Les Martes

We arriveerden vorige week zaterdagmiddag laat op de plaats van bestemming. Een gehucht met de naam le Serret. Er staan naar ik meen 14 huizen en een ervan is van Marthy en Martien. Ik volg de blogs van Marthy, ze schrijft over haar huis en het wonen in de Ardeche.In de link kun je het dorpje zien op een filmpje wat Marthy deze week juist plaatste. Ik heb alleen foto’s om te laten zien. Wij verbleven in hun vakantiehuis.Ze hebben het huis met vakantiehuis in 28 jaar tijd verbouwd tot wat het nu is.Het is een enorme klus geweest, ook als je bedenkt dat daar geen Gamma is die iets thuis brengt. Alles hebben ze moeten halen met hun eigen auto.

Les Martes

Het huis heet Les Martes, het ligt in middenin de Ardeche. Je komt er het laatste deel van de route via smalle bergwegen. Op de heenreis stond ik bijna doodsangsten uit als ik naar rechts keek, die diepe dalen in. Ik hield mij angstvallig vast aan de lus naast het portier en mijn man lachte mij uit: Als we naar beneden storten helpt dat vast houden echt niet …….

Maar als je er meer rond rijdt, went het ook wat meer, alhoewel ik het wel eng bleef vinden.Voor wie nog nooit in deze streek geweest is, de natuur is echt prachtig! Ik zal in volgende blogs wat meer van de streek laten zien.

Le Serret

In het dorpje eindigt de bergweg op een heuvel, wegen zijn er niet. Je loopt via paden naar de andere huizen. Marthy vertelde dat bijna alle huizen voor vakantie gebruikt worden, er wonen nog twee [oude]mensen permanent.

Entree

De tuin

Vanuit de terrassentuin kijk je de heuvels in.

Het huis

Het is niet dat ik ingehuurd ben om een promotieblog te schrijven voor de vakantiewoning of op zijn Frans de gîte van Marthy . Maar hij is echt prachtig. Tot in alle puntjes verzorgd met oog voor sfeer en detail! Ik kan het aanbevelen……….

13 gedachten over “Les Martes

Leuk als je een reactie achterlaat!