De Matador over het water

Vandaag even een tussendoor blogje, heeft niets met tuinieren of macrofotograferen te maken maar gewoon voor de aardigheid, het gaat niet over stierenvechten maar om een drijvende kraan.

Vanmorgen vroeg om 06.45 uur kwam dit gevaarte voorbij varen: de Matador 3 [ klik] Wij wonen 10 hoog, maar de bok stak nog ver boven ons appartement.

Het schip MATADOR is een Crane Ship schip, gebouwd in 2002 en varend onder de vlag van Nederland. Hij kan 1800 ton liften.Wat een zwaargewicht!

Als je maar thuis zit, ga je soms ook gekke dingen doen. Ik dacht ik ga even googelen over dit gevaarte . Op Internet, zie je dan waar hij precies ligt, praktisch naast ons appartement. Maar aan die kant hebben wij geen raam, ik kan jammer genoeg niet zien wat hij gaat liften.

Ook een leuk dingetje, ik zag ook welke schepen in de buurt liggen of varen. Grappig, we wonen nu al een paar jaar aan het water, maar ik heb me nog nooit bezig gehouden met die scheepvaart….

We zien het kleinere zusje wel eens vaker voorbij gaan. Ook zagen we de drie Matadors in het najaar in de Waalhaven liggen toen we daar rondwandelden op het voormalig complex van het psychiatrisch ziekenhuis waar we vroeger werkten [ klik]

Het wonen aan het water heeft zo zijn leuke kanten, er is vaak wat leuks te zien.

Meer water? kijk op de challenge van Satur9’s, die ik zag nadat ik dit blog geschreven had..

13 gedachten over “De Matador over het water

  1. Wat een gevaarte. Sinds die dwarsligger in het Suezkanaal, ben ik erachter gekomen dat je ook trackers hebt voor schepen. Best leuk om eens naar te kijken, net als die flight trackers.

  2. Ja, da’s wel een groot voordeel van zo hoog en dan nog aan een rivier te wonen.. wat een machtig uitzicht! Ik zou geen tv meer nodig hebben denk ik hahahaa!

Leuk als je een reactie achterlaat!