Kunst op de volkstuin

Het is schoolvakantie en nadat het gezin van onze zoon eerst op vakantie ging, is deze week een logeerpartijtje gepland. De kleindochters komen een nachtje logeren.

We hebben er allemaal superveel zin in en dinsdagochtend halen we ze op en rijden naar onze tuin. Daar kunnen ze zich altijd goed amuseren.Ze maken soepjes met van alles wat er te plukken valt, bramen-druiven-snijbonen-bietensoep bijvoorbeeld.Toen de soep klaar was, kwam opa met twee houten platen aan om te beschilderen. Beiden knutselen graag en zijn best creatief vind ik. Dat vonden ze dus wel wat…….

Workshop

In een grijs verleden volgde ik eens samen met mijn dochter een workshop schildertechniek van Gary Jenkins.Ik vond het leuk om te doen en schafte ook schildersezels aan. .Onze schilderijen van de workshop hangen inmiddels al een paar jaar aan de schuurmuur op de tuin.Zelf iets bedenken om op het doek te zetten, lukte mij niet echt. Ik kon wel iets na schilderen van anderen. Zoonlief bestelde eens “Skrik”van Edvard Munch. Het hing een paar jaar aan de muur bij hem. Een van de schilderijen [ overigens ook nagemaakt] die ik nog wel gelukt vond, was deze:

Na een tijdje kwam ik er toch wel achter dat mijn schilderstalent nou ook weer niet zo geweldig was en de ezels belandden in de schuur.Mijn kunst hangt alleen nog bij mijn moeder aan de muur………maar daar zijn moeders voor hè, of oma’s !Ook al is het niet om aan te zien, dan hang je het toch op, haha. Ik bewaarde de schildersezels wel met het idee dat ik er ooit misschien met de kleinkinderen iets mee zou kunnen.Die dag was deze week aangebroken.

Kunstenaressen in de dop

Als echte schilders stonden ze achter hun ezel. Alles zat onder de verf, handen, haren,shirts, de picknicktafel, de grond, oma en opa. Nadat ze net begonnen waren en ik de eerste verf op plaatsen zag komen, waar ze niet moesten komen, trok ik snel een oud shirt van ons over hun kleren. Nu leken ze echte schilderessen.! En leuk dat ze het vonden! Na het schilderen, aten we pannenkoeken en daarna gingen ze de schilderijen nog wat versieren met glitters en hartjes stickers enzovoorts..Hun kunst ging mee naar huis.

Let op de details van de glitters op het rode vlak van de regenboog! ☺
De jongste is gek op oogjes, die kun je in zakjes bij de Hema kopen. Ze plakt ze overal op…..

Ach, hun kunst zal nooit in een museum hangen, maar ze hebben er lol in. De oudste wilde het schilderij wel naar het kindermuseum brengen. Ik moet het adres nog zoeken voor haar ☺☺

15 gedachten over “Kunst op de volkstuin

  1. Heel leuk Margriet!En dan bedoel ik jou eigen gemaakte werk als je kleindochters die zo heerlijk geconcentreerd bezig zijn! Fijne tijd met ze….

  2. Dat wordt ongetwijfeld een boeiende en afwisselende vakantie voor die twee…. de creativiteit is er al heel zeker…. Trouwens zo slecht vind ik je werken niet hoor….. iedereen heeft zijn eigen stijl en dat is wat telt.

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!