Couleur locale 2

Nog steeds [of alweer ] giet het hier al de hele dag. Je zou er somber van worden, al die regen…..Wij tellen af naar de operatie dag van mijn man en vanaf nu gaan we min of meer in quarantaine. Hij mag niet verkouden zijn en geen wondjes hebben, anders gaat de operatie niet door.Voorzichtigheid is dus geboden, bijna Corona-achtig….

Om verder door te borduren op het vorig blogje, vandaag een reeks foto’s met deuren.

Deuren heb je in alle soorten en maten, mooie oude deuren of supermoderne en alles wat er tussen zit. Heel veel foto’s maakte er niet eens van, want zoals ik eerder schreef, ben ik pas een paar jaar aan het fotograferen. Eerst voornamelijk op onze tuin en in de natuur, maar later vond ik steeds meer onderwerpen leuk worden.

Deuren

Om ons allemaal eerst maar eens op te vrolijken hier een rijtje deuren waar we allemaal weer graag voor zouden gaan zitten in een lekker zonnetje:

strandhuisjes in Bretagne, Frankrijk

Wat verder weg en in een ander jaar bezochten we Tenerife. Op de rondreis die we maakten kwamen we na een rit door het Anagagebergte, in het Noorden van het eiland, via allerlei haarspeldbochten bij een heel klein kustplaatsje uit. Er waren voornamelijk surfers, wachtend op hoge golven.

Voor de kust lagen een aantal grote rotsen in zee en in 1 ervan zat een deur! Het intrigeert me nu nog, wat zou er achter die deur te zien zijn?

Typisch Franse deuren

In Frankrijk, waar we heel vaak waren, val ik altijd voor van die mooie oude deuren. Zeker als er een slot op zit, zou ik al helemaal graag kijken wat er achter die deur verscholen zit. Oude rommel, een mooie verstofte auto uit vervlogen jaren, huisraad, wat???

in deze staat een auto, meen ik mij te herinneren, maar geen oude verstofte….
leegstaand gebouw
Lang niet gebruikt aan de planten te zien
Met zo’n leuke klink….
spinnenwebben, aan de onderkant verrot, wat zou er toch achter zitten?
soms een trapje op…..
soms verscholen
In de Elzas, ik zou er best even binnen willen kijken……
van een oud kerkje ergens onderweg…..
en soms is de deur gewoon mooi!

Als een deur voor jou niet opengaat,
hoe vervelend dat ook voelt,
wees niet verdrietig, word niet kwaad,
die deur was niet voor jou bedoeld.

Martin Gijzemeter

22 gedachten over “Couleur locale 2

 1. De vorige moet je niet toelaten die was te vroeg weg. Heb genoten van je grote verscheidenheid aan deuren. Ik duim voor je man zijn operatie, dat alles vlot mag verlopen en hij gauw met de revalidatie mag starten

 2. Sterkte in jullie vrijwillige opsluiting. Je kunt geen risico nemen, ik hoop dat je man snel aan de beurt is. Daarna gaan er weer deuren voor jullie open!

 3. Oooh.. dat is zéker ook een zwakke plek van mij.. zou er wel meerdere postjes mee kunnen vullen, met alle deuren die ik al kiekte. Die oude verweerde zijn geweldig, maar ik vind die fraaie sjieke in de steden ook altijd de moeite.. of met een speciaal bovenlicht erboven.. super.
  Ja doe maar voorzichtig jullie, de griep waart rond en handen wassen en in je elleboog niezen doet niemand meer volgens mij. 😉

 4. Wat een deuren,die van mij is er niet bij.Volgende keer dan maar ,hij gaat open en je mag er achter kijken en JE HEBT DE SLEUTEL Leuk he

 5. Ha een geheimzinnige deur…al heb je er veel waarbij ik me afvraag wat zit daarachter 😉
  Hopelijk gaat de ingreep door…voorzichtig zijn nu dan maar 😉
  Fijn weekend

 6. Wat een mooie reportage. Ik hou van die oude Franse muren en deuren. Het doet me ook dromen van Frankrijk, een echt vakantieland met enorm veel oude charme en grandeur.
  Blijven dromen deze dagen, wat kunnen we anders met al die regen.
  Hou het veilig en goed in jullie quarantaine. Ik duim dat de ingreep goed mag verlopen.

 7. Oude muren en deuren hebben zeker hun charme … ik vind ze altijd prachtig. Jammer alleen dat je ze hier in NL zo weinig aantreft… dankzij de opruimwoede die de NL gemeenten kenmerkt
  Zo’n 10 jaar geleden was ik in Estland… daar zie je veel pracht en praal aan ‘oud’ in de zin van muren en deuren

 8. O wat een prachtige deuren in al even prachtige optrekjes
  zat de deur in de rots op Tenerife op slot , maakt mij ook nieuwsgierig , net als die verlaten huisjes

  suc6 met de quarantaine

Leuk als je een reactie achterlaat!