Sinds het eerste coronageval in Nederland op 27 februari werd vastgesteld, lijkt onze wereld opeens totaal op zijn kop gezet.Wat dat virus in 1 maand teweeg heeft gebracht is niet te bevatten. Sinds drie weken volgen de coronamaatregelen elkaar op. Handen wassen, afstand houden, thuis blijven, alleen naar de winkel……Wij hebben onszelf min of meer in sociale isolatie geplaatst .We gaan alleen naar onze volkstuin en naar de winkel.Eenmaal per week haal ik nu de nodige verse aankopen.Ik loop dan alleen, heel doelgericht met mijn lijstje rond, geen paadjes in waar ik niets nodig heb en ga er zo snel mogelijk weer uit.Handschoenen en handgel zitten inmiddels standaard in mijn tas.

Deze week kon ik gelukkig een thuisbezorg moment inplannen bij onze grootste kruidenier.Dan hoef ik helemaal niet onder andere mensen te komen. In ons dorp zijn nu ook de eerste 19 mensen opgenomen in ziekenhuizen.Het komt nu steeds dichterbij. In België zijn de maatregelen met twee weken verlengd, wij moeten nog tot 6 april afwachten.Maar ik vrees dat het zeker niet versoepeld wordt.

Hamsteren

Na alle eerste hamsterberichten, zag ik gisteren niemand met afgeladen karren. Waarom mensen opeens zoveel toiletpapier gingen hamsteren is mij een raadsel.In geval van nood kun je altijd nog een krantenpapiertje gebruiken☺☻……

Deze crisis deed mij wel eens kritisch in de kast en diepvries kijken en ik besloot op te schrijven wat ik nog in huis had. Kwam ik tot een lijst met producten, waarmee ik op 25 dagen een maaltijd kon maken.Over hamsteren gesproken…….Ik had soms nog een kleinigheidje nodig om een gerecht te kunnen maken, bv kokosmelk, een paprika, wat prei etc.Ik heb mijn boodschappen gedaan aan de hand van die dingen die ik nog nodig had voor die 25 dagen.Twee weken geleden deden we voor de laatste keer nog samen boodschappen, voordat alle maatregelen ingingen. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ook ik wat extra mee nam.Vooral koffie, blikgroenten en aardappelen.Dus al met al had ik toen wel voor 5 weken eten in huis, buiten de verse aankopen zoals brood,groenten en fruit.Ik streep nu van mijn lijstje af wat ik gemaakt heb.

De tuin netjes

Op de foto boven zie je drie potten staan.Dit zijn de geraniums van vorig jaar, die beginnen weer uit te lopen

Onze tuin heeft er nog niet zo netjes bij gelegen in eerdere jaren. Ik ben echt blij dat we daar nog heen mogen.Mensen die op een flat wonen moeten het met hun balkon doen. Hier staat een straffe wind op het balkon, dus er valt niet lekker te zitten.In de tuin was het vandaag heerlijk.

Afgelopen week was het weer prachtig en konden we veel doen.We zijn nu echter wel zo’n beetje klaar met schoffelen, maaien, zaaien enzovoorts.De grond is al wel behoorlijk droog, dus een regenbui zou welkom zijn.Nu maar wachten tot alles een beetje in bloei gaat komen.Het eerste bloemetje van de pruimenbloesem is open.

de peer volgt

De kas staat vol met zaaitrays, wat nu nog gezaaid moet worden is pas vanaf volgende maand aan de beurt zoals bv de boontjes.

zelfs de grasranden zijn netjes afgestoken!

Tuinkers

Thuis zaaide ik afgelopen week tuinkers in een potje. Dat groeit echt de pot uit. Wat kiemt dat snel zeg!

dag 1
dag drie, de eerste zaadjes ontiemen

dag vier.De aarde komt met de plantjes mee omhoog
dag vijf , vandaag. Nog een dag of twee en het kan op de boterham

Netflixen

Vanaf morgen schijnt het weer kouder te worden en blijven we dan maar thuis. Dan gaan we maar netflixen en films bekijken op videoland.Vanmorgen maakte ik een filmpje voor de kleinkinderen.Ik las hun favoriete boek voor en filmde de bladzijden. Als het niet in levende lijve kan, dan maar via de app.

Geen bezoek, nergens heen, niet even winkelen, naar het strand of wat dan ook. We zijn er nog niet echt aan gewend.Wat een gekke tijd……

Nieuwe lezers welkom!

overgebleven goudsbloem van afgelopen jaar

Pas op jezelf en blijf gezond allemaal!

5 Replies to “Week drie Coronamaatregelen”

  1. Dat corona virus is geen lachertje.Hele week in tuin gewerkt want wandelen mag alleen in je eigen gemeente en op bankjes zitten mag ook niet meer.Vermits ik niet te voet naar natuurgebieden kan,ben ik genoodzaakt thuis te blijven.Het wordt volgende dagen vrij koud met koude wind,zo zal de tuin ook geen mogelijkheid meer zijn dan maar over natuur en fotografie lezen Zorg goed voor jullie zelf.

  2. Precies zo bij ons. Maar omdat we zo dicht aan zee wonen ben ik nog wel even op het strand geweest. Heerlijk die zeelucht. Daar kan je op een zeker moment naar snakken!

  3. Gelukkig kunnen we nog in de tuin werken en aan werk in de tuin ontbreekt het niet. Iedere dag een uurtje goed door stappen is ook niet slecht maar om te fietsen is er te veel ijskoude wind. Het is echt niet het ogenblik om verkouden te worden.
    Hou het veilig en gezond.

Leuk als je een reactie achterlaat!