´T is lente…….

Met een paar dagen mooi weer, zie je de tuin iedere keer groener en kleuriger worden.De tulpen staan in bloei, de bloesems komen uit, het krentenboompje staat te stralen vol in de witte bloesem.Overal in de tuin zien we lieveheersbeestjes kruipen. ´T is lente!

Zelfs 1 fresia, overblijfsel uit een pot van vorig jaar staat in bloei.Ik was vergeten dat ik die na de bloei in de grond had gedaan vorig jaar….. Ik wist ook niet dat die in het voorjaar zou bloeien.Ik kocht de pot met bloeiende fresia’s in de zomer.De bloem is wel perfect, mooi gaaf en wit.

Perenbloesem
Pruimenbloesem
lieveheersbeestje, wat een kleur

Dacht ik afgelopen week de muis te slim af geweest te zijn door mijn peulen af te dekken met vliesdoek. Nou de veldmuis die eerder een mooie rij gaatjes maakte toen hij de zaden van de peultjes en erwtjes opgroef, liet zich er wel door tegen houden. Toen ik vandaag kwam zag ik dat onder het vliesdoek een woelmuis zijn slag heeft geslagen! De aarde waar ik de peultjes had gelegd was helemaal omhoog gewerkt. Plan B in werking voor de peultjes, ook binnen zaaien dan maar……

Onder houten plank in de verhoogde bak waar ik de peultjes gezaaid had, zie je de gang die de woelmuis gemaakt heeft.

Laatst had ik sla uitgeplant en ook onder vliesdoek gedaan, vandaag ging ik kijken of het water nodig had.Geen plantje meer te zien, wel muizengangen. Misschien vonden ze de verse jonge slablaadjes ook lekker of is hier al een slak aan het eten geweest. Dan ook maar weer opnieuw zaaien dan.Pffff. Zo komen de tuinklussen van mijn moestuinkalender nooit klaar.

De rabarber die we in het najaar verzet hebben, komt mooi terug.

De bovenlaag van de grond is trouwens best al droog..Ik hoop dat het weer niet zo droog zoals vorig jaar wordt! Alhoewel er regen verwacht wordt, heb ik vanmorgen toch water gegeven waar ik gezaaid had. De buien drijven hier ook weleens langs….De regentonnen zijn alweer driekwart leeg. Maar gelukkig: eind van de middag kwam toch de aangekondigde regen, lekker!

Als we morgen weer gaan, zien we waarschijnlijk weer meer kleur en is er weer wat uitgekomen. Wat een heerlijke tijd is de lente toch!

3 gedachten over “´T is lente…….

  1. Ik moet er niet aan denken dat het dit jaar weer zo droog wordt. Wij zitten hier op droge zandgrond. Bijna alle rododendrons hebben vorig jaar het loodje gelegd 🙁

    • toch is onze tuin nu al gortdroog in de bovenlaag.Onze uit geplantte bietjes hebben het loodje al gelegd….En onze tonnen zijn al zo goed als leeg, alle 8

Leuk als je een reactie achterlaat!