Muscari, oftewel het blauwe druifje is na de sneeuwklokjes, krokussen, narcissen, winterakonieten enz een van de volgende bollen die in bloei komt. In onze tuin staan er veel. Bij een pol kon ik komen in de rolstoel. Wel een uitdaging om macro foto’s te maken zo laag bij de grond vanuit een rolstoel. Helemaal wat ik wilde is het niet geworden, maar toch een kleurig geheel.

blauwe druifjes
blauwe druifjes

Thuis

Een paar waar ik bij kon, plukte ik af voor thuis in een vaasje en natuurlijk om te dienen als fotomodel.

Auteur: Margriet

Mijn naam is Margriet, mijn hele leven houd ik al van tuinieren.Sinds wij verhuisden naar een appartement zijn mijn man en ik een volkstuin begonnen.Toen we hem kregen was het een en al distel,paardenbloem en heermoes wat er groeide.Beetje bij beetje hebben we de tuin gevormd. We tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen en zonder spitten.

18 gedachten over “Blauw druifje

 1. mizzD zei:

  Vind ze prachtig.. zowel de bloemetjes als jouw foto’s ervan. Al vind ik het niet echt vaasbloemetjes, te kale stengeltjes.. daar zou wat groen bijgestoken moeten worden dan.

  Ik heb er ook veel in de tuin.. krijg voor m’n verjaardag vaak van die bloeiende bollenmandjes waar ze vaak in zitten en die bolletjes bewaar ik allemaal voor in de tuin.

 2. Margriet zei:

  Ja dat doe ik ook. De paar blauwe druifjes staan nu tussen de fletten van een paar blogs terug!

 3. Marthy zei:

  Je hebt er ondanks de rolstoel wat moois van gemaakt. Zo’n lief bloempje.

 4. BraCom zei:

  Schitterend foto van dit hele mooie bloemetje of bloemetjes zo mooi als deze weer te zien zijn.

 5. fotografiemijnlangleven zei:

  De foto’s 5 en 6 mag je zo vergroot uitprinten én aan de muur hangen ! Heel mooie foto’s vind ik. Blauwe druifjes zijn gedroomde fotomodellen 😉

 6. Margriet zei:

  Dat vind ik een groot compliment, Dirk! Zeker omdat ik jouw foto’s altijd zo mooi vind!

 7. Hetty zei:

  Nog even over de dahlias waar je naar vroeg. Ik zou ze thuis op de vensterbank zetten. Dat is warmer en worden ze te groot, dan kunnen ze naar het schuurtje of de kas. Heb je ook iets om naar te kijken! De kleine knolletjes die je over had… dat is perfect voor een experiment. Probeer ze in huis op te kweken en misschien kan je die stekken. Ik hoor het graag.

 8. gwendolen zei:

  Hing je ondersteboven in je rolstoel? 🙂

  Ik vind het erg mooie bloempjes, de blauwe druifjes. Er staan er nét een paar in blie hier. (Wij zijn met alles wat later)

 9. Margriet zei:

  Ik moest wel uitkijken dat ik niet voorover uit de stoel kieperde ☺Ik vind ze ook heel leuk!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: