Rondje tuin in Corona tijd

Na de gisteren afgekondigde strengere Corona maatregelen, zijn wij blij nog wel naar onze tuin te mogen gaan.We zien niet veel mensen bezig op het complex en hoeven niemand dichtbij te zien.Alleen onze directe achterbuurman die onze tuin heeft overgenomen, zit steeds pal naast ons hek een tafel te maken.We kunnen dan geen anderhalve meter afstand houden als we aan de achterkant langs onze schuur willen lopen.Hierdoor moeten we steeds met een omweg naar het andere stuk van onze tuin. De tafel was vanmiddag klaar, dus ik denk dat we morgen niet meer om hoeven te lopen…..Verder zwaaien we naar anderen of roepen wat van een afstandje.

Aardig wat werk verricht

Ondanks de frisse wind hebben we toch aardig wat werk kunnen doen.Ik heb de kas opgeruimd, alle potten opgeruimd, weer wat gezaaid: bosui, lupine, zinnia,aster,vlindermengsel,basilicum, citroengras[ de eerste ronde zaailingen zijn al weer opgegeten…en niet door ons!], mest gestrooid.Mijn man heeft het gras weer voor de eerste keer gemaaid en een stukje grond omgespit.Normaal spitten we niet,maar dit was zo’n keiharde kleiplaat geworden, dat we dat niet los kregen met de drietand.

sla in de kas groeit lekker
de citroen heeft overwinterd in de kas en begint bloemen te krijgen
lieveheersbeestje op een aardbeienblad
helleborus zaaddoos
Hommel in de aubretia
blauwe druifjes
blauwe bes bijna in bloei
Bloesenknop in de peer
kweepeer loopt uit
de anemonen bloeien nog steeds
krentenboompje bijna in bloei
de nieuw gekochte kiwi loopt uit.
braam

Alles loopt uit en de fruitbomen zitten vol met bloesemknoppen…….

de laurier staat in bloei, met kleine witgele bloemtrosjes

Thuis in Corona tijd

Thuis heb ik inmiddels de paprika- en tomatenplantjes in grotere potten gezet.De potten zijn groot genoeg om een anderhalve maand in door te groeien. Deze potten laat ik voorlopig nog maar in huis staan.Deze Corona tijd is onzeker en tot ze groot genoeg zijn om in mei de grond in te gaan blijven ze maar op de vensterbank.

paprikaplantjes in grote pot

Iedereen die dit blog leest, wens ik toe om veilig en gezond door deze periode heen te komen.

5 gedachten over “Rondje tuin in Corona tijd

  1. Blij hier weer op bezoek geweest te zijn Margriet.Je tuin staat er al veel belovend bij.Zie dat je een nieuwe kiwi hebt gezet.Heb je er 1 bijzet die zowel mannelijk als vrouwelijk is .Want anders moet je 3 vrouwelijke bij 1 mannelijke plant zetten.
    Veel tuinplezier verder.

  2. Weer n leuk blogje Margriet.Het leidt je af met ook nog resultaat…in ieder geval paar mooie foto’s.
    Blijf gezond allebei…..

  3. Leuk al die werkjes in de tuin. Een zonnige periode maar wel een zeer frisse noorderwind, maar het is toch zalig in de tuin. Hou je gezond Magriet.

Leuk als je een reactie achterlaat!