Kom in de kas

Dit weekend was het bij veel tuinders “Kom in de kas”. Zij stellen dan hun kassen open voor het publiek. Vandaag was een prachtige dag, dus wij hielden het bij onze eigen kas en tuin.

Afgelopen donderdag hebben we de kas veranderd. Ik had een houten kast staan, die nogal wiebelig was.Ik wilde graag een oppottafel hebben. Van oud hout maakte mijn man die voor mij.Heel fijn en handig! Hij staat nu vol met alle bakjes met gezaaide plantjes, die ik van de grond af gehaald heb.

Toen ik de kas leeg ruimde zag ik onder de houten kast ineens iets donkers bewegen.Er zaten twee padden.De een schoot meteen in een gat in de grond, de ander kroop weg.Ik kon hem nog net op de foto zetten voordat hij verdween, heel scherp is hij niet maar ik wil hem toch delen.

Onder het hout krioelde het van de pissebededden, dus die ook op de foto. Toen ik de foto later op de computer bekeek, zag ik nog twee beestjes, die ik met het blote oog niet eens had gezien. Nou zegt dat niets hoor, want voor dit soort dingen moet ik gewoon mijn leesbril opzetten ……..Het lijken jonge duizendpoten. Ernaast kruipt nog een spinnetje.

kleine tweestreep, een miljoenpoot???

Met de planten in de kas gaat het goed, zolang er geen muis bij kan of slak zoals bij mijn enig opgekomen komkommerplantje, snik…

Slakken?

Het komkommerplantje had ik net afgelopen donderdag in de volle grond gezet, hij had 6 blaadjes.Ik had er ter bescherming een kap overheen gezet. En nog kan er een of ander beest onderdoor om hem op te eten. Ik denk dat het een slak was, gezien de opgedroogde slijmsporen op de aarde. Heb dus alles weer leeggehaald, onder alle potjes en bakjes gekeken of er een slak verborgen zat. Ik vond 2 babyslakjes, die het niet overleefd hebben. Maar niets groots helaas.Maar ja als die tijgerslak van vorige week toch nog een maatje heeft gevonden, zit die misschien wel ergens verstopt.En die lust wel wat.De lathyrus is trouwens ook gevonden en opgegeten.

Wel gek dan dat de sla onaangeroerd blijft, die staat er prima bij.Het komkommer plantje stond daar tussenin…Het is mij een raadsel.

frisby sla
tomaat
Broccoli
de aardappel Eersterling komt in de kas al boven de grond

In de kas heb ik wat aardbeienstekken gezet vorig jaar, de eerste bloemen zitten daar al in.Bijna aardbeien! Mmmm

Op mijn camera heb ik een macrolens gekocht om close up foto’s te maken van bloemen, insecten, vlinders, spinnen enzovoorts. Maar dat valt toch niet mee zeg! Zo heb ik scherpgesteld en dan is het beestje weer uit mijn beeld gekropen of gevlogen. Ook het stil houden van de camera om een scherpe foto te maken is moeilijk.Door de lens lijkt hij perfect, thuis is het dan toch niet geworden wat ik wilde, of bewogen,of niet scherp. Dat wordt deze zomer veel oefenen………

Deze spin verzette iedere keer zijn voorpoot net op het moment dat ik afdrukte

Dit beest of larve kwam Ben tegen, geen idee wat het is.

4 gedachten over “Kom in de kas

  1. Leuk zo’n serre.Ik heb er dit jaar ook eentje laten plaatsen .Ik ben er doodblij mee want al wat ik gezaaid hebt staat al boven..En de tuin orchideeën die ik er even ingeplaatst had omdat je heel koud was staan in knop.Bij jou gaat het zo te zien ook prima.Wat is tuinieren toch fijn.

Leuk als je een reactie achterlaat!