Kleinkinderen

Deze afgelopen week zijn alle drie de kleinkinderen geweest, heel gezellig en ik geniet er altijd van. Door het leeftijdsverschil zit ik de ene dag op de grond met auto’s en duplo te spelen, de dag erna met de middelste aan tafel te make-uppen of puzzels te maken op de grond en met de oudste letters te zoeken om het woord lieveheersbeestje te maken en teken challenges te doen. Er werd gekleid, voorgelezen, geknutseld, koekjes werden gebakken, naar de kinderboerderij gegaan, naar de speeltuin, lieveheersbeestjes werden gezocht, naar de ballenbak gegaan, we speelden verstoppertje, maakten een vruchtenslof en we deden nagelstudio oma en zelfs opa werd door middelste opgemaakt met make up.Blauwe oogschaduw, roze lippen met glitter lipgloss ☺Hij zag er prachtig uit!

We aten met de een patat en met de ander pannenkoeken. Kortom druk programma om ze te entertainen, maar gezellig was het.

Tuinmaatje

De oudste ging gisteren en vandaag mee naar de volkstuin. Heel anders dan haar zus die ik ook mee vroeg maar er geen zin in had, had zij zich er helemaal op verheugd. Haar tuinkleren had ze al aan toen ze kwam. We gingen eerst naar het tuincentrum wat bakken viooltjes kopen en potgrond. Ze vulde wel 8 potten met violen, gaf alles water en zaaide tot slot doperwtjes. De violen stonden nog niet eens in een pot, toen zich al een grote hommel liet zien en de violen in dook.

Kleindochter Lieke amuseert zich kostelijk op onze tuin met eigenlijk niets, wat water, emmertjes, schepjes en zand.Hier en daar plukt ze wat om soepjes te maken.

De kas is haar huis en ik hoor haar steeds praten tegen haar twee honden knuffels, ze loopt te zingen en af en toe drinken we wat of komt ze om een snoepje. Een paar uur buitenlucht doet haar goed en ze slaapt als een roos. Met drie potten violen ging ze naar huis, 1 voor haarzelf, 1 voor haar zusje en 1 voor papa en mama.

De logeerpartijtjes zijn weer voorbij, het huis weer aan kant en de tuin is weer opgefleurd met kleur.

Mieren

Ik spotte de eerste mieren weer evenals kleindochter de eerste lieveheersbeestjes. Op een oud blog over luizen en mieren reageerde iemand deze week nog en gaf een tip om mieren tegen te houden luizen uit te zetten in de fruitbomen. Zij smeert al vroeg in het voorjaar de stam van de bomen rondom in met appelstroop waardoor de mieren niet naar boven gaan en ze heeft hierdoor geen last meer van luis. De moeite waard om eens uit te proberen……….

Fijn weekend nog allemaal!

26 gedachten over “Kleinkinderen

  1. Fijn voor grootouders en kleinkinderen .Ik kende nooit mijn grootouders aan beiden kanten. De enigste was mijn grootvader die ik verloor toen ik 9 was en die ik verder heel mijn leven heb gemist. Kinderen met grootouders zijn altijd een streepje voor om dingen te ontdekken Wat fijn voor jullie allen

  2. Dat was weer een héél gezellige week met de kleintjes.. en de iets minder kleine, die al een echte tuinierster aan het worden is blijkbaar! 🙂

  3. Houdt je jong!
    Het bewijs! Er is niet veel nodig om het goed te hebben.
    Mieren, toch nog even luisteren naar jouw resultaat…
    Lie(f)s.

  4. De kleinkinderen hadden het duidelijk naar hun zin. Hoe kan het anders als opa zich laat opmaken! Het is zo goed dat ze buiten spelen. Zoals een kind speelt zal het later werken. Die kleindochter heeft het tuinieren al in zich.

Leuk als je een reactie achterlaat!