Buitje

Een buitje vannacht en alles in de tuin stond er vanmorgen duidelijk beter bij. Het schijnt dat we sinds eind februari amper regen gehad hebben. Het was ook te zien en te merken. De grond was of keihard of het leek wel zand. Grote droogtescheuren in de grond. Pas gepote plantjes in de moestuin stonden min of meer te verpieteren, alhoewel ze best water uit de gieter kregen.

Maar regen doet wonderen, daar kan een gieter niet tegen op.

Zo’n bui brengt ook mijn minst geliefde beestjes weer uit hun schuilplaatsen, zoals ik zag in deze bloem van de courgette.In een plasje water lag hij zich heerlijk te verkneukelen op lekkere hapjes. Maar dat dacht ik toch niet hè, naaktslak!

Eindelijk kon ik wat sla uitplanten, deze plantjes staan in een grote rioolpijp, maar staan te dicht op elkaar. Slazaden zijn erg klein, die krijg je niet netjes op een rijtje gezaaid. Vanmorgen dunde ik ze wat uit en plantte in de kas wat plantjes.

bloempjes van de tuinboon.Nog even en de bonen komen hieruit voort.
de bietjes zijn eindelijk aangeslagen en zetten de groei aan.

Drukte

De insecten en vogels hadden er ook duidelijk meer zin in vandaag. Het was een druk heen en weer gevlieg van allerlei beestjes.

Pioenrozen

Alle pioenrozen komen uit, de een wat sneller als de andere. Pioenrozen zijn wel een van mijn favoriete bloemen! Prachtig hoe je de neuzen in het voorjaar de grond ziet uitkomen en dan doorgroeien tot er van die prachtige bloemen zich openen in mei/juni.

Paeonia lactiflora ‘Dancing Butterfly
Crinkled White

Het wachten is nu nog op de Sarah Bernard, die al wel dik in de knop staat.

Nog twee favorieten zijn de phacelia en de alliums, beiden ook in bloei momenteel:

Tussen de middag kwam hier nog een flink buitje langs, met onweer en slagregens. Ik ben er blij mee, want het buitje van vannacht was net genoeg om de bovenlaag van de grond nat te maken, maar dieper is het nog altijd droog.

31 gedachten over “Buitje

 1. Je foto van die vliegende bij is in mijn ogen een top natuur foto !Mijn complimenten hoor !
  Na een mals regenbuitje… komen helaas die ellendige slakken weer in het zicht… Ik verzuip ze in potjes met goedkope pils 🙂

 2. Zo mooi allemaal!
  We hebben nu ook een grotere tuin, maar gaan in de zomer nog vrij lang op reis, dus hou ik veel bloemen en planten nog wat af, anders zijn ze toch allemaal uitgedroogd als we terugkomen.
  Maar eens de vakantie voorbij… 🙂

 3. Ons lang wachten wordt toch beloond. Hier heeft het deze nacht en namiddag goed geregend en ze geven nog regen voor morgen. Hoera want de grond was echt kurkdroog. De tuin herleeft.

  • Ik hoop het voor jullie! Ik heb wel een aantal planten opgebonden, zoals de pioenroos, die al topzwaar werd met die nattigheid. Ik kon op je laatste blog weer niet reageren, jammer genoeg…

 4. Wij hadden vandaag rond de middag een zware stortbui met (zoals gewoonlijk) weer de nodige water ellende op sommige plekken. Voor morgen weer zware onweders en risico op windhozen in het oosten van het land ! De regen is welkom maar wel graag op een iets rustigere manier dan 🙂

  • Ik heb ivm de waarschuwingen de kleine losse dingen van het balkon maar weer binnen gezet, het zal niet voor de eerste keer zijn dat er iets naar beneden vliegt. Het zekere voor het onzekere maar……….

 5. Heerlijk een beetje regen. Je tuin ziet er prachtig uit, Margriet.

  Wij kregen net een kleine moessonregen hier in Bellingwolde. Hier op het zand hebben we meer aan zacht en gestaag, maar goed, we zijn blij met elke druppel in deze droge tijden.

  • op de klei is gestage regen ook prettiger, want hier blijft het gewoon staan en heb je overal plassen op de tuin……..Het zakt niet snel genoeg weg op die keiharde grond.

 6. Morgen krijgt je tuin nog meer vocht.. de hele dag regen, maar dat zal het allemaal nog véél meer goed doen.. kan het echt goed diep doordringen in de grond. Mooi die phacelia.. hoe dat groeit!
  Slakken heb ik hier al meer dan genoeg.. de bierbakjes zitten elke week flink vol. Maar ze werken dus wel.. de planten hebben tot nu toe nog niet heel veel schade.. alleen m’n ijsbloemetjes waren allemaal al opgegeten helaas.

  • Slakken zijn bij ons tot nu toe weinig gezien,maar nu met de regen zal het anders zijn. Ik zag al de eerste vraatschade aan de koolplantjes en boontjes

 7. Wij sjouwen met gieters, net alvast een rondje gedaan voor de kleine potten, Mart doet de grote. Warm hier dus er droog. Ik kan me voorstellen dat jullie blij zijn met die regen , het fleurt er zo lekker van op. Prachtige foto’s, ondanks de droogte zie jullie tuin er prachtig uit.

 8. Hier ook vannacht. Het regende zo hard dat ik er wakker van ben geworden. Dat geluid zijn we niet meer gewoon!
  Vanmiddag kregen we nog meer regen en onweer en het ziet er nu weer heel erg donker uit.
  Goed voor de tuin in ieder geval.

 9. het was lang wachten op wat regen Margriet..

  maar deze middag kregen we een hevig onweer met heel wat schade als gevolg..

  een prachtige reeks foto’s, toon je ons hier..

  misschien een lichte voorkeur voor de foto onder “drukte”

  prettige dag gewenst

Leuk als je een reactie achterlaat!