Zwart-wit, groen en geel, rood

Een terugblik op de voorbije week. Een week met allerlei kleuren in de hoofdrol. Zwart-wit, oranje, rood, roze, geel, lila en ellendig groen en geel.

Om te beginnen bij vorige week zondag. Samen met mijn “nieuwe vriend” die tevens mijn ex is bezocht ik Zierikzee. Sinds de scheiding trekken we toch nog regelmatig samen op. Misschien vreemd in andermans ogen maar dat is dan maar zo. Niet meer met elkaar in een huis willen wonen, wil niet zeggen zonder elkaar te moeten zijn. We hebben daar een goede modus in gevonden. Omdat ex-man niet zo leuk klinkt en voor mijn gevoel impliceert dat je met bonje uit elkaar bent gegaan, noem ik hem vanaf nu maar mijn vriend. Want ondanks alles blijven we verbonden met elkaar.

Ik doe dingen in mijn eentje en zal dat zeker voortzetten, maar af en toe samen ergens heen om bijvoorbeeld een museum te bezoeken of iets dergelijks dat is toch nog steeds leuk. Zo blijft Zeeland trekken en in het bijzonder Zierikzee omdat we daar jaren onze caravan hadden staan. Voor mijn woonkamer wil ik een paar foto’s in zwart-wit hebben om op te hangen en het leukste is wel als ik die zelf gemaakt heb. Dus we liepen het stadje rond om foto’s te maken. Wat gek is te ervaren, na er zo vaak geweest te zijn, we letten nu op heel andere dingen dan destijds. Fotograferen was toen nog iets wat we nooit deden buiten de standaard huis, tuin en keuken foto’s.

Kanshebbers

De oude gevelreclames vinden we beiden ook leuk om vast te leggen:

Omdat het 4 lijsten naast elkaar zijn, wil ik eigenlijk een zelfde thema. Het kunnen dus deze muurreclames zijn,maar misschien ga ik ook wel voor doorkijkjes, ook leuk heb ik er ook veel van:

Bijvoorbeeld deze uit Polen

Ornamenten? Deze uit Bretagne misschien?

Deurklinken? Gevels? Muren? Deze foto nam ik in Zierikzee maar ik heb ze ook vanuit Frankrijk enz.

Ardeche, gemaakt in Vogue, toen we op vakantie waren bij Marthy van Heen en terug naar de Ardeche. Die net als Mizz D van Nog meer nieuwe maatjes ook op de Posbank waren.

Ik ben er nog niet over uit, dus wordt vervolgd. We hadden in ieder geval een heerlijke middag met prachtig weer.

Roze

Op maandag oppasdag in Maassluis. De oudste kleinzoon zit op de basisschool. Leuk vindt hij het niet dat hij ook niet thuis mag blijven, bang dat hij iets mist denk ik. Hij vroeg of ik met zijn broertje naar de Hema ging als hij op school is. Nee natuurlijk niet, stelde ik hem gerust, dat doe ik toch altijd met jou: een roze drankje [ fristi] drinken met een donut. We moeten nu wachten op de schoolvakanties . De jongste ontwikkelt zich razendsnel, kan fietsen op zijn loopfiets en is nog steeds op ontdekkingstocht. Opletten dus dat ik hem niet kwijt raak want hij is supersnel. In Maassluis komen veel vliegtuigen over, het ligt niet ver van het vliegveld Rotterdam-the Hague airport. Kleinzoon spot ze eerder dan dat ik ze zie of hoor.

Rood, oranje, roze, lila

Dinsdag was mijn verjaardag, ik blogde al over de mooie zonsopkomst met de rode-oranje-roze en lila luchten. Dank allemaal voor jullie felicitaties!

Helaas eindigde de dag niet met van die mooie kleuren, ik werd in de avond geveld door een maag-darmvirus en zag groen en geel van ellende. Woensdag lag ik de hele dag ziek op bed of de bank. Donderdag was het ook in een keer weer over, zo snel als het kwam, verdween het ook weer maar wat ben ik beroerd geweest zeg!

Schoon

In de middag had ik een afspraak voor de sleutelinname van de anti kraak woning. Ik had alles netjes schoongemaakt. Na mij zou het niet meer verhuurd worden. De kinderen zeiden dat het echt iets voor mij is om een huis wat gesloopt gaat worden nog schoon te gaan maken. Maar over mij zullen ze niet praten, dus doekje door de badkamer, toilet, keuken, vensterbanken, vloeren gedweild, spic en span. De dame van het bedrijf vertelde dat de sloop toch uitgesteld is en dat het huis in tegenstelling tot wat zij dachten, alsnog weer in de verhuur zou komen. Dus blij dat ik het netjes heb achtergelaten en blij met de complimenten van haar.

Zaterdag moest ik werken en examen afnemen in Someren, dus geen foto’s van die dag.

Rood

Vandaag was weer zo’n pracht dag. Ik maakte een wandeling door een natuurgebied in Rijsoord, het Waalbos. Ik hoopte paddenstoelen te vinden maar zag er wel geteld 5, van deze wel te verstaan.

Het was wel heerlijk en ik maakte een lekkere wandeling. Hieronder de molen van Rijsoord

Na de wandeling reed ik door naar het huis van zoon en schoondochter, die er vlakbij wonen. De jongste kleindochter vierde haar zesde verjaardag alweer. Ze was al eerder jarig maar ook zij had het virus wat mij trof, precies op haar verjaardag, dus die moest worden uitgesteld.

Toen ik eind van de middag weer naar huis ging, kreeg ik dit hartje mee van mijn oudste kleindochter

En zo eindig ik weer in kleur, rood van de liefde !

16 gedachten over “Zwart-wit, groen en geel, rood

 1. Lieve Margriet, nog van harte gefeliciteerd. Heerlijk hoe je schrijft over je uitstapjes met je vriend, fijn dat dit kan. Mooie foto’s, benieuwd welke 4 foto aan de muur komen.

 2. Leuk stukje weer Margriet! Zierikzee is echt de moeite waard! Fijn dat je bent opgeknapt! Wat n veelzeggende vraag van onze gezamenlijke grote kleinzoon .. de donut eten bij de Hema moet exclusief blijven voor hem haha

 3. Iedereen moet voorál gewoon doen waar ie gelukkig van wordt.. iemand anders heeft daar helemaal níks mee te maken of over te zeggen. Zo te lezen hebben jullie je manier van omgaan met elkaar gevonden.. prachtig toch?
  Mooie foto’s allemaal.. en dáár kwam dus die ‘pingback’ op m’n blog vandaan? ik wist helemaal niet wat dat was hehe.
  Ik kocht toevallig laatst datzelfde lichtblauwe inpakpapier..! schattig is dat hé..! 🙂
  Maar je had dus als verjaarskado voor jezelf eerst die prachtige zonsopgangen en daarna een gruwelijk maag-darmvirus.. over verschil in kado’s gesproken..! denk dat je van de eerste meer genoten hebt haha! 🙂

  • Ik wist niet dat die weg is, zal het komende dagen eens nakijken.Maar er is steeds iets bij WordPress wat niet lekker gaat.Ik kon nu bv weer geen headerfoto toevoegen

 4. Het is toch geweldig dat je zo goed met je ex kunt?
  Een mooi bog hoor, en nog gefeliciteerd met de verjaardag van je jongste kleindochter.
  Van zo’n prachtig hart, wordt je natuurlijk heel blij.

 5. heel mooi Margriet , de zin ” Samen met mijn “nieuwe vriend” die tevens mijn ex is ”
  is om in te lijsten
  nadien kwam het genieten van , wat ik ook graag zie , oude gebouwen en of hun onderdelen

 6. Toch mooi als je de vriendschap zo kan verder zetten. Het verleden gom je niet weg, dat wil je ook niet. Ik kon ook niet verder leven met de vader van mijn dochter. We zijn nog steeds vrienden omdat er toch de bezorgdheid om elkaar en om onze dochter bleef, ook nu we al lang een nieuwe relatie hebben met iemand anders.
  Vreselijk zo’n maag-darminfectie. Daar kan je verschrikkelijk ellendig van zijn.
  Wat een schatten van kleinzonen.

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!