisteren maakte ik ook nog iets ongelooflijk mee en als het me nu nog zou gebeuren ;bel ik de politie.Ik ging brood halen om enkele stappen van mijn huis.Van half 9 tot half 10 mochten alleen 65 plusser in de winkel.Er stond een lange rij maar mensen die er al stonden lieten zonder mopperen de anderen binnen tot plots een handgemeen plaatsgreep Een nog jonge vrouw wilden toch binnen en ging 2 winkeljbedienden te lijf te lijf.Duwend en roepend dat ze niets aan haar te zeggen hadden en in heel dat tumult geraakte ze toch binnen in de winkel Het peosoneel verward achter latend en niemand van al die mensen reageerden niet alhoewel ze het afkeurden.Ik haal mijn brood en melk en staat die vrouw aan de kassa achter mij te duwen met karretje want dat moest iedereen gebruiken om aan de 1.5 m te kopen.Plots gaat ze voor haar karretje staan en begint me te duwen.Niemand reageerde .Ik draai me op en zeg haar op beleefde manier dat ze dadelijk achter haar karretje moet gaan staan,ze begint me uit te schelden en blijft tegen me aan duwen.Ik wordt boos neem mijn telefoon en zeg haar dat ik de politie bel waarop ze me blijft toeroepen dat ik over haar niets te zeggen heb en me verbaal aanvalt maar dan toch achter haar karretje gaat staan.Ik betaal en ga naar huis.Niemand reageert op de furie.Als ik in de week weer om brood ga,weet ik heel zeker ,als dit nog gebeurd ik dadelijk zonder twijfel de politie zal bellen.dat zijn toch ongeoorloofde dingen.Zulke mensen zouden ze gewoon de toegang tot de winkel moeten ontzeggen.Gelukkig zijn er wel heel veel menen die wel alles doen zoals het hoort.
    Geniet toch elk op je eigen manier van mooie dingen en vergeet niet wat dokters en verzorgende allemaal doen voor ons .De tijd gaat verder,de natuur ontluikt en ik hoop op het gezond verstand van iedereen.

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!