Herfst

Soms maken de herfstkleuren in de bomen en struiken bijna Monet-achtige beelden.

Heerlijk rustig herfstweer is het toch deze week hè? Vandaag waren we op de tuin om de laatste klusjes te doen. Voor de laatste keer staken we de barbecue nog eens aan om een broodje hamburger te eten in de middagzon. Toch wel bijzonder op 7 november! Daarna ging de barbecue schoongemaakt de schuur in.Het was 13 graden op de thermometer maar het voelde warmer aan.Via de app kregen we een foto van onze dochter en schoonzoon die ook in de tuin zaten te lunchen.

Een aantal vetplanten en de zelf gezaaide oleanderplanten gingen mee naar huis om daar te overwinteren.De dahlia knollen die ik uit de grond haalde, zijn ook mee naar huis. Deze knollen stonden op een verkeerde plek, de andere knollen laat ik gewoon in de grond overwinteren.Ik las dat dit ook kan al eens in een blog van Hetty van Tuinverhalen

Het blad van de kaki verkleurt prachtig naar oranje-geel. De vruchten beginnen nu ook naar oranje te verkleuren.

De citroen verhuisde naar de kas. De vruchten zijn nu ongeveer zo groot als een pruim. Er hangen er 13 in. Ik hoop dat ze in de kas nog verder rijpen en misschien nog wat groeien.

Het was heerlijk even zo buiten bezig te zijn!Morgen willen we nog wat bomen snoeien en dan zijn de klussen gedaan en kan de tuin rusten tot het weer voorjaar wordt.

dauw op het gras

Klik op de afbeelding om de foto’s hieronder groter te bekijken.

Gisterenavond maakte ik deze foto vanaf ons balkon.

Fijne week allemaal!

9 gedachten over “Herfst

  1. Prachtige plaatjes zijn t ! Vooral die Monet achtige, die kleuren! Wij wonen de afgelopen dagen bijna in de tuin, geen wind is hier al n luxe aan de kust! Echt genieten!

  2. Het zijn weer mooie foto’s Margriet zeker ook op je balkon.gr.Ma

  3. Alles opgeruimd en in rust. We hebben eigenlijk niet te klagen want het heeft nog maar 2 keer een klein beetje aan de grond gevroren.Tof dat er kakis bij je groeien

  4. Alles zo goed als klaar voor de winter dus…. Kaki’s en citroenen, wel wel, jullie hebben daar wel een heel bijzonder micro-klimaat 🙂 Hopelijk rijpen zo nog verder onder glas. Veel succes gewenst en nog een fijne avond.

Reacties zijn gesloten.