Week rond

Vorig weekend werd ik door de kinderen verrast met een uitje om mijn verjaardag nog te vieren. We gingen naar een [ zorg]boerderij in Rhoon waar je momenteel nog appels en peren kunt plukken, maar ook je eigen boeket kunt plukken in de pluktuin, de varkens kunt bezoeken en allerlei lekkers kunt kopen in de boerderijwinkel.In de speeltuin kunnen de kinderen hun energie kwijt. Er is een theeschenkerij bij waar we met elkaar lunchten. Jammer genoeg was de jongste kleinzoon ziek en moest met schoonzoon thuis blijven. Het weer zat ook niet echt mee, het goot! Maar daar hebben wij volwassenen meer last van dan die kleintjes.Al met al was het een leuke verrassing!

Welkom

Zondag gingen we nog even naar de tuin. Daar aangekomen werden we warm verwelkomt

Het bestuur van de vereniging heeft een conflict met onze achtertuinbuurman naar mijn mening uit de hand laten lopen. Zo zeer dat er een rechtszaak gaat komen en er overal andere sloten op de hekken zijn gezet. Nu ook deze borden, was 1 bord niet genoeg?

Veel doen we momenteel niet op de tuin, maar even koffie drinken en genieten in de najaarszon is toch altijd lekker.Een dikke hommel landt op de verbena, een zweefvlieg zit naast ons op de hibuscus bloem….

Eindelijk worden nu de vijgen rijp en kon ik er een flink aantal plukken. De dahlia’s bloeien ook nog steeds door en iedere week neem ik een nieuw bosje mee naar huis. De witte hibiscus bloeit dit jaar ook erg lang door. De gesnoeide lavendel[ ja Hetty, toch nog gedaan…] begint weer uit te botten dank zij de hoge temperaturen. De pompoenen zijn mee naar huis en naar de kinderen, alvast voor haloween binnenkort. In de kas kleuren de paprika’s een voor een rood. Er hangen er nog een stuk of 10. Ik plukte de pepers en wat kruiden.

Deze pepers zijn uit zaden die ik vorig jaar rond kerst kreeg van iemand die ik volgde op Instagram, ze heten Numex Twilight. Ze kleuren van zwart naar paars, roze, wit, groen naar rood en zijn superheet. Het is een chilipeper.

Ik wilde haar[ Tuinmolleke, Chris] nog een berichtje sturen, maar haar account is niet meer te vinden. Ik herinner mij dat ze ziek was……

In het voorjaar had ik gember in een pot gedaan en nu is ook de tijd om die te oogsten. Het is een mooi knolletje geworden, wat ik later deze week mee nam naar onze dochter voor in de thee

Op naar de winter?

Toen we weer thuis waren en ik de was afhaalde op het balkon, krioelde het daar van de lieveheersbeestjes.Ik telde er snel al 10. Zoeken ze een plek om te overwinteren?

Maandag oppasdag

Op maandag pas ik altijd op in Maassluis op de twee kleinzoons. Drie jaar en 7 maanden zijn ze. Het zijn vrolijke drukke mannetjes. De jongste kruipt inmiddels en ik moet overal ogen hebben om op te letten of alles goed gaat, of hij niet tegen de trap op klimt , tegen het raam wil gaan staan, iets in zijn mond stopt, wat niet kan. Maandag was hij echter ziek, hoge koorts, beetje jengelig, wilde niet drinken, hazeslaapjes. Extra inspannend dus.

Dochter was zondagavond van de trap gevallen, had haar schouder bezeerd en kon geen auto rijden en werkte dus thuis. Dat gaf even wat ruimte om, terwijl de jongste sliep, met de oudste van drie even naar een van zijn favoriete winkels te gaan: de Hema om een donut te eten en een roze drankje te doen[ smoothie].

Dinsdag was de dag dat we naar Zoutelande gingen

Memory

Woensdag is vaste oppasdag met de kleindochters. De oudste mocht bij een vriendinnetje gaan eten, dus de jongste wilde ook wat leuks: naar het pannenkoekenhuis, oma! Nu houdt ze helemaal niet zo van pannenkoek, maar wel van patatjes dus we liepen naar het winkelplein van het dorp en aten daar patatjes.Daarna werd ik totaal ingemaakt met spelletjes memory. Dat kind weet feilloos die kaartjes te vinden………Zij zit met een hele stapel voor zich en ik heb er dan misschien 4 en ik laat haar echt niet winnen hoor.

Na op donderdag boodschappen en andere huishoudelijke dingen gedaan te hebben, bracht ik nog rommel naar de stort. Ik wilde nog wat gaan rommelen op de tuin maar ik vond het kil die dag, dus toch maar niet. Thuis bakte ik een cake met een laag vijgen erin.

Eigen pluk

Dochter heeft nog altijd last van haar schouder en moest de hele week wachten tot ze terecht kon in het ziekenhuis voor een foto. Ze moet rust houden met haar schouder, maar hoe doe je dat met twee kleintjes.De zieke jongste mocht ook niet naar de opvang… Schoonzoon is zoveel mogelijk thuis geweest deze week maar had ook afspraken waar hij niet onderuit kon. Dus vrijdag nog een dagje bij dochter en de kleinzoons. De jongste snotterde nog steeds maar de koorts was weg, wel had hij nog ontstoken ogen.Het was een hardnekkig virus, de oudste had het die week ervoor gehad en bij hem duurde het ook al zolang voor hij op knapte. Met de kleinzoon van drie plukte de laatste appels uit het boompje in hun tuin en maakten we een appeltaart. Niet van deze:

Die was al op de grond gevallen en zat vol baby huisjesslakken. Dat had ik nog nooit gezien zeg!

Een appeltaart met eigen appels smaakte natuurlijk dubbel lekker….Kleinzoon at een flink stuk en lustte er nog wel meer van….

En zo kwam de zaterdag weer en is de week weer rond. Al met al een enerverende week. Zaterdag reden we nog eens richting kust, maar daarover een andere keer……..

17 gedachten over “Week rond

 1. Oh heerlijk toch samen met de kleinkinderen leuke dingen doen. Die tijd heb ik alweer achter de rug helaas. Nu mag oma opdraven om ze naar de fysiotherapie te brengen. Ze weten toch wel dat je geen nee zegt. Hahaha

 2. Fijne late verjaardag. Wat een druk leven heb jij. Toch wel leuk, maar vermoeiend als je op de kleinkinderen past. Maar oma’s kunnen daar wel van genieten.
  Wat een mooie oogst.

 3. Ondanks dat ik te laat ben, toch nog een gelukkige verjaardag gewenst hoor !
  Die lieveheersbeestjes hebben we hier ook opgemerkt, ze zaten tot in onze keuken. Heb ze netjes weer buiten gezet en hoop dat ze een ander warm winterverblijf zullen vinden.
  Met twee van die ukke-pukken zal je zeker je handen vol hebben hoor…. ogen overal en op elke moment op scherp !
  Er kan op meerdere plekken fruit geplukt worden omdat de boeren het laten hangen vanwege de hoge pluk-kost en de export naar Rusland die nu stil ligt. Ook de slakken genieten er van mee !

 4. Genoeg te doen gehad dus.. zo komen de dagen wel om..! 🙂
  Gets, die slakjes.. typisch die vorm van huisjes zo.
  Leuk uitje voor je verjaardag.. kijk die stoere eens stappen met z’n gele laarsjes hehe.. nee. kindjes zitten niet met een regenbuitje.. die spelen tóch wel. 🙂
  Beterschap aan alle zieken en geblesseerden!

 5. Een verlate fijne verjaardag, kan je een jaar lang vieren hé.
  Een heel druk bestaan, begrijp het wel een beetje.
  Wat een borden bij die tuin, jeetje.
  Mooie foto’s nog van je oogsten en zaden, wat ben je er goed in.
  Fijne week.

 6. Wij passen op als het nodig is en geen vaste dagen…je wil niet weten hoe dikwijls dat is met 3 dochters haha
  Maar altijd wel een feest met de kleinkinderen…en anders maken we er een van.

 7. Een enerverend weekje inderdaad. Die appel met babyslakjes ziet er heel wonderlijk (en een beetje gruwelijk) uit. Zo’n conische vorm slakkenhuis zie ik ook niet vaak.

 8. wat een fijne week , op wat zieken na , en natuurlijk het afscheid in Zoutelande 🙂
  maar genoten van oppasdagen en de tuin , hopelijk lost dat conflict zich op en is al die borden bende niet dubbel nodig

 9. Je hebt zo’n druk leven maar je bent altijd paraat.
  Gelukkiige verjaardag al is het al voorbij.
  Je bent de oma die alle kleinkinderen wel zouden willen.

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!