Witte wereld

Gisteren sneeuwde het eindelijk weer eens. Ik denk dat iedereen wel heeft genoten van die witte wereld, die jammer genoeg maar kort wit bleef. Vanmorgen was er hier al niets meer van te zien……Ik vond het gisteren te koud om naar buiten te gaan om te gaan fotograferen. Hier langs de rivier was het echt guur.

Van de kinderen kregen we appjes met foto’s van de kleinkinderen die plezier hadden in de sneeuw. Zelfs een sneeuwpop hadden de kleindochters gemaakt.

Mocht je denken dat de foto’s mislukt zijn met die halve gezichten, dat is volgens afspraak met mijn kinderen. Ik plaats geen complete gezichten om eventueel misbruik van de foto’s op internet te voorkomen.Ik kan door deze foto’s te delen wel hun blije gezichtjes laten zien.

De sneeuw was in ieder geval voor alle kinderen even afleiding en plezier. Hier in de buurt waren de kinderen van de dijk af aan het sleeën. Ik kon het zien en horen vanuit ons huis. Even geen Corona…….

Op het balkon

Ik maakte wel snel even wat foto’s op het balkon om toch vast te leggen dat het gesneeuwd heeft…..

Tuinieren

Tuinieren laat nog op zich wachten. We waren heel even gaan kijken of alles nog in orde was op onze volkstuin. Het is echt kleddernat, er stonden zelfs plassen in de perken. Sneeuw was er niet meer te zien. Wel druppels:

Gevonden

Door de sneeuw wisten de vogels de vogeltaart, die ik afgelopen week met de kleindochters maakte,ook te vinden.Op de achtergrond de resten van de sneeuwpop en zijn gevallen neus…..

Nu we sneeuw en een witte wereld hebben gehad mag van mij acuut de temperatuur oplopen naar voorjaarstemperaturen. Als het weer lekker weer wordt en we buiten meer kunnen doen, lijkt de hele toestand met die Corona en mutanten misschien niet meer zo deprimerend…..Maar we houden de moed er in!

16 gedachten over “Witte wereld

  1. Hier in het noorden begon het heel laat te sneeuwen zaterdag. Gelukkig is het blijven liggen tot de ochtend, en heeft het zelfs nog wat bijgesneeuwd! Dus mijn dochter is wakker geworden met een grote glimlach en bijna dansend op ons bed…dat het gesneeuwd had! Hahahaha. Dus hebben we, nog voor de eerste kop koffie, twee sneeuwpoppen gemaakt, een sneeuwengel, en een heleboel sneeuwballen gegooid! Het was inderdaad even een moment om corona te vergeten….maar goed dat er bij ons geen BOA’s rondlopen…anders had de hele buurt een boete gekregen. We stonden wel op gepaste afstand….dat wel.

  2. De kinderen hebben in ieder geval veel plezier gehad, fijn. De eerste druppel is prachtig gelukt. Je inspireert me om ook eens mijn macrolens te gaan gebruiken.

  3. Haha.. jij deed dus hetzelfde als ik.. het tóch even vastleggen die sneeuw, al was het niet veel! Jij had dan wel een mooier uitzicht vanuit huis.. da’s het voordeel van hoog wonen! 🙂
    Ik zag al diverse foto’s van sneeuwpoppen.. had eigenlijk niet het idee dat er hier genoeg lag om die te maken, maar zag vandaag op wandel toch wat restanten van sneeuwpoppen in de buurt her en der. Is toch even leuk voor de kinderen geweest.. je ziet het plezier ook op die gezichtjes!

  4. Ik had er ook wel veel moeite mee om zo vroeg weg te gaan. Mooie macro’s heb je gemaakt. Van mij mag het ook wel lekker wat warmer weer worden hoor. Eerst maar ons laten inenten
    om zo die corona de baas te worden. Ben er als de dood voor.

Leuk als je een reactie achterlaat!