Couleur locale 1

Terwijl het hier werkelijk plenst van de regen, blader ik [ digitaal] door mijn foto’s. Ik kom veel foto’s tegen van mooie plekken waar we in de laatste paar jaar geweest zijn. Een paar jaar terug ging mijn externe harde schijf stuk en raakte ik veel/ bijna alle foto’s kwijt van jaren her. Fotograferen deed ik toen ook nog niet zo, dat is pas van de laatste jaren. Op composities etc lette ik niet, maar ach….

Vakantie zat er afgelopen jaar niet in, maar wie weet later dit jaar wel weer. We hebben er alle twee heel veel zin om er even tussenuit te gaan, zinnen verzetten, andere omgeving zien, kortom even weg…….

Van tuinieren komt het momenteel helemaal niet. Ik heb of geen tijd, of het is geen weer of ik heb geen puf. De laatste keer was ik er een week of twee terug en snoeide ik een van de appelbomen die erg hoog was geworden. Door het zachte weer groeit het onkruid ook flink door. Overal in de tuin zag ik grote molshopen. De vooruitzichten zijn wat het weer betreft ook niet best. Al het werk wat er ligt moet maar wachten op betere tijden.

Couleur locale

Om even weg te dromen naar leukere tijden selecteerde ik wat foto’s uit mijn archief, die ik hier “couleur locale” noem. Foto’s van tafereeltjes, winkeltjes, mooie deuren, muurtjes, hekjes, vreemde mensen….

Om te beginnen met van die typische dingen die je ziet als je een land bezoekt, echt Frans, echt Pools, echt…..

In dit blogje de bankjes, stoeltjes, zitjes. In Nederland staan vaak zitjes in de voortuin , al dan niet met een plantje erop, een pompoen o.i.d. Of dat nou typisch Hollands is, weet ik eigenlijk niet. Ons land is natuurlijk plat, terwijl andere landen vaak straten hebben die omhoog of omlaag lopen of waar de voordeur direct aan de straat ligt.

Ik bezocht te weinig landen om te kunnen zeggen of die zitjes bij de deur nou typisch Nederlands zijn.

Typisch Frans
Typisch…..Nederlands[ Orvelte]
typisch Texels
typisch….volkstuin
Typisch Litouws, Kaunas
Typisch Frans
Typisch Nederlands [ Brouwershaven]
Typisch Ardeche/ les Martes
typisch Nuenen, het Kostershuisje
typisch Elzas
typisch Polen, een bankje op een kruispunt
typisch Dreischor
een bankje bij een beeld van Maria, typisch Polen
Typisch La Gomera, bankjes in de schaduw onder de grote Laurierbomen
Het liefst zou ik snel weer zo zitten…….Typisch Tenerife, Puertito de Guimar
of gewoon, lunchen op het strand in Hoek van Holland…….

Op een bankje

Zomaar op een bankje zittend
Zomaar kijkend om me heen
Zomaar stilletjes genietend
Zomaar ik en mij alleen

Zomaar dit mooi plekje treffend
Zomaar heerlijk in de wind
Zomaar starend in de verte
Zomaar lachend om een kind

Zomaar rustig ademhalend
Zomaar neuriënd een lied
Zomaar mijn gedachten waaiend
Zomaar even helemaal niets

Irma Moekestorm

16 gedachten over “Couleur locale 1

  1. Heel herkenbaar allemaal.. ik fotografeer ook graag zitjes en bankjes vooral ook.. maar voorál op van die rare plaatsen, zoals op dat Poolse kruispunt.. zag al heel veel bankjes in BE en FR bovenaan een bergwand, waarvan het uitzicht compleet was dichtgegroeid..! En hier in R’dam zetten ze gerust van die dure openbare banken zó neer dat je tegen de achterkant van een sporthal aan zit te kijken.. dat zal wel iets typisch Rotterdams zijn zeker..? 😉

  2. O heerlijke zitjes , op die bij dat poolse kruispunt na
    ik droom al van m’n weekje wandelen op Terschelling , zal vast iets op typisch Texels lijken 🙂

Leuk als je een reactie achterlaat!