Een nieuw tuinseizoen

Vandaag begint de dag alweer mooi, vanuit het keukenraam zie ik om 6.45 uur een mooie rode lucht boven de Krimpenerwaard, wat aan de overkant van de rivier ligt.Het beloofd weer zo’n stralende dag te worden.

Met het mooie weer nemen de zaaikriebels ook toe bij mij en gisteren zaaide ik de eerste dingen. Het nieuwe tuinseizoen kan van start…

Tuinbonen, courgette, afrikaantjes, siernetel, kropsla en krulandijvie zaaide ik gisteren. Vandaag komt oudste kleindochter logeren, misschien dat zij het leuk vindt om te helpen om ook bijvoorbeeld de doperwten en peultjes te zaaien.

Op onze tuin was het gisterenmiddag heerlijk, er stond geen wind, de zon scheen uitbundig. Heerlijk weer even buiten bezig te zijn met de handen in de aarde.

Een paartje pimpelmeesjes zijn in een van de nestkastjes getrokken en vliegen af en aan, andere vogels maken vrolijke geluiden. De narcissen en krokussen bloeien uitbundig.

De eerste blauwe druifjes steken hun kopjes uit het groen.

De tulpen groeien dwars door het afgevallen blad heen.

Ik zie de eerste twee vlinders, een dagpauwoog en een citroenvlinder. Ook de eerste hommels vliegen al rond. We drinken koffie in de zon en doen met de tuinstoel in ligstand heel even onze ogen dicht……..

Kortom het is voorjaar!

22 gedachten over “Een nieuw tuinseizoen

  1. Heerlijk hè? Het tuinseizoen weer geopend. Lekker zonnetje erbij, maar de wind is koud hier. Brrrr.
    Ik heb doperwten, kapucijners, sla, bietjes, snijbiet, wortels, goudsbloemen en bosuitjes in mijn makkelijke-moestuinbakken gezaaid. In de kas rudbeckia, een bak met gemengde slasoorten, lathyrus, citroenafrikaantjes en nog wat sla en spinazie. Dit weekend staan de tomaten op het programma. Die mogen lekker op de vensterbank.

    • De wind was bij ons ook koud, maar uit de wind en in de zon heerlijk! Alleen het feit dat de zon zo heerlijk schijnt, doet een mens weer deugd. Ik ga dit weekend ook de tomaten, paprika en aubergines nog zaaien thuis in de vensterbank.Kleindochter heeft inmiddels de doperwten gedaan

  2. Wat een verademing hé, die eerste verwarmende lentezon. Denk dat veel mensen dan de kriebels krijgen om in de tuin te gaan en met plantjes bezig te zijn. Zelf deed ik het ook reeds maar dan wel enkel op ons balkon (een tuin hebben we niet). Vinders zag ik ook al langs de bosrand. De lente komt inderdaad in het land 🙂

Leuk als je een reactie achterlaat!