Dat is gek!

Na acht weken is het gips van mijn been, dat is best gek! Mijn enkel voelt vreemd en stijf. In mijn dromen kon ik meteen lopen, maar in het echt gaat dat jammer genoeg toch niet, Oefeningen met de enkel moeten hem weer soepel gaan maken. Eindelijk kan ik weer een spijkerbroek aan in plaats van een vormeloze joggingbroek! Opluchting en een feestelijk gevoel. Dit is het begin van actief werken aan het herstel. Eerst kon ik alleen maar zitten met dat been,maar nu mag er iets. Op naar lopen!

Verveling

Het is wel gek hoe snel je je aanpast als je alleen thuis zit. Ik mis wel het zomaar naar buiten kunnen gaan heel erg. Gelukkig nam mijn man me regelmatig mee om ’te luchten’. Dat was voor hem best een gedoe, want iedere keer moest de rolstoel in elkaar en de auto in en uit getild worden en moest hij mij overal heen duwen.

In de afgelopen weken heb ik mij toch niet vaak verveeld. Dat hebben jullie wel kunnen merken aan de hoeveelheid blogs waarmee ik jullie inbox heb gebombardeerd, haha! Ik vond het heel leuk dat een aantal van jullie allemaal toch aardige reacties blijven geven.Het leuke van bloggen zijn toch de reacties die mensen geven op een verhaal wat je geschreven hebt. Zeker als je maar thuis zit te zitten, dan kijk je er bijna gewoon naar uit☺ Op 1 persoon na die het niet met mijn blog over wecken [en dan over het stukje over wecken in de vaatwasser] eens was en zich meteen ont-abonneerde. Jammer……

Ik las drie delen van de Zeven Zusters van Lucinda Riley, zaaide in de potjes op de vensterbank en deed dat ook waar ik bij kon op de tuin. Ik fotografeerde binnen en soms in onze volkstuin. Voor dochter maakte ik aan de hand van foto’s een excellijst met de namen en verzorgingstips van de planten in haar tuin en gaf via facetime en foto’s advies over wat onkruid is en wat vaste planten in haar tuin zijn. Ik werkte mijn website bij, schoonde mijn fotodatabase, maakte een fotoboek voor mijn kleindochter die 5 werd.

Ik maakte allerlei kastjes en laadjes schoon en probeerde gewoon het huishouden te doen vanuit de rolstoel. Alleen strijken en koken lukt niet.Dat opruimen kon geen kwaad ik kwam in een mandje een bus pledge tegen van uit 1998☻ Hij kostte toen 3 gulden….

Ook fijn, regelmatig kwamen kinderen, kleinkinderen en mijn moeder langs.

Binge watching

Wij zijn wel netflixers, op tv is niet veel wat ons kan bekoren. Nu netflixten we ook overdag. We keken oa.de hele serie van the Crown en ik was onder de indruk van de entourage en het acteertalent van eigenlijk alle acteurs in de dramaserie. Afgelopen week overleed prins Philip, de echtgenoot van de koningin. In de serie had ik regelmatig te doen met de ondergeschikte rol die hij moest hebben aan de koningin. Toen het bericht van zijn overlijden kwam, dacht ik ach, die Philip!….. Dat is gek eigenlijk, doordat je zo’n serie ziet, lijkt het bijna of je hem kende. Ik vond het een prachtige serie, mijn zoon vond hem traag en haakte af, maar smaken verschillen hè!

Niet zo gek

Het is niet zo gek , dat ik straks geen conditie meer heb. Ik was al niet zo sportief, maar wel actief en bezig.Ik hoop dat ik snel meer kan, wandelen, fietsen en tuinklussen zullen er nog niet zo snel in zitten. Misschien nog een keer 8 weken en dan loop ik weer redelijk. Er kan dus best nog een en ander aan blogs volgen……

25 gedachten over “Dat is gek!

 1. Hoera! Het gips is eraf. Al een tijdje. Ik loop hopeloos achter. Ik ben er nét achter gekomen hoe ik je blogs in mijn e-mail kan krijgen. Ik moest het in de WordPress reader instellen. (Duh)

  En volgens mij heb je ook een nieuwe site? Je foto’s komen prachtig uit. Ik heb wel wat moeite om de tekst de lezen. Het contrast grijs op grijs is iets vaag voor mij. Zal wel de leeftijd zijn.

  Nou, revalideer ze Margriet en laat de blogs maar komen.

  • Ik heb een nieuw wordpress thema geïnstalleerd. Probleem is nu dat ik alle oude berichten moet voorzien van een nieuwe tekstkleur. Misschien eens een andere achtergrondkleur uitproberen…Ik zit nog in dubio of ik zal terug gaan naar het oude thema. Ik vind de foto’s wel beter uit komen nu…..

 2. Eindelijk ben je van de gips verlost Margriet..

  De spieren hebben stilgezeten en dat heeft zo zijn gevolgen

  Oefenen zonder te overbelasten, dacht ik spontaan.

  Deskundige hulp van fysiotherapeut zou allicht helpen

  bijzonder knappe collages toon je ons hier

  prettige dag

 3. De gips is er al af, wees maar zeker dat je binnen enkele weken dezelfde bent als vroeger, vermist je goede fysiotherapie krijgt ! Je makro’s (op het laatste van dit logje) mogen er best wel wezen hoor ! Knappe bloemen én lieveheersbeestjes fotografie !

 4. Fijn dat je van het gips verlost bent, met een beetje geduld ben je weer snel helemaal “nieuw”. Bedankt voor de mooie beelden, dat was weer genieten met de grote “G”.

 5. Je gips is eraf!! Jeujjj! Al een afspraak bij de fysiotherapeut gemaakt? doen hoor.. is altijd aan te raden als de boel zo vast zit na al die tijd! Kun je tenminste onder deskundige supervisie revalideren.. héél belangrijk.
  Prachtige collages!
  En mensen met zó’n kort lontje ben je beter kwijt dan rijk, sorry dat ik het zeg.

 6. Wat fijn zeg!! De rest komt vast ook snel weer in orde!! Denk ik zo!

  Vreemd dat iemand het zo oneens is met wat jij doet! Moet je toch zelf weten!!

  Groetjes Thea♥

 7. Wat leuk dat het gips eraf is. Spieren zijn verminderd, het wordt dus even wennen en oefenen. Jij bent taai, het komt goed!
  Wat leuk dat je man je liet ‘luchten’, lach ik slap van het lachen, net zoals je de was uit het raam hangt of je de hond mee naar buiten neemt
  Ja de zeven zussen, ik ben aan het wachten op de maand mei tot het laatste boek gepubliceerd wordt!
  Héhé dat van die afwasmachine vond ik een leuke. Zo is een bekende viroloog in Vlaanderen naar buiten gekomen met het feit dat hij gestoomde zalm in papillot maakt in de afwasmachine, zo slecht kan het niet zijn!
  Geniet van de komende dagen als ze beter worden!

 8. Fijn Margriet, dat gips eraf. En nu kalm aan gaan oefenen, je zult vast iedere dag een stukje vooruit gaan. Om te gillen van de lach dat iemand het niet eens was met ‘wecken in de afwasmachine’ en zich daarom maar meteen ont-abonneerde. Ik zet mijn potten altijd in de oven, ruim een half uur op 100 graden en na het vullen gaan ze bij mij ook op zijn kop. En dan zal er eens een deksel na jaren een gaatje krijgen, ik heb hier een kelder vol met potten.

  • Ja ik kreeg echt een sneer, nou ja dan toch geen abonnee meer, haha. Zo’n blog schrijven doe je voor de lol en ik doe geen wetenschappelijke publicatie ofzoiets.

 9. Fijn voor je dat je eindelijk bent verlost van het gips, nu komt het echte werk revalideren , ik weet zeker dat het elke dag wat beter gaat en dat je binnenkort weer loopt als een kieviet. De zomer moet nog beginnen dus nog genoeg tijd om te tuinieren! Margriet een spoedig herstel en tot op de tuin.

 10. Fijn het gips eraf! Maar dat het dan nog 8 weken duurt, dat had ik niet gedacht. Ik heb nog nooit iets gebroken gelukkig en weet er niets van. Maar je bent op de goede weg. Elke week iets beter hoop ik. En die blogs, kom maar door.

 11. Super fijn voor je Margriet, je enkel eindelijk uit het gips, langzaam opbouwen hè .
  Je blogs blijven leuk om te lezen , binnenkort ga ik je opgestuurde zaden inzaaien , ben benieuwd , ik houd je op de hoogte.
  Netflix tip “ Dix pour cent” , heerlijke komische serie
  Groetjes Anet

 12. Margriet ,fijn dat het gips er af is.. nu veel oefenen
  Maar jij loopt starks weer als een kievit. Weer leuk verhaal en mooie foto’s, fijne zondag en ik zie je van de week wel weer op de tuin gaat aardig weer worden.

Leuk als je een reactie achterlaat!