Hard werken

Als je na een vakantie weer terug komt in je tuin, lijkt alles enorm gegroeid te zijn.Tijdens onze vakantie had het hier een aantal keer flink geregend, dus dan wil het wel.We moesten dus hard werken, maar zijn nog niet klaar.Er viel al flink te oogsten, maar jammer genoeg heb ik de aardbeienoogst net gemist. Ik kon nog een kilootje plukken, maar nu is het klaar.Gelukkig zijn zoon, schoondochter en de kleindochters wezen plukken, dus die hadden genoeg aardbeien.

Snoeien

Bergen hebben we gesnoeid afgelopen week.De druiven, die ik nog gedaan had in de week dat we weg gingen, hadden meters uitlopers gemaakt. We hebben plm 7 druiven staan, die allemaal flink gegroeid waren.Ik had aan elke tak maar 1 druiventros laten hangen, dus nu heb ik alles weer tot het trosje terug gesnoeid.

Naast de druiven ook de aardbeienbedden onder handen genomen, die hadden ook al lange uitlopers gekregen.De uitlopers kun je gebruiken om nieuwe planten mee te maken.Lees meer over het stekken van aardbeien op de pagina die er over geschreven heb.

In de bloementuin hebben we ook flink gesnoeid, want daar was ook veel uit zijn voegen gegroeid of om gevallen.Alles staat prachtig in bloei, het is echt een lust voor het oog momenteel.

Bloemen

Final Tiles Gallery id=15 does not exist

Hommels, bijen, vlinders en andere insecten vliegen van de ene naar de andere plant.

Geluk

Het geluksklavertje wat ik vorig jaar bij mijn afscheid kreeg van collega Anita is opeens ook weer boven de grond gekomen, voor de vakantie was er nog niets te zien en nu zitten er al bloemknopjes in!

Tuinbonen

tuinbonen, ras ” driemaal wit”

De tuinbonen heb ik allemaal geplukt en afgelopen week tuinbonen met kerrierijst gemaakt, klik op de link voor het recept.Wij vinden het erg lekker.Op de plek van de tuinbonen staan nu nog bruine bonen, die ik er al tussen had geplant. Gelukkig waren de luizen verdwenen uit de bonen, anders is het doppen zo’n vies karweitje!

Doperwten, peulen en sugarsnaps

De doperwten, peulen en sugarsnaps zijn ook klaar. De peulen zelfs al geel, dus die zijn al te ver inmiddels.De doperwten en sugarsnaps heb ik geoogst voor een deel met de oudste kleindochter. Op mijn oppasdag had ik beide dametjes mee genomen. De jongste heeft er nog geen interesse in om iets te plukken, ze vond alleen de aardbeien fijn knijpen leuk.Die zat heerlijk in de zandbak te spelen, terwijl de oudste serieus aan de slag ging met plukken.

De tuin is ook heerlijk om verstoppertje te doen, thuis zijn de verstopplekjes zo op,maar in de tuin zijn er plenty.

Thuis aangekomen ging de jongste naar bed, de oudste helpt altijd graag met klusjes.Wij hebben dus samen de doperwtjes gedopt.Voor het harde werken kreeg ze een ijsje, waar ze gek op is.

Uit de tuin hadden we ook nog broccoli, courgette en sugarsnaps mee genomen.Schoondochter zou een wokgerecht gaan maken en had de broccoli gekookt.Later appte ze een foto door met de vraag: Wat is dit?

Dit zijn dus rupsen van het koolwitje in de broccoli.De broccoli hadden we geplukt in de bak van Lieke, en daar hing geen net overheen.Ik had de rupsen niet gezien☻

Eet smakelijk!

3 gedachten over “Hard werken

  1. Na een reisje sta jmet verwondering te kijken te kijken hoe alles zo erg is gegroeid.Er is dan veel werk aan de winkel maar bij opruiming nadien krijg na opruiming en volledig nieuw maar heerlijk gevoel

  2. Jullie hebben geluk, hier in Ternat heeft het alweer enkele weken.niet geregend. Toen we van Amerika zijn teruggekomen ongeveer een maand geleden was alles ook enorm gegroeid. Ongelooflijk wat alles op een week groeit. Ook het onkruid, maar daar heb ik nu minder last van al de tuingrond is bedekt .

Leuk als je een reactie achterlaat!