Zaden uit eigen tuin

In de loop van de zomer plukte ik af en toe wat bloemknoppen om te drogen, zodat ik zaden uit kon winnen. Dit weekend las ik een blog van Moestuinhippie die haar online zadenwinkel geopend heeft.Dat gaf mij een zetje om ook eens wat te gaan doen.

Mijn man keek naar wielrennen op tv dus ik sjouwde de bak en tas met potten met zaden naar de eettafel en ging aan de slag om alles uit te zoeken.Vandaag heb ik alles uit de gedroogde bloemhoofden gehaald en in zakjes verpakt. Voor wie interesse heeft, ik heb [ beperkt]zaden van:

 • Bolderik, paars. Voor foto’s klik op deze link
 • Lavatera, roze of wit, dat weet ik eigenlijk niet meer ☺Voor meer foto’s klik op deze link
 • Agapanthus, paars .Ik heb deze zaden voor het eerst opgevangen en zelf nog nooit uitgeprobeerd.Dus garanties of het lukt kan ik je niet geven.Ik heb er geen foto van.

 • Goudsbloem, oranje en geel gemengd
goudsbloem
 • Phacelia, paars
 • Juffertje in t groen, kleur wit, voor meer foto’s klik op deze link
 • Aardbeispinazie, rood
olijfkomkommer
 • Akelei gemengde kleuren, klik op de link om de foto’s van de kleuren te zien. Ik heb ze allemaal door elkaar gedaan.
 • Paprika ras Corno di torro Rosso, een rode puntpaprika die het super deed bij ons de laatste twee jaar, zowel in de kas als buiten.

Agapanthus

10 gedachten over “Zaden uit eigen tuin

 1. Heel leuk Margriet! Ik heb m’n overschotten naar de zadenbib gebracht, dat is iets nieuws maar wel Belgisch. Agapanthus is me nog nooit gelukt maar met jouw supergroene vingers zou het me niet verbazen dat ze aanslaan 🙂

  Heb hier zaadjes van Zonnedauw, drosera capensis. Da’s een vleesetende plant die je van fruitvliegjes enz af helpt, kun je gerust ook jaarrond binnen houden op een zonnige plek. Moet altijd nat staan en in turf/perliet mengsel dat veengrond imiteert. Als je facebook hebt is er een hele groep van liefhebbers die – nou – “vleesetende planten” heet. Indien je of iemand anders interesse hebt, hoor ik het wel als reply hierop.

 2. Hoi Margriet,

  Wil je voor mij de zaden bewaren, opsturen , van Juffertje en de rode puntpaprika?
  Ik heb blauwe klimmende winde voor jou , als je die nog niet hebt.
  M’n adres heb je al geloof ik .
  Groetjes Anet

 3. Tof dat je dat doet Ik had dit jaar ook veel zaden zodat ik ze voor het eerst in eigen tuin ga gebruiken en er dus dit naar niet voor naar de winkel moet. Veel succes

Leuk als je een reactie achterlaat!