De Matador over het water

Vandaag even een tussendoor blogje, heeft niets met tuinieren of macrofotograferen te maken maar gewoon voor de aardigheid, het gaat niet over stierenvechten maar om een drijvende kraan.

Vanmorgen vroeg om 06.45 uur kwam dit gevaarte voorbij varen: de Matador 3 [ klik] Wij wonen 10 hoog, maar de bok stak nog ver boven ons appartement.

Het schip MATADOR is een Crane Ship schip, gebouwd in 2002 en varend onder de vlag van Nederland. Hij kan 1800 ton liften.Wat een zwaargewicht!

Als je maar thuis zit, ga je soms ook gekke dingen doen. Ik dacht ik ga even googelen over dit gevaarte . Op Internet, zie je dan waar hij precies ligt, praktisch naast ons appartement. Maar aan die kant hebben wij geen raam, ik kan jammer genoeg niet zien wat hij gaat liften.

Ook een leuk dingetje, ik zag ook welke schepen in de buurt liggen of varen. Grappig, we wonen nu al een paar jaar aan het water, maar ik heb me nog nooit bezig gehouden met die scheepvaart….

We zien het kleinere zusje wel eens vaker voorbij gaan. Ook zagen we de drie Matadors in het najaar in de Waalhaven liggen toen we daar rondwandelden op het voormalig complex van het psychiatrisch ziekenhuis waar we vroeger werkten [ klik]

Het wonen aan het water heeft zo zijn leuke kanten, er is vaak wat leuks te zien.

Meer water? kijk op de challenge van Satur9’s, die ik zag nadat ik dit blog geschreven had..

Auteur: Margriet

Mijn naam is Margriet, mijn hele leven houd ik al van tuinieren.Sinds wij verhuisden naar een appartement zijn mijn man en ik een volkstuin begonnen.Toen we hem kregen was het een en al distel,paardenbloem en heermoes wat er groeide.Beetje bij beetje hebben we de tuin gevormd. We tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen en zonder spitten.

13 gedachten over “De Matador over het water

 1. omabaard zei:

  Imposant, jij woont tien hoog en aan het water valt altijd iets groots te beleven!

 2. mizzD zei:

  Ja, da’s wel een groot voordeel van zo hoog en dan nog aan een rivier te wonen.. wat een machtig uitzicht! Ik zou geen tv meer nodig hebben denk ik hahahaa!

 3. willyfotoblog zei:

  ik heb iets met havens en schepen Margriet

  deze kanjer zou ik ook niet laten voorbijgaan zonder foto’s

  prettige avond

 4. Bertie zei:

  Wat een kanjer, echt iets om naar te kijken. Zou mij ook interesseren.
  Je moet een mooi uitzicht hebben!

 5. Margriet zei:

  Dit was zeker hét nieuws van de dag, Haha. Als je de deur bijna niet uitgaat, dan grijp je alles aan☻Het was een imposant gezicht in ieder geval

 6. gwendolen zei:

  Wat een gevaarte. Sinds die dwarsligger in het Suezkanaal, ben ik erachter gekomen dat je ook trackers hebt voor schepen. Best leuk om eens naar te kijken, net als die flight trackers.

 7. Margriet zei:

  Ik wist dat ook niet van die trackers, wel grappig om te zien wat eraan komt en ze dan echt voorbij zien varen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: