Onderweg

Bijna twee jaar geleden waren we voor het laatst in het buitenland. Dit jaar hebben we getwijfeld, zullen we wel, zullen we niet? We besloten het er maar op te wagen, allebei gevaccineerd, dus wat zou er gebeuren? We boekten een vakantiehuis in Frankrijk, niet te ver weg. Als er iets zou zijn, kunnen we snel weer terug zijn.

We waren al een aantal keer in Frankrijk, in verschillende gebieden, Dordogne, Bretagne, Ardeche, Elzas, Pyreneeën. De locatie die we boekten ligt op plm 10 uur rijden van huis. Makkelijk in 1 keer aan te rijden, maar we besloten er twee overnachtingen onderweg aan vast te plakken en niet de tolweg te nemen,maar een route binnen door.

We vertrokken eind van de ochtend. Tomtom was geupdated en de optie tolwegen was uitgezet. Het ging goed tot de grens. Toen was Tomtom het spoor bijster en stuurde ons Antwerpen in. We dachten eerst nog dat hij files vermeed, maar we gingen hoe langer , hoe meer allerlei wijken van Antwerpen door, langs de haven. Dat kon niet goed zijn.

We parkeerden en deden Tomtom uit en weer aan en ja hoor, hij wist het weer. Na een uurtje Antwerpen gingen we de stad uit.

De eerste stop was in Rugy, het hotel was in een 16-e eeuws pand. We gingen na aankomst eerst even de benen strekken. De omgeving was landelijk, veel uitgebloeide zonnebloemvelden. Net buiten het dorp kon je goed wandelen.

Het was een klein dorp, met veel nieuwe huizen, waarschijnlijk wonen er veel mensen die bv in Metz werken. Op de terugweg naar het hotel voelde ik me bekeken en ja hoor, vanuit een raam boven, keek deze engerd naar ons☺Wie zet zoiets nou voor zijn raam, vraag ik me af?

Dit beeld stond bij een ander huis in de voortuin

Uit eten

Het diner gebruikten we in het restaurant tegenover het hotel. Het was vol en er was maar twee man bediening, ze liepen de benen uit hun lijf.Misschien is er net als in Nederland moeilijk personeel te vinden. Heel handig had iedere tafel ivm corona geen menukaart maar een schoolbord…..

Verder op de route

Na de overnachting reden we over binnenwegen door naar de Elzas. Jaren terug waren we hier al eens en het is een prachtig gebied. Nu hadden we niet de tijd om de hele streek rond te rijden, maar bezochten de Ballon ‘d Elsace en le Grand Ballon. Bergen van resp. 1247 en 1421 meter hoog. De temperatuur zakte naar 10 graden. Er waren veel motorrijders, maar ook fietsers. Ik heb diep respect voor die mensen, wat een krachtinspanning!

Na de bergen reden we door naar Besancon, waar we weer een nacht verbleven. Na een nacht met hindernissen omdat het nogal gehorig was, gingen we al vroeg weer verder.Daarover in de volgende blog meer

18 gedachten over “Onderweg

 1. Tien uur rijden? dan moet je wel héél hard gaan en zonder te pauzeren! Wij rijden er 11 uur over naar Buis-les-Baronnies dat nog wel iets noordelijker ligt.. en dan nemen we nog maar minimale pauzes.
  Binnendoor rijden en er je tijd voor nemen met nog wat extra overnachtingen is wél fijner.. je ziet nog es wat dan hè!
  Bekende plaatjes van de Ballons!
  Jij had zeker je laptop mee of zo?.. ik had ineens steeds iemand uit Frankrijk op bezoek op m’n blog.. vroeg me al af wie dat was hahaha!

  • Tien uur volgens route planner, maar tanken, tolpoortjes en koffie enz dan duurt het natuurlijk veel langer. Het was een prachtige rit binnendoor, erg van genoten. En ja, ik had mijn laptop mee, dus dat was ik vast! Ik kon helaas maar 2 blogs schrijven want ik kreeg de foto’s bijna niet geupload. En eenmaal thuis komt het er nu niet zo van. Misschien dat ik nog wat ga schrijven, weet het nog niet

 2. Deze log roept wel heel veel herinneringen op van vervlogen tijden. Wat fijn dat jullie er toch op uit trokken. Een huurhuis kan je afstand houden en de nodige ruimte en wil je gaan eten, dan zijn er wel terrasje, mooi weer hopelijk.
  Die sightseeing Antwerpen was vermoedelijk wat minder 🙂

 3. Raar dat TomTom je in Antwerpen van de snelweg afstuurde. We hebben hier wel een paar accidenten gehad de laatste dagen, misschien had het daar mee te maken. Wel een heel bijzondere raamversiering daar in Rugy 🙂 De Elzas is een hele mooie streek met veel natuur. Geniet van jullie vakantie en een veilige aankomst op jullie eindbestemming !

 4. Heerlijk, Margriet. Wij zouden deze zomer ook niet gaan, maar zijn op het laatste moment richting Picardie gegaan, naar de mooie krijtrotsen. Heerlijk rustig daar. Echt genoten.

 5. Heb je je pas corona standby pas de sanitiar noemen ze dat sinds een week zijn ze verpicht dit te scannen in de restaurantjes en terasjes

 6. Heerlijk een ontspannende reis naar jullie bestemming. Altijd fijn om het rustig aan te doen zodat je volop kunt genieten van de omgeving. Het is daar prachtig zo te zien. Mooi en geniet er maar lekker van! Veel plezier!

Leuk als je een reactie achterlaat!