Aardbeien plukken

Afgelopen maandag ging ik met mijn jongste kleinzoon van anderhalf naar een plukboerderij in het Westland. Sinds we geen volkstuin meer hebben, moet ik iets anders verzinnen om dit mannetje ook kennis te laten maken met waar het fruit en de groenten vandaan komen. We reden naar Monster naar een boerderij die Framblij heet. Mijn dochter is er al vaker geweest en vond het echt iets voor mij.

Nou dat was het zeker, helemaal mijn ding. In grote kassen groeien allerlei vruchten en groenten

Als je aankomt word je al vrolijk…je krijgt uitleg en je kunt op schoolborden bij de ingang direct zien, wat er die dag geplukt kan worden, want ze hebben 15 soorten fruit en daarnaast ook groente om te plukken! Bij elke fruitsoort hangt een bord met uitleg! Het is al aan het eind van het seizoen nu, dus er was niet heel veel keus meer, maar als je in juni/juli gaat, kan het niet op.

Als je binnen bent dan mag je een kleurig mandje uit kiezen om de plukdoos in te dragen en je krijgt een schaar en je gaat op stap. Kleinzoon staat op de foto hieronder echt te kijken van wat moet ik daar nou weer mee?


Ik was helemaal verbaasd over dit kleine mannetje, want leuk dat hij het vond! Het mandje hing ik om zijn nek en ik gaf hem de aardbeien om erin te doen. Hij had snel door wat de bedoeling was en wees toen aan welke aardbei hij wilde hebben. Zo grappig.

Nou is de belangstelling van een anderhalf jarige natuurlijk ook weer snel voorbij en we gingen verder op ontdekkingsreis, want dat was het wel voor hem. Dwars door paadjes met tomaten of druiven boven zijn hoofd, ging hij op pad en kon daar geen kwaad.

Zelf vond ik het heel leuk hoe ze de kassen hadden ingericht met overal zitjes, oude kasten met prullaria, oude ledikanten waar de knolselderijen in groeiden, wasrek met de was eraan. Er was een thee schenkerij met vers gebakken cake etc, eigen gemaakte jammetjes en zo meer en een brocantewinkeltje.

Verder voor de kinderen:

Een crossbaantje (2-4 jaar),een hele grote zandbak, een buiten speeltuin, een speelgoed hoek met poppenkast, een verkleedkist, een binnenspeeltuintje, diertjes om te knuffelen.

Mijn kleinzoon was vooral niet weg te slaan bij de kippen.

Voordat we weg gingen moest ik wel afrekenen. Beledigd dat hij was dat het mandje van zijn nek af moest en de aardbeien gewogen moesten worden! Hij had ze inmiddels zo vaak in en uit het bakje gehaald dat het bijna prut was. Al met al was het leuke ochtend zo samen en we gingen helemaal Framblij met wat [ duur betaalde] aardbeien, frambozen, courgette, aubergine, tomaten en druiven naar huis.

PS Een van jullie attendeerde mij erop dat de like knop verdwenen is. Inderdaad en ik zie hem ook nergens meer. Soms gebeuren dingen zomaar vanzelf bij WordPress, mogelijk is er een update geweest. Ik moet als ik meer tijd heb, eens alles nakijken. Een ander gaf aan geen mails te ontvangen met de melding dat er een nieuw blog is. Zijn er meer van jullie die dat hebben? Ik hoor het graag! Alvast bedankt!

16 gedachten over “Aardbeien plukken

 1. Wat een leuk plek om kinderen in contact te brengen met de oorsprong van alle groenten en fruit dat ze alleen maar kennen van de supermarkt. Jullie oogst was meer dan behoorlijk hoor !

 2. Wat een leuke activiteit om te doen met je kleinzoon. Mooie foto’s ook! Dat is echt genieten.
  Leuk dat corset aan het wasrek. Lang niet meer gezien!
  Het op de hoogte brengen via e-mail staat bij mij sowieso uit omdat ik anders verdrink in de mails. Ik ga zelf op zoek in de reader naar de nieuwste berichten.

 3. O geweldig is dit Margriet
  goed van je om de jongen te leren waar het eten vandaan komt
  en hij had er nog heel veel plezier in ook , komt zeker een herhaling 🙂

 4. Ik heb nog niet van deze kas gehoord. Maar leuk om te doen met je kleinzoon! Ik ben benieuwd wat je gaat schrijven over de druiven teelt, voor mij is dat allemaal jeugd sentiment!

 5. Het zal niet goedkoop zijn nee, maar je hebt er wel een hele leuke middag uit aan.. hartstikke leuk voor de kleine jongen ook! Er zijn duurdere uitjes..!
  Ik baal van dat nieuwe reactievenster.. ik kan er m’n huidige url niet op kwijt. Die likeknop heb ik nog wel (terwijl ik die niet perse hóéf), maar daar krijg ik steeds mailtjes van, terwijl ik dat uitgezet heb (m’n mailbox loopt er vol van)..! het gaat bij veranderingen ook nooit meteen goed hè pfff.
  mizzD
  https://mizzd2.wordpress.com

  • Ja ik zie dat nieuwe reactievenster nu ook pas. Geen idee waar dat nou opeens weer vandaan komt.Ik heb nu geen tijd meer, maar ga er wel een keer voor zitten.

   • Leuk uitje Margriet en troost je er gebeurt van alles op de blogs .Je schreef me niet zolang geleden dat mijn like knop was verdwenen alhoewel ik zelf niets veranderde .Er zijn ook blogs waar ik me telkens weer opnieuw moet aanmelden ondanks ik daar al jaren kom

 6. Wat leuk zo’n plukboerderij … en dan alles wat er verder nog te zien en te doen is. Een eldorado voor zo’n jochie. Nou ja, ik denk dat iedereen zich er wel vermaakt.
  We hebben in de buurt veel pluktuinen … de meesten hebben alleen bloemen

 7. Zo leuk! Daar ben ik ook fan van, en ook heel fijn ingericht binnenin. Blijkbaar kwam het al in binnenstebuiten, waar ik geregeld naar kijk.
  Schattig ventje. Die houden de glimlach er wel in he!
  En weer kan ik mijn reactie niet ‘gewoon’ plaatsen

Leuk als je een reactie achterlaat!