Geel, niet mijn kleur?

Geel is niet zo mijn kleur….

…..en daarom wil ik eigenlijk geen gele bloemen in mijn tuin. Mijn bloemenperken bestaan uit paars/lila, roze en wit. Oranje en rood hier en daar, maar geel nee……..

……. en toch heb ik genoeg geel in de tuin, het begint al in het voorjaar met tulpen die ik besteld had als roze, maar geel bleken te zijn.

Dan zijn er ook de gele narcissen die wit hadden moeten zijn…..

en in het voorjaar nog een lelieachtige bloem, waarvan ik de naam niet ken.Die stond al in de tuin toen wij hem namen.

In het voorjaar vind ik het stiekem toch wel leuk, na maanden van een kale kleurloze tuin, eindelijk wat zonnigs…..

Onkruid begint dan ook te bloeien, het gras kleurt geel met paardenbloemen en boterbloemen ,

daar tussen madeliefjes, wit met een geel hartje.

De pioenrozen zijn al vroeg bloeiende bloemen in het voorjaar. Ik heb oa een soort met een witte bloem en geel hart.Hij stond al in de tuin, dus ik ben niet zeker van de naam.

Moon of Nippon?

Als eenmaal de tuin verder in bloei komt is het afgelopen met gele bloeiers, zelfs dan is er toch nog genoeg geel te zien en dan vooral bij de moestuinplanten. Zo bloeien komkommer, courgette en pompoenen met gele bloemen.

courgette
pompoen
komkommerbloem

De Oost-Indische kers verrast mij ieder jaar met nieuwe kleuren. Ze staan al jaren in de tuin zonder dat ik ze zaai, ze komen vanzelf weer overal terug.Inmiddels heb ik allerlei kleurschakeringen en nu ook in geel, afgelopen jaar een mooie zachtgele variant met een vleugje wit.

OI kers

In de bloeiende tuintjes van de kleindochters bloeiden ook verschillende gele bloemen, zoals deze:

goudsbloem

De bloem hieronder bloeit er ook tussen, het is geen paardenbloem en geen goudsbloem. Obsidentify geeft aan dat het een Oosterse morgenster is, een plant die op de rode lijst staat. En precies daarom denk ik, die kan vast niet zomaar in mijn tuin staan…………

Ook zijn er bloemen met gele accenten, meeldraden of stampers zoals in deze daglelie

naam onbekend
Rudbekia
Dagschone

Verderop, in het bloemenperk,bloeien deze nog:

kokardebloem
anemoon
cosmea

en in de groententuin:

de pompoen Ushiki Kuri, eerst geel waarna hij naar oranje kleurt
de gele bloemetjes van de trostomaten
het geel in de paarse bloem van de aubergine
de bloem in de venkel bloeit met kleine gele bloempjes

Kleur in huis

We bestelden online, nieuwe eetkamerstoelen. De vorige hadden wieltjes en dat is niet erg als je niets mankeert, maar als je slechter ter been wordt, best gevaarlijk. Manlief ging er bijna naast zitten omdat de stoel wegreed bij het gaan zitten. Kleindochter Lieke haalde er gevaarlijke toeren mee uit toen ze hier vorige week was. Ondanks mijn waarschuwingen bleef ze doorgaan met heen en weer rijden en viel uiteindelijk. Nou ben ik wel een beetje van wie niet horen wil moet maar voelen, maar ik verwenste die rot stoelen steeds weer. Uitgebreid winkelen zit er nu niet in, dus we bestelden online stoelen die we wel leuk vonden.Vanmorgen werden ze bezorgd. De kleur?

Geel!

Dat geel niet zo mijn kleur is, gaat langzaam niet meer op☺. Thuis hebben we een gele muur, gele kussentjes,kaarsen en nu ook gele stoelen……Misschien ga ik in de tuin ook eens naar wat meer geel in de zomer!

20 gedachten over “Geel, niet mijn kleur?

 1. Men zegt dat geel de kleur van haat is …. nou als dat zo is dan is dat maar zo… ik hou er wel van en heb het ook graag om me heen, vooral dat tinten mosterd en oker.

  Ach weet je, alles heeft zijn charme wel, je moet het alleen kunnen zien denk ik dan 😉

 2. Geel doet me vooral denken aan Pasen en dat brengt dan weer mooie herinneringen met zich mee. Leuke insteek voor jouw blogbericht, vooral hoe je het naar het einde dan ombuigt dat geel…misschien…toch…jouw kleur is. Graag komen lezen.

 3. Och, geel kan overal bij.. echt een natuurlijke kleur duidelijk! 😉
  Je hebt dan ook nog struiken waarvan de baaldjes groen met geel zijn, heb zelf een bonte liguster en een aucuba.. misstaat ook niet bij mijn overwegend roze,paars en lila bloemen hoor!
  En je wordt er vrolijk van.. van dat zonnige geel! dat kan iederéén gebruiken..!

 4. of het nu wel of niet mooi vind , je ontkomt er niet aan , en je vind het dan toch wel mooi in de tuin
  stevige stoel , die niet weg rolt , goede keuze

Leuk als je een reactie achterlaat!