Bij ons in de buurt: Bloeiende bermen en dijken

Weer een stap vooruit: ik ging weer op de fiets op pad. Het was even eng en heel gek, maar het lukte. Onderweg betrapte ik mijzelf dat ik hardop zei: wat is dit lekker zeg! Ik fietste een rondje in de buurt om te oefenen of het wel zou gaan met op en afstappen.Wij wonen aan de rand van ons dorp, langs de rivier. Onderweg zag ik zoveel moois op de dijk langs het fietspad en de rivier en ik genoot ervan . De bermen langs het fietspad en de dijken langs de rivier staan vol bloemen en allerlei bloeiende grassen.Vandaag nam ik mijn camera mee. Het nuttige met het aangename verenigen dan maar hè!

boterbloemen en rode klaver

Ik schreef pas al een keer dat het maaibeleid is aangepast, er wordt niet gemaaid nu. Alleen de randen langs de wegen en fietspaden. De bermen en dijken staan nu geel van de boterbloemen, paardenbloemen zijn alweer uitgebloeid

Veel bloeiende grassen :

Hennegras

En vol bloeiende kruiden

Al die bloemen door elkaar met die verschillende grassen, net schilderijtjes……

rode klaver met kleine [gele] klaver
glad walstro
boterbloem
kleine klaver, druk bezocht door insecten
vergeten wikke
madeliefjes tussen de boterbloemen en kleine klaver
kleine klaver
witte klaver
smeerwortel
ooievaarsbek
fluitekruid

Langs de oever

Het fietspad gaat voor een deel langs de rivier de Noord. Ook daar veel bloemen in bloei langs de waterkant.

margrieten
de rivier de Noord met in de verte de brug bij Alblasserdam
langs de oever bloeien nog wat pinksterbloemen, maar ik kan er niet dichtbij komen
aan de overkant ligt Kinderdijk

Het is maar een klein rondje op de fiets ,we liepen dit rondje in het najaar een keer en ik blogde er toen ook over[ klik]: Een klein rondje, maar wat was het weer fijn………

16 gedachten over “Bij ons in de buurt: Bloeiende bermen en dijken

 1. Jij woont in de buurt van Kinderdijk! Heerlijk! Hoewel soms wel wat te druk daar?
  Ik hou enorm van de bermbloemen. Heb hier veel bijgeleerd, ik ken niet alle namen.
  Op dijken fietsen met veel heidekruid langs beide kanten voelt voor mij aan als ‘een tocht naar de hemel’.

  • Kinderdijk ligt aan de andere kant van de rivier, maar als we erheen gaan, moeten we een stuk om rijden, over die brug van de andere foto. Ongeveer een half uurtje. We waren er in de winter, toen was het niet druk omdat er geen Japanners etc waren…..

 2. Wat een pracht in je omgeving en top dat de fietstocht met op en afstappen ook lukte
  .Nu is de wereld buiten een mooi kleurrijk decor. Ik wordt er gelukkig van.
  Ook zo fijn dat ze de bermen inzaaien

 3. Je camera meenemen als je gaat fietsen of wandelen… een héél wijze beslissing die je je nooit gaat beklagen hoor 🙂
  Geniet er maar van, de natuur is nu op zijn mooist ! Na de hevige regens, verwacht ik een enorme groei van bloemen en planten !

 4. met de fiets.. het gaat dus al heel wat beter Margriet

  mooie foto’s met zachte kleuren

  en gelukkig hebben ze bij ons het maaibeleid grondig veranderd

  hier overheerst vooral het fluitenkruid

  een aangenaam weekend gewenst

 5. Fijn dat je weer op de fiets kan Margriet ,ja het is buiten op de fiets echt genieten van alles wat groeit en en bloeit.

 6. Zalig hè.. je kunt weer steeds meer, en na al die tijd tobben kan ik me voorstellen dat dat heel erg veel deugd doet!
  En je bent lekker los gegaan met de camera.. om het (leven) te vieren hahaa! Ik ben niet echt een zomermens, maar al die schilderijtjes van veldbloemen.. ja, daar geniet ik ook altijd wel van als ik op wandel ben!

 7. Wat fijn dat je op de fiets eropuit kan trekken. De bermen zijn supermooi! Al die wilde bloemen doorslaat! Genieten.

Leuk als je een reactie achterlaat!