Wandelen

Drie maanden na mijn val, durf ik het eindelijk aan om alleen, met mijn krukken een stukje te gaan wandelen. Al die tijd was ik bang om weer te vallen en durfde ik niet alleen weg. Volgens mijn man zag het er ook zo uit, dat ik ieder moment tegen de grond zou gaan, zo moeizaam ging het lopen met die krukken. Als ik filmpjes op internet bekeek dan zag het er allemaal vlot en makkelijk uit. Ik vond het zwaar tegenvallen, ik kreeg pijnlijke polsen en schouders en vond het doodvermoeiend. Maar langzaam aan ging het makkelijker, zeker toen het gips eraf was en ik meer kon belasten. Zaterdag durfde ik het aan.He hè! Afstanden zijn het nog niet hoor, Mijn conditie laat nog te wensen over, na zolang amper bewegen.Verbazingwekkend hoe snel je conditie achteruit gaat in 3 maanden tijd. Bezweet van de inspanning heb ik een stukje langs het water gelopen en langs de appartementen naast die van ons om, weer terug. Een wandeling van niets maar heerlijk dat het was!

Een fotootje maken met mijn telefoon kan ik niet laten. Bij de parkeerplaatsen is vorig jaar een aardige strook met bloemen aangelegd. De Margriet, mijn naamgenoot, bloeit in grote witte toeven.Ik zag dat het krioelde van de lieveheersbeestjes en andere insecten.

Het begin is er in ieder geval weer, nu weer kilometers gaan maken………..Iedere dag een stukje verder wandelen.Mijn wandelschoen kan ik weer aan, mijn voet/enkel is gelukkig geslonken.

Nat en nog eens nat

Op onze tuin is het kleddernat. Iedere dag proberen we wel tussen de buien even te gaan kijken. Alle tuinplanten groeien als kool, maar de groenteplanten blijven achter. Onze koolplanten zijn bijna kaal gegeten. Volgens een oude tuinder, die we vanmiddag spraken zijn het vogels die dat doen en niet slakken. De vogels hebben nesten en ze pikken van dat jonge groen om hun jongen te voeden.Morgen gaan we er maar wat netten over zetten, voor zover dat nog nut heeft……..De snijbonen die net opkwamen waren voor een deel ook weg, daar heb ik nu oude vergieten over gezet. Als het vogels zijn die daaraan kwamen, kunnen ze er nu niet meer bij.

Slakken lopen ook overal, ze zitten zelfs in de bloem van de akelei verstopt…. Vanmiddag hebben we er zeker 25 door midden geknipt☻Mijn man rekende uit dat 25 maal ongeveer 400 eitjes per slak al heel veel nakomelingen scheelt!

Inmiddels heb ik thuis maar weer nieuwe tomaten en komkommer gezaaid. Een paar tomatenplanten, die ik nog niet had uitgepoot, heb ik mee terug naar huis genomen. Ik mis nu de kas met een dak toch wel, want alles staat veel te koud en het is veel te nat voor de zaailingen die nog in potjes staan.

In bloei

Gelukkig is er ook positief nieuws te melden: De tuin staat vol bloeiende akeleien in allerlei kleuren, vergeet-mij-nietjes,slaapmutsjes, kruipend zenegroen,clematis en nog veel meer

Kweepeer

Wat te denken van onze kweepeer, nu 3 jaar oud. Vorig jaar hadden we maar 1 kweepeer te plukken, maar dit ziet er veelbelovend uit! Wil je meer lezen over de kweepeer, klik

De bloemen van de kweepeer zijn prachtig. De kweepeer heeft in tegenstelling tot de bloesem van andere fruitbomen, geen rozetje maar 1 enkele bloem.

Deze week ga ik dagelijks een stukje wandelen. Misschien kan ik mijn fototoestel mee nemen om wat mooiere foto’s van de Margrieten te maken. Fijne week allemaal!

14 gedachten over “Wandelen

 1. Proficiat met je wandeling…. vanaf nu moet oefening kunst gaan baren 🙂
  Die nattigheid beginnen we wel langzaam beu te worden hé, we snakken allemaal naar een beetje zon. Ondanks zien je tuintje en je bloemen er wel prachtig uit hoor.

 2. Nou, de bloemen doen het prachtig. De fruitbomen bloeien hier ook heel hoed dit jaar. Dat is wel een opsteker, want ik krijg zo’n beetje vliezen tussen m’n tenen, zo nat is het hier.
  Fijn dat je weer een beetje kan lopen Margriet. Nog even en je loopt weer als een kiewiet en je bent weer helemaal mobiel.

 3. Fijn dat het langzaam beter gaat met je enkel. Wat heeft dat lang geduurd hè, Iedere dag een klein stukje verder, dan kom je er wel. Je bloementuin staat er prachtig bij en net zoals bij ons gaat de groei in de moestuin wat minder. Het blijft nog steeds te koud met te veel regen.

 4. Prachtig die kweepeer! Lekker moes van maken straks , fijn dat je weer wat beweeglijker bent Margriet , groetjes Anet

 5. Wooow.. wat een prachtige akeleien heb je!! Die dubbele.. nog nooit zoiets gezien!
  Maar het mooiste nieuws is wel dat je alweer wat uit de voeten kunt nu.. langzaam gaat ook vooruit hè.. gaat goedkomen.. het heeft lang genoeg geduurd!

 6. prachtige foto’s van al dat moois Margriet

  maar het belangrijkste is wel dat je terug aan wandelen toe bent..

  als ik het zo lees, heb je nog een vrij lange revalidatieperiode voor de boeg

  van harte een voorspoedig herstel gewenst

 7. Fijn voor je Margriet dat het lopen met krukken weer wat beter gaat, dan is het eind in zicht. Was vanmorgen op de tuin wat is het vreselijk nat hè ik liep gewoon te soppen het wordt tijd dat het wat droger en warmer wordt zodat de zaailingen gaan groeien want nog even en alles is weggewassen . Je foto’s zijn weer prachtig want inderdaad de vaste planten groeien als een tierelier en dat is dan weer een plus dat maakt mooie foto’s.

Leuk als je een reactie achterlaat!