Verkeersbord

Iedere week ben ik nieuwsgierig wat het thema van de photochallenge[ Satur9s] van de nieuwe week zal zijn. Ik heb nooit eerder mee gedaan aan zoiets, maar ik vind het leuk. Als het enigszins mogelijk is, probeer ik een link te maken naar onze volkstuin. Maar een verkeersbord[ het thema van deze week] naar een volkstuin?

Dit bord werd door onze dochter gemaakt in 2017 voor vaderdag

Ze vond onze tuin mediterraans aandoen en maakte het bord van Plaza Benito voor Ben omdat hij nooit weet wat hij zou willen hebben.Het bord hangt er nog steeds.

Gearchiveerd?

In mijn foto archief werd ik ook niet veel wijzer. Alhoewel ik vaak leuke plaatsnamen, zoals gisteren nog Monster en Halfweg, op borden ben tegen gekomen, heb ik er geen foto’s van.

In het Nationaal park El Teide op Tenerife zag ik dit bord, er mocht heel veel niet

Het stond aan het begin van dit pad, wat aan het eind letterlijk stopte…Maar dat haalde ik niet echt uit al die don’ts.

Vorig jaar gingen we via de Elzas naar de Ardeche, waarom ik deze foto nam, herinner ik me niet. Waarschijnlijk om aan het thuisfront te laten weten dat we goed op weg waren:
Bij gebrek aan plek voor een echt verkeersbord kan dat bord ook op de muur geschilderd worden.Dit was in een nauw straatje in Dreischor:
Geen verkeersbord maar wel grappig, gezien in museumdorp Orvelte:
Zullen deze mensen gedacht hebben dat ze op sokken niet gesnapt zouden worden in het verboden gebied?

Meer borden kon ik zo snel niet vinden……

Uitje

Zaterdag werd ik door onze dochter getrakteerd op een lunch aan het strand van Hoek van Holland. Ook al geen verkeersbord, maar een bord van het restaurant waar we aten:

Maar wel lekker gegeten, een heerlijke salade met lauwwarme zalm en makreel, zalig! Gezellig weer eens samen bijkletsen zonder dat het gesprek verstoord wordt door een kleinkind, haha. Vaak denk ik eenmaal thuis dat ik iets nog steeds niet weet omdat de aandacht tijdens het praten net even opgeëist werd door kleinzoon en we daarna weer over wat anders verder spraken.

Na de lunch liepen we nog een stuk over een geasfalteerd pad op het strand, ideaal voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Ook voor ouders met kinderen handig, met de kinderwagen of bolderkar.Links zie je vanaf het strand de monding van de Nieuwe Waterweg .Op het eerste deel was het best al druk, maar wij liepen verder door naar rechts. Daar waren de mensen op een hand te tellen.

De eerste zonaanbidders lagen al te bakken in de zon:

Deze twee gebruinde mannen moest ik echt even fotograferen. Ze lagen er zo heerlijk relaxed bij en hadden harde housemuziek aan staan en een drankje onder handbereik.

Veel strandhuisjes in vrolijk licht blauw. We vroegen ons af of je die huurt of koopt?

Op de terugweg reden we langs deze vuurtoren. Ik las dat het een museum is, nl het Kustverlichtingsmuseum Hoek van Holland. Dit museum is gevestigd in de oude vuurtoren ‘het hoge licht’.

Vandaag rijden we weer richting tuin, daar hebben we geen verkeersbord voor nodig….. Alles zal weer water nodig hebben en de laatste tomatenplantjes moeten de grond nog in. De rest heb ik al gedaan. Er wordt deze week wat regen verwacht, dus ik ga ook nog wat zaaien in de volle grond. Ik heb nog wat bloemenzaden en kruiden, zoals dille. De dag komen we wel weer door met dit heerlijke weer op het Terrazzo Margherita

21 gedachten over “Verkeersbord

 1. Je gebruikt zo’n mooi lettertype tussen de eerste foto’s!
  Die bakkende mannen….brrrr….met een vriendin met melanoom mag ik er niet aan denken!
  Niets leuker dan met je eigen kind en kleinkind een lekker terras genieten.

 2. Prachtige foto’s en logje.
  Wij hadden lange tijd een strandhokje. Het hokje was van ons, de grond huurden we per jaar. Je kan ook een hokje huren. Dit werd geregeld via de gemeente.

 3. Een hele post over verkeersborden en geen enkel verkeersbord te zien. knap! 😆
  Maar aaach, je mag aan dat soort dingen altijd je eigen draai geven hè. 😉 En het is een heel leuk postje geworden.
  Een kennis van m’n schoonouders maakte mooie aquarellen en toen had m’n schoonmoeder gevraagd aan hem of ie er eentje wilde maken van het kerkje van haar geboortedorp. Was die man speciaal naar dat gat gereden om een fotootje van de plek te maken en toen de aquarel af was, bleek dat ie een groot verkeersbord (éénrichtingsverkeer), dat voor dat kerkje stond, er ook pontificaal opgeschilderd had. Dáár was een eigen draai eraan wel handig geweest..! 😉

 4. Nou je hebt wel je best gedaan, daar valt niet aan te twijfelen… knap ook dat je die mannen met rust liet (als ik het tenminste goed begrijp) … van mij had die muziekinstallatie een rotschop gekregen iig en die mannen hadden hun relaxmomentje kunnen vergeten 😉

 5. wat een heerlijke reis maakte ik hier Plaza Benito naar Terrazzo Margherita
  via verre lava paden en zand met beton pad , alles onder toeziend oog van het hoge licht
  fijne tuindag gewenst

Leuk als je een reactie achterlaat!