Blauw druifje

Blauw Druifje

Muscari, oftewel het blauwe druifje is na de sneeuwklokjes, krokussen, narcissen, winterakonieten enz een van de volgende bollen die in bloei komt. In onze tuin staan er veel. Bij een pol kon ik komen in de rolstoel. Wel een uitdaging om macro foto’s te maken zo laag bij de grond vanuit een rolstoel. Helemaal wat ik wilde is het niet geworden, maar toch een kleurig geheel.

blauwe druifjes
blauwe druifjes

Thuis

Een paar waar ik bij kon, plukte ik af voor thuis in een vaasje en natuurlijk om te dienen als fotomodel.

18 gedachten over “Blauw druifje

  1. Hing je ondersteboven in je rolstoel? 🙂

    Ik vind het erg mooie bloempjes, de blauwe druifjes. Er staan er nét een paar in blie hier. (Wij zijn met alles wat later)

  2. Nog even over de dahlias waar je naar vroeg. Ik zou ze thuis op de vensterbank zetten. Dat is warmer en worden ze te groot, dan kunnen ze naar het schuurtje of de kas. Heb je ook iets om naar te kijken! De kleine knolletjes die je over had… dat is perfect voor een experiment. Probeer ze in huis op te kweken en misschien kan je die stekken. Ik hoor het graag.

  3. Vind ze prachtig.. zowel de bloemetjes als jouw foto’s ervan. Al vind ik het niet echt vaasbloemetjes, te kale stengeltjes.. daar zou wat groen bijgestoken moeten worden dan.

    Ik heb er ook veel in de tuin.. krijg voor m’n verjaardag vaak van die bloeiende bollenmandjes waar ze vaak in zitten en die bolletjes bewaar ik allemaal voor in de tuin.

Leuk als je een reactie achterlaat!