“Spruit”

Dit keer een stukje over een spruit. Nee, niet die spruit van de spruitkool die in de tuin groeit, maar een nieuwe spruit! Spruit is namelijk ook een ander woord voor nakomeling.En in onze familie is een nieuwe “spruit” geboren!

Al lijkt het nog maar pas, dat onze dochter een baby was.De tijd gaat razendsnel lijkt het wel.Nu is zij zelf moeder van een prachtig kindje:

Aaron

Gisteren zijn wij voor de derde keer opa en oma geworden van dit kleine spruitje.Natuurlijk vinden wij onze kleinzoon de allermooiste bink! Ik hoop dat hij voorspoedig opgroeit.En natuurlijk dat ook hij, net als de kleindochters, mee kan naar de tuin op de oppasdagen.Ik vind niets leuker dan die kleine mensjes om mij heen te hebben lopen en ze beestjes aan te wijzen,doperwtjes te poten, fruit te laten proeven en noem maar op. We telen speciaal voor hen pastinaak,pompoen,aardbei,bonen,broccoli……… Deze kleine jongen kan zijn eerste biologische babyhapjes ook uit onze tuin verwachten…….

Vandaag kochten wij een boom die we planten omdat Aaron geboren is.Ook voor de kleindochters hebben we een boom geplant. Het planten van een boom in de tuin of op het erf bij de geboorte van een (klein)zoon of -dochter is een oud gebruik. Dit deed men vroeger om het kind levenskracht toe te wensen.

geboorteboom, peer

9 gedachten over ““Spruit”

 1. Lieve Margriet en Ben,
  Ook langs deze weg willen wij jullie feliciteren met [ook onze] kleinzoon Aaron.
  Wat n leuk idee om n boom te planten,hoop wel dat ie van peren gaat houden.
  Ik kan me er nu al op verheugen hoe hij door jullie tuin gaat banjeren…met van die laarsjes aan.
  Wij nemen hem wel mee naar de zee en laten het knulleke over de duinen rennen en zn eerste mosseltjes eten..[moet ie ze wel lekker gaan vinden]
  lieve groet uit zeeland,
  Walter en Thera

 2. Ik hoop dat jullie veel leuke momenten met de kleinkinderen. Het is heel leuk om ze bezig te zien in jullie tuin met de bloemetjes en de beestjes.
  Complimenten voor de leuke verhalen.
  Natuurlijk nogmaals gefeliciteerd met jullie kleinzoon.

Leuk als je een reactie achterlaat!