Vuurwerk

Na een kort nachtje werden we al om half 7 gewekt door sirenes voor de deur. De slaap konden we daarna niet meer vatten, dus schrijf ik maar een blogje☺.

Het was een pracht gezicht vannacht om klokslag 12 uur. Nog niet eerder zagen we zoveel vuurwerk als dit jaar. Hoezo vuurwerk afsteek verbod in Rotterdam? De skyline was voortdurend gekleurd van alles wat de lucht in ging. Was ook wel te verwachten want van te voren was ook gezegd dat er niet op gehandhaafd zou worden. Hoe zou dat ook moeten gebeuren? De politie had hun handen weer vol aan allerlei rottigheid.

In de middag had ik mijn camera al klaar liggen om foto’s te maken. Alles ingesteld zoals ik op internet had gevonden om mooie vuurwerkfoto’s te maken. Nou dat lukte toch echt niet, al in de loop van de avond probeerde ik steeds wat anders: M stand, P stand, korte sluitertijd, lage ISO, witblans op daglicht en toch weer niet….

Uiteindelijk gaf ik het op en zette de camera toch weer op de automatische stand. Toen ik ze op de laptop bekeek, waren er een paar redelijk gelukt. Er stond aardig wat wind en een statief gebruikte ik daarom niet. De camera legde ik op de rand van het balkon om hem stil te houden…..

Geniet nog even mee van ons uitzicht:

Voor de zekerheid nam ik nog wat met de telefoon

Ongelukken

Ik las op tv dat er weer veel gewonden zijn gevallen. Mensen met oogletsel en brandwonden….Toen ik op ons balkon stond en foto’s maakte met mijn telefoon ging er hier ook iets mis. Het was een enorme knal en explosie gevolgd door dikke zwarte rook. Iets ontplofte behoorlijk maar daarna ging het vrolijk verder op die plek, het zal dus goed afgelopen zijn. De ontploffing stond wel net op mijn telefoon…

Ook ging er door de harde wind vuurwerk rakelings langs. Ik was gelukkig net weer binnen toen dit gebeurde en alle vonken over het balkon waaiden…..

Nou ja, het zicht was geweldig. De discussie over wel of geen vuurwerkverbod zal dit jaar weer verder gaan……

Goede voornemens

Naast dat je de komende dagen iedereen de hand schudt en de beste wensen geeft[ met of zonder zoenen?] komt ook vaak de vraag: “en nog goede voornemens ? “. Meestal ben ik daar niet van, want je hoeft niet op nieuwjaarsdag te beginnen met iets. Dit jaar wil ik toch starten met een goed voornemen. Ik schrijf het hier op en deel het met jullie om een stok achter de deur te hebben…..Ik moet afvallen!

Al heel mijn leven kamp ik met het feit dat ik mijzelf te zwaar vind en de laatste jaren ook ben. Als ik de foto’s van vroeger bekijk, denk ik waar maakte ik mij druk om, ik was hardstikke slank! Nu, echter, ben ik een vierkantje geworden en is mijn slanke taille totaal verdwenen☻. Zeker de laatste twee jaar, sinds dat enkelgedoe, ben ik aangekomen. Nu met de knie van man komt er ook weinig van lichaamsbeweging. Dat moet veranderen…

Dames, heren hierbij laat ik weten dat ik er 10 kilo af wil. Vanwege enige schaamte schrijf ik niet op wat ik weeg ☻Eenmaal per maand zal ik de stand van zaken doorgeven, zodat ik wel vol moet houden….

31 gedachten over “Vuurwerk

 1. Vuurwerk, machtig mooi, maar een eeuwig punt van discussie. Hier in België was ook weer teveel misbruik. Jammer. Voor jou was het zicht een prachtig cadeau.
  Succes met het voornemen. Zelf wil ik heel graag van het suiker af, ik ben gewoon verslaafd. Wat een bekentenis

 2. Ik vind ze allemaal even geweldig.. je vuurwerkfoto’s, ik wéét hoe moeilijk het is, dus ik bewonder iedereen die het wil proberen..! 😉
  Ah.. een goede stok achter de deur.. heb ik ooit ook gedaan.. zelfs mét elke week de onbarmhartige stand van de weegschaal op foto erbij hehe.. ik doe meestal niet zo moeilijk. Voor mij werkte gewoon minder (de helft) eten het allerbeste.. geen gedoe met apart koken voor mij en m’n wederhelft en ik kon gewoon al het lekkers ook blijven proeven.. kun je ’t héél goed en lang volhouden! 20 kilo was er af.. maar je moet ook wel een beetje extra bewegen hoor.. ik wandelde wat langer, dat was al genoeg.
  Succes!

  • IK heb de foto ook gemaakt van de weegschaal en op mijn startscherm van mijn laptop gezet, zie ik het steeds. Ik ga ook geen crashdieet doen, maar niet meer snoepen en inderdaad minder eten. Bewegen voor zover dat lukt….

 3. Je reportage geeft een aardig beeld van jullie uitzicht.
  Mooi
  Je hebt een doel wat haalbaar is…maar vooral blij zijn met jezelf wens ik je toe.
  s6 ermee
  Zelf ben ik 15 kg kwijt door koolhydraatarm te gaan eten en meer bewegen.
  Groetjes

  • Vuurwerkfoto’s, het is me weleens een paar jaar gelukt maar gek genoeg wil het met deze camera niet erg dus ik heb het dit jaar maar niet geprobeerd. We hadden wel zicht op prachtig vuurwerk, ook hier werd veel geknald. Wat dapper van je om af te willen vallen en misschien wel slim om dat op je blog bekend te maken. In ieder geval wens ik je veel succes.

 4. Vuurwerk en Co, ik heb het rustig aan me voorbij laten gaan. Lag zelfs al vóór middernacht al lekker onder de wol. Voor mij helemaal oké.
  Foto’s van vuurwerk, da’s nog een uitdaging hé. Ik ben nog maar net m’n eerste jaar fotografie (avondonderwijs voor volwassenen) gestart en vind het nú al zo’n bijzonder boeiende wereld.
  Het afgelopen jaar heb ik – eindelijk – de juiste begeleiding gevonden om af te vallen en dat is aardig gelukt, dankzij toch ook wel de juiste diagnose. Ik wens je veel succes met jouw voornemen.

  Laat 2023 knallen!

 5. Je foto’s zijn genietbaar!
  ‘k Wens je alle succes! Ooit ben ik 25kg. vermagerd door, via een diëtiste, mijn voedingspatroon aan te passen. Anderhalf jaar duurde het. Jou lukt het vast ook!
  Lie(f)s.

 6. Margriet, het was inderdaad nog nooit zoveel vuurwerk als dit jaar. Wat was het mooi, prachtig siervuurwerk. Je foto’s hebben het ook leuk vast gelegd. Niet alles lukt. Wat ik je wens is een gezond Nieuwjaar. Wat betreft het afvallen , ben ook al jaren aan het jojo-en. Begin 2022 gestart met Nederland Slank, blijvend 10 kilo eraf. Mijn voornemen dit jaar is mijn resultaat vasthouden met meer bewegen. Maar vooral meer genieten en tevreden zijn.

  Tot ziens in 2023

  • Hier was ook een vuurwerkverbod maar men lapte verbod aan zijn laars. Het duurde heel de nacht door. Wat een overzicht hadden jullie daar. Maar vuurwerk fotograferen is geen lachertje en nu met die felle wind zelfs undone. Veel succes met het afslanken

  • Knap hoor 10 kilo eraf. Ik begin met minder, gezonder te eten en dat gesnoep te laten….Als Ben geopereerd is en weer wat mobieler kunnen we een keertje afspreken hè….

 7. inderdaad het valt niet mee om dat vuurwerk mooi op de foto te krijgen , maar het is je aardig gelukt zo te zien
  ik ben goed 2 kilo kwijt sinds ik fitness , maar daar zal nu wel weer een kilo terug aan zitten 🙂
  maar ik ga ook voor die 10 kg
  suc6

Leuk als je een reactie achterlaat!