Vakantie lang geleden

Mijn moeder kwam met het opruimen van een kast deze foto tegen:

Het is het gezin van mijn vader. Hij is het kleine jongetje in het midden.Mijn vader leeft niet meer, zijn moeder hier op de foto, overleed toen hij acht jaar was. Zijn drie zussen leven nog wel, twee wonen in Canada. Ze zijn allemaal in de 90. De foto werd genomen in 1943, midden in de oorlogsjaren. De tent stond aan de kant van de weg waar zij woonden.Geen vakantie zoals wij dat tegenwoordig kennen, zeker niet tijdens de oorlog.Veel meer weet ik er niet van, ook mijn moeder niet.

Op vakantie na corona

Voor ons is het ook weer twee jaar terug dat we op Tenerife waren.Het lijkt alweer lang geleden.Vorig jaar bleven we thuis ivm de Corona. Later deze week wat blogs van onze huidige reis. Waar we zijn, lees je dan….

11 gedachten over “Vakantie lang geleden

  1. Aan de kant van de weg? is dat nummertje 40 dan geen plekje op een camping? denk dat de ANWB al in de twintiger jaren van de vorige eeuw de eerste campings opgezet hebben, dus dat zou wél kunnen in 1943. Maar maakt niet uit.. het is gewoon een hartstikke leuke foto om nog te hebben van je vader hè! 🙂

    • Het lijkt een snelheidsbord? Ik weet wel zeker dat het geen camping was. Al omdat het oorlog was en mijn opa later ook nooit op vakantie ging….Ik vind een pracht foto!

Leuk als je een reactie achterlaat!