De nieuwe plattegrond

Ik ben weer volop bezig te bedenken hoe we de tuin dit seizoen gaan inrichten. Ik maak een nieuwe plattegrond en ga wat invullen.Toen ik aan het tekenen was, kreeg ik van mijn man te horen: waar mag ik mijn handtekening zetten? Met andere woorden: ik doe dat vooral alleen, stel mij in mijn hoofd voor hoe het eruit zal gaan zien.Hij is meer van de uitvoering en de ideeën over tuinbouwsels, een huisje hier, een compostbak daar, een pergola, een verhoogde bak.Ere wie ere toekomt: zijn ideeën zijn goed en maken we ook .Maar het friemelen met zaadjes of het uitplanten van mini plantjes is niet aan hem besteed.Dus vandaar dat ik vooral de invulling bepaal.We planten en zaaien vooral wat we zelf lekker vinden.

Het eerste bouwwerk van mijn man: de eerste schuur in de maak, we hebben er nu 3

Wisselteelt en combinatieteelt

Vorig jaar heb ik over allerlei vormen van tuinieren gelezen op internet, zoals de eetbare bostuin, combinatieteelt, de MM bak, Back to Eden etc. Ik vond alles toen wel aspecten hebben waar ik iets mee kon en heb dat ook toegepast.De combinatieteelt zoals ik die in de moestuin had bedacht,werd echter niet wat ik ervan had voorgesteld. Of dat kwam door de combinaties, of meer door het weer, weet ik niet. Daarom dit jaar de herkansing .Ik wil nu uitgaan van wisselteelt samen met combinatieteelt. Dan maar hopen dat we niet weer zo’n extreme zomer krijgen! Ben je geïnteresseerd in de wisselteelt en combinatieteelt, open dan de link hierboven en lees er meer over.

In de kruidentuin is de eetbare bostuin van toepassing, die blijft zoals hij is.We hebben daar 2 pruimenbomen, een kaki , een vijg, een bessenstruik en een kruisbes staan.Daartussen groeien diverse vaste kruiden, oerprei en spinaziezuring. Op de aarde liggen houtsnippers.

kruidentuin

Daarnaast hebben wij nog 4 verhoogde bakken en een vak naast de kas waar we kunnen planten of zaaien.

Liekes bak, voorjaar 2018
de plattegrond

De eigen zaden liggen klaar, een dezer dagen zal mijn bestelling komen van zaadhandel van der Wal. Het eerste wat gezaaid kan gaan worden zijn de tuinbonen.Het schiet al weer op………..Maar eerst die sneeuw weer weg. De getekende plattegrond wordt weer werkelijkheid!

verhoogde bakken

2 gedachten over “De nieuwe plattegrond

Leuk als je een reactie achterlaat!