Prachtig weer is het nu toch! Jullie snappen dat ik mijzelf zit te verbijten met mijn “hoge” been…De zon lonkt naar mij, maar ik kan niets. Gelukkig is onze volkstuin met de rolstoel wel bereikbaar en ben ik er zondag en gisteren geweest. Lang kan het niet, want dan is mijn been te lang te laag, pffff. Maar goed anderhalf uur buiten in een heerlijk zonnetje, zonder jas aan, echt genieten.Weer even een praatje op de tuin met de tuinoverburen, Ria en Koos, ook weer leuk!

Ben heeft de zitjes en paadjes toegankelijk gemaakt voor mij in de rolstoel. We hebben altijd overal tafeltjes, potjes en andere frutsels staan. Die zijn nu weg gezet en ik kon een beetje rondjes rijden rond de schuurtjes.Hierdoor kon ik in de bak waar voorheen aardbeien stonden, nu vast wat pluksla zaaien. Fijn hoor, even met de handen in de aarde, onkruid weghalen en in ieder geval iets gezaaid….

Bloeide er zondag eigenlijk nog niets, gisteren zijn opeens alle krokussen tot bloei gekomen. Wat een feestelijk gezicht weer, die vrolijke kleuren.De narcissen staan ook op het punt van opengaan.

Arbeidstherapie

In december hadden we alle fruitbomen en druiven gesnoeid. Het snoeihout lag nog op een hoop bij elkaar met het idee het naar de stort te brengen.In plaats daarvan ben ik maar begonnen tak voor tak in stukjes van een centimeter of twee te knippen. Dan kunnen we dat weer verdelen over het stuk waar al houtsnippers liggen en de zandbak voor de kleinkinderen staat.Het is wel een klus maar ik heb het gevoel dat ik nog iets nuttigs doe. Ik kon een randje schrepelen langs het pad waar ik bij kon zittend in de rolstoel en een beetje schuin hangend. Ik moet wel opletten dat ik niet omkieper als te ver ga hangen! Dat zou echt weer iets voor mij zijn☻Een beetje blad vegen lukte ook nog ,maar heel veel meer niet.Ik vind het vervelend voor Ben die er nu alleen voor staat en ik hoop dat ik snel ook weer wat meer kan…….

Auteur: Margriet

Mijn naam is Margriet, mijn hele leven houd ik al van tuinieren.Sinds wij verhuisden naar een appartement zijn mijn man en ik een volkstuin begonnen.Toen we hem kregen was het een en al distel,paardenbloem en heermoes wat er groeide.Beetje bij beetje hebben we de tuin gevormd. We tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen en zonder spitten.

18 gedachten over “De zon lonkt

 1. Hetty zei:

  Ik voel met je mee! Juist in de lente is het tuinhart niet te stoppen. Hoop dat je enkel wat is geslonken en de operatie door kan gaan. Sterkte!

 2. mizzD zei:

  Dat snap ik maar al te goed.. heb het ooit zelf ook gehad.. gevallen met schaatsen, knieband afgescheurd, waardoor ik een beugel met onder en boven gips kreeg, waarmee ik amper wat kon doen en daarna werd het ook zulk mooi weer.. da’s echt wel balen dan hè. Gelukkig kun je met je rolstoel nog wát, al is het niet veel. Dat been omhoog houden lijkt me het vermoeiendst. Maar kom.. vrijdag schiet al op.. moed houden hoor! Straks wellicht al snel loopgips.. word je toch weer iéts mobieler.. en kun je misschien iets meer doen in je tuin.

 3. Margriet zei:

  Hetty, dank je wel! Het wordt geen druiven behandelen met zwavel dit jaar.Ik kan niet op het paadje bij de druiven komen hahah!

 4. Edward McDunn zei:

  Ik kan mij goed voorstellen, dat het met dit weer bij jou gaat kriebelen hoor, heel vervelend en jammer dat je niet kan doen wat je wilt.

 5. gerdabakker zei:

  Och Margriet fijn dat je toch nog een beetje van het mooie weer kan genieten. Hoop dat je vrijdag geholpen kunt worden want dan heb je het maar weer achter de rug. Heel veel sterkte vrijdag en hou je taai!

 6. Tineke wensing zei:

  Jammer dat ik je gemist heb gisteren ik was er vandaag en moest nog aan je denken het was zo,n heerlijk weer dat alleen lekker in de zon zitten ook al fijn is, het viel me op dat er al zoveel uit de grond komt kruipen en het is nog gewoon winter bizar hoor! Oké Margriet ik hoop dat je gauw weer wat mobieler ben en ik zie je gauw weer op de tuin.

 7. fotografiemijnlangleven zei:

  Met je beperkte mobiliteit kan je misschien andere dingen uitproberen, dingen waar je nooit aan hebt gedacht ? Een mens moet alle kansen benutten die hij krijgt of ervaart hé ? 🙂

 8. natuurfreak3 zei:

  Dat is dubbele pech nu het zo’n mooi weer is .Gelukkig kon je toch even buiten.Na vrijdag kan het alleen bveter wordenVeel sterkte

 9. Marthy zei:

  Zo mooi die foto’s van de krokussen, daar wordt je echt blij van. Sterkte met het pootje!

 10. lievesgarden zei:

  Ik kan me voorstellen dat het niet leuk is maar na regen komt zonneschijn Margriet. Veel sterkte gewenst.

 11. willyfotoblog zei:

  Echt jammer dat je u nu beperken tot wat meekijken Margriet

  maar zoiets kan je niet forceren

  prettige dag gewenst

 12. gwendolen zei:

  Haha. Geweldige arbeidstherapie. Als je nu nog niet helemaal zen bent, dan weet ik het ook niet.

 13. Margriet zei:

  Reply to Gwendolen: De berg snoeihout is weg, ik ben helemaal hardstikke zen met nu een pijnlijke arm van het knippen, haha

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: