De tuin zoemt

Steeds meer bloemen komen in bloei en worden druk bezocht door hommels, lieveheersbeestjes,allerlei andere insecten maar ook mieren. Je hoort alle hommels, sluipwespen en andere insecten bijna massaal blij zoemen terwijl ze van bloem naar bloem gaan. Het is druk op alle bloemen.De tuin zoemt van de beestjes:

Vlinders zie ik nog nauwelijks, af en toe een koolwitje…..

Kleinvogels

Gisteren kwamen de kleindochters nog even langs. Omdat onze kleinvogels [ zo noemt mijn man ze, net zoiets als kleinkinderen maar dan van vogels☺] uitgevlogen zijn, mogen de kleindochters in het nestkastje kijken hoe het nestje gemaakt is. En wat een verrassing, er is 1 eitje achter gebleven in het pimpelmezennestje… Het nestkastje ging ingepakt mee naar huis om vandaag op school in de klas te laten zien….

In de tuin gingen ze samen met de insectenpot op zoek naar lieveheersbeestjes. Handig zo’n potje want er zit een vergrootglas op het deksel zodat ze de beestjes goed kunnen bekijken. Al snel hadden ze er wel 10 in het potje zitten met wat vergeet-me-nietjes erbij gepropt. Die wilden ze ook mee nemen naar huis, dat mocht als ze maar beloofden ze thuis in de tuin vrij te laten…….

Ze zijn 3 en 5, onze kleindochters. De jongste, die van drie dus, is steeds heel bezorgd sinds ik mijn enkel heb gebroken en vraagt steevast heel schattig: Gaat het een beetje met je oma? Of: Zal ik je stokken geven? Het lopen gaat steeds beter en ik loop ook wel regelmatig zonder krukken nu. De oudste zag dat en riep enthousiast: Oh oma, je kan los lopen!!

Over loslopen gesproken, de kleinzoon was niet heel snel met lopen, maar loopt nu een maand of twee “los”. Vrijdag paste ik een poosje op om te oefenen of het weer gaat. Maar dat koste toch behoorlijk wat energie om steeds achter dat mannetje aan te gaan ☺In de drie maanden dat ik nu niet heb opgepast, is de ondeugd ook ontwikkeld, klimmen en klauteren kan hij als de beste, daar heb ik straks mijn handen vol aan, haha:

18 gedachten over “De tuin zoemt

 1. Wat zijn we toch fier op onze kleinkinderen hé Margriet. Zo ne kleine gast is wel vermoeiend, maar we kunnen ze echt niet missen. Het is heel tof dat je kleinkinderen zo geïnteresseerd zijn in de natuur. Top.

 2. Ziet er heerlijk uit, ook de kleintjes. 🙂
  Ondanks de winterprik is alles vroeg in bloei, hier ook. En ja, dan komen de insecten vanzelf.

 3. Margriet, mag ik zo brutaal zijn om je om zaad te vragen van de slaapmutsjes. Wil je een adres of neem je het mee? Ze zijn zo leuk. Wat zijn de meisjes lekker bezig en ja, die kleine jongen daar zal je je handen aan vol hebben maar leuk toch.

  • Reply to Marthy, als jij de zaden in Frankrijk wil hebben, kan ik ze in augustus meenemen, anders kan ik ze opsturen naar Stolwijk. Wat je wilt….

 4. Ha Margriet , zijn die prachtige oranje bloemetjes papavers of slaapmutsjes ? Zo mooi !
  Al je ,gekregen, zaadjes komen mooi op in de tuin, heel benieuwd

  • Reply to Anet: de oranje bloemetjes zijn inderdaad slaapmutsjes.Als je zaden wilt, zeg het maar! Jouw blauwe winde wil nog niet zo, voor de derde keer gezaaid, de slakken aten het steeds op.

 5. Heb heel veel echte bijentrekkers nu in de tuin.. en ik hád er al.. maar ik moet eerlijk zeggen dat ik nauwelijks vliegend volk zie vreemd genoeg! Ik vrees dat ze een klap hebben gehad van dat koude voorjaar. De slakken zijn dan weer overvloedig aanwezig, maar m’n bierpotjes doen hun werk wel.
  Prachtige bloemen-met-zoemertjes-foto’s maakte je!

Leuk als je een reactie achterlaat!