Me time

Vandaag besloot ik even tijd voor mijzelf te nemen, me time. Afgelopen week heb ik iedere dag op de kleinkinderen gepast, extra wassen gedraaid omdat de wasmachine van zoon en schoondochter stuk was en de reparateur pas begin februari tijd heeft. Met twee kleine kinderen weet je het wel: bergen was. Er wordt geknoeid met eten, dan valt er weer een glas drinken om, hangt er een mouw in de verf, valt er een in een plas bij het buiten fietsen, is de ander net te laat bij het toilet en ga zo maar door. Dus dat kan niet allemaal blijven liggen tot de reparateur eens geweest is….

Mijn man moest vandaag naar Groningen, de zon scheen zo lekker de kamer in dat ik besloot de boel de boel te laten.Even tijd voor mijzelf….Zonder auto moest ik het wel in de buurt zoeken. In de pre- coronatijd zou ik waarschijnlijk zijn gaan shoppen maar nu zoek ik het vertier op het landgoed vlakbij ons huis, Het Donckse Bos.

Ik schreef er in september/ oktober al een paar blogs over met de macrofoto’s van de paddenstoelen die daar in grote getallen groeien.

Alleen in het bos

Nadat ik een wandelkaart gekocht had bij de lokale groenteboer, fietste ik eind van de ochtend naar het bos. Er was niemand te zien, geen auto of fiets op de parkeerplaats.

Inmiddels weet ik de weg op het landgoed, maar nu waren verschillende paden afgesloten omdat het te nat was en ze willen voorkomen dat wij, bezoekers over kwetsbare delen gaan lopen en mossen en planten etc kapot lopen.Ik was voorbereid op drassige stukken en had mijn rubber laarzen aan getrokken. Dat was maar goed ook, want sommige stukken was het ploegen door een drassige modderlaag…..

Eikels

In het najaar lag het bos vol eikels, sommigen zijn nu aan het ontkiemen.[ Ik dacht dat het beukennoten waren, maar heb dit later gecorrigeerd]

Windstil

Het was windstil tussen de bomen waardoor het kunstobject de heilige huisjes mooi weerspiegelden in de sloot.

heilige huisjes

Paddenstoelen

Op het eerste stuk kwam ik nog verschillende paddenstoelen tegen……

Tot zover het eerste deel van de wandeling. In het weekend zal ik een vervolg schrijven als ik de foto’s bewerkt heb.

12 gedachten over “Me time

  1. Moet kunnen hé, een beetje “me time”. Geweldig als er bijna niemand in het bos is, dan pas kan je echt genieten van de rust. Dank zij het mooie weer ben je er in gelukt een mooie reportage in elkaar te steken, waarvoor dank.

  2. Goh.. was vandaag ook eind van de ochtend in Ridderkerk.. bij de viskraam die daar op vrijdag bij de supermarkt staat! 😉
    Dat was dus niet zo’n prachtige wandeling als jij maakte.. het is echt wel een mooi park om in te wandelen daar! De paddenstoelenfoto’s zijn geweldig.. en die van die huisjes ook!

  3. Mooie foto’s en goed dat je “me time inlast “want het zal vast een drukke week voor u geweest zijn. Even een vraagje ben je er zeker van dat het beukennootjes zijn die kiemen?Beukennootjes zitten met drie in een dopje en zijn driehoekig. Volgens mij zijn het kiemende eikels en gaat het hier om een schrijfout

Leuk als je een reactie achterlaat!