Zeelucht snuiven

Met mijn moeder ging ik naar haar broer in Zoutelande. Ze hadden elkaar lang niet gezien. Het was leuk mijn oom en tante weer te zien, ik had ze zelf voor het laatst op de begrafenis van mijn vader ontmoet. Voor hen is het niet meer mogelijk het eind naar Ridderkerk te rijden.

Onder het genot van koffie met wat lekkers konden we fijn bijpraten. Ik bewonderde hun tuin die er keurig bijlag. Tante vond het een rommel maar ik zag geen sprietje onkruid….Heel leuk vond ik het zelf geschilderde wandbord aan de schutting.Mijn tante vertelde dat ze daar speciaal hout voor gebruikte, van oude vissershuisjes bv.

In de tuin staat een vijgenboom[struik]. Dit is een stek van de vijg die mijn vader in zijn tuin had en waar zij en ook onze dochter en ikzelf een stek van plantten.Mijn oom vroeg mij of ik er veel geplukt had dit jaar, hij niet. Ik ook niet, geen idee waarom,maar er zijn er pas een stuk of drie rijp geworden. Aan de temperatuur zal het niet gelegen hebben dit jaar.

Klik op de link als je over die stek meer wilt lezen…

Na de koffie wilde ik heel graag even de zeelucht op gaan snuiven. Ze wonen plm 300 meter van het strand af en praktisch naast de molen in Zoutelande.

Bij de molen was het een gekwetter van jewelste, op de wieken zaten veel kleine vogeltjes. Ik kon niet goed zien wat het zijn, maar ze hadden het erg naar hun zin zo te horen.

Op de boulevard bleek een toeristenmarkt te zijn. De wind stond vanaf de kust richting zee, dus het was geen zeelucht snuiven, maar suikerspinnen, patat, zoete wafels en gebakken vis wat ik op snoof☺

Ik moest via een trap naar het strand en bovenop de dijk zaten genoeg mensen te genieten van de laatste zonnestralen[ of hun mobieltje…..].

Gelukkig was het laag water en kon ik een stuk over het strand lopen

Mijn tante, nu in de 80, had veel zelf gemaakte schilderijen in huis hangen, waaronder ook een van de palen op het strand

Ik vond ze ook leuk om te fotograferen, dus ik nam er genoeg, haha…

Terug van het strand nam ik nog wat deurkloppers op de foto en wat andere leuke voorwerpen.

We aten nog soep en broodjes en vertrokken toen richting Vlissingen. Op bezoek bij lezer Thera en haar man Walter. Ook zij wonen vlakbij de duinen en de zee, maar we hadden geen tijd meer nog eens te gaan wandelen. We dronken wat fris in de tuin, met weer wat lekkers erbij. Het was een heerlijke temperatuur, niet meer heet maar aangenaam. De tuin hadden zij in het voorjaar opnieuw laten beplanten, maar veel was door de extreem droge en hete zomer verpieterd, dus mooie plaatjes kon ik daar niet maken☺Wel van ons samen, die naar onze kinderen verstuurd werd, haar zoon en onze dochter zijn een stel en zijn met hun kids in Kroatië op vakantie.

Al met al heb ik dus geen zeelucht gesnoven, wel de zee gezien. Ik houd erg van het strand en het was fijn er even te zijn…….

23 gedachten over “Zeelucht snuiven

 1. Het schilderij op de houten omheining is heel mooi. Heerlijk als je dit kan!
  De vele noten op de notenbalk geven ook een schitterende foto.
  Klein indiscreet vraagje : wie is wie op de foto?

 2. zeelucht snuiven… .daar hou ik ook zo van maar ja ik woon er te ver van vandaan…. en daar waar jij was, was ik nog nooit, dat is helemaal te ver weg.
  Gelukkig had jij het prima naar de zin en maakte je mooie foto’s… dus kon ik toch een beetje mee ‘snuiven’ maar dan met mijn ogen 😉

  Fijn weekend

 3. Was gezellig dat jullie er waren afgelopen dinsdag toen t nog net zomer leek .Mooie foto’s van de paalhoofden op t strand bij Zoutelande. Wij gaan er ook graag naartoe tenminste als de meeste toeristen weg zijn!

 4. Je tante heeft talent zeg.. echt mooi, die schilderijen!
  Ik neem aan dat je deurkloppers bedoelde ipv – klinken.. want die zie ik nergens. 😉 Kloppertjes kiek ik ook vaak.. dat vogeltje is schattig!
  Je foto’s van die paaltjes zijn méér dan geslaagd.. daar kan ik uren naar kijken, naar zo’n collage!

 5. ja de zee doet aan zich trekken hé
  kan lang of kort duren , maar je moet er weer eens heen
  en met 2 van die mooie bestemmingen is het zeker geen straf
  pracht serie van de palen en klinken , en ik vermoed de gevelsteen in de molen

 6. J’aime vraiment beaucoup cette série Margriet car il y a la mer et le monde marin autour mais comme je ne trouve pas de traducteur et que je ne parle pas un mot de ta langue, je suis très frustrée de ne pas comprendre les textes qui accompagnent tes images. C’est la raison pour laquelle parfois je ne peux pas commenter car j’ai peur d’écrire des choses stupides.

  • Chère Marie, j’utilise moi-même google translate du néerlandais vers le français lorsque je lis vos blogs. Je copie le texte et le colle dans la partie texte lors de la traduction.Sur mon site Web, vous trouverez également une option de traduction sur la page d’accueil.Merci pour votre commentaire

 7. Denk dat de vijgen ook van de droogte geweten hebben, hier ook weinig vruchten dit jaar. Zoutelande is heel gezellig en de foto’s van je palen op het strand zijn meer dan geslaagd. Je tante zal wel genoten hebben van je bezoek, denk ik.

Leuk als je een reactie achterlaat!