Opengebroken

Zondag in Ouddorp eindigde droog en ik noemde het een dag met een gouden randje. Het randje werd later die dag een donkere rand.Op de terugweg besloten we nog even langs onze volkstuin te rijden om te kijken of er stormschade was.

Er wachtte ons een onaangename verrassing, er was namelijk ingebroken in heel veel schuurtjes op het complex. Overal waren deuren opengebroken. Ook bij ons. Er bleek echter niets verdwenen bij niemand, uitgezonderd 1 fiets die was meegenomen van iemand. Maar balen is het wel. Het is de derde keer dat het ons overkomt, de vorige keren misten we wel veel.

Mijn man maakte het slot weer, zette er zelfs 2 op. Maar het bleef niet bij die ene keer. In totaal zijn ze of is die persoon zeker 4 keer actief geweest. Bij onze achterbuurman werd deze week drie maal zijn schuur opengebroken.Bij ons bleef het tot nu toe bij die ene keer. Op ons complex zijn iets van 70 tuinen en de bijna alle schuren zijn aan de beurt geweest. Sommige meerdere keren. Het bijzondere is dat niemand iets mist…..

Met de tuinburen die we zien, speculeren we er lustig op los wat dat nou kan zijn. De politie denkt aan vandalisme, maar wat veel moeite voor zo’n vandaal om al die schuren open te maken. Waarom niet makkelijk een steen door een ruit gooien of iets kapot trappen?

Nee, we denken bijvoorbeeld dat er binnenkort in de nacht een vrachtwagentje voor rijdt en dat die alles inlaadt wat interessant was in die schuurtjes. Moeten eerst wel al die deuren opengebroken worden, maar daar hebben ze inmiddels handigheid in☻.

Een andere gedachte is, dat ze op zoek zijn naar drank of wellicht wat te eten. De een zag twee onbekende mannen met rugtassen van de tuin afkomen. Zelf zag ik een jonge vrouw tot twee maal uit de bosjes naast het complex komen met een big shopper.Ik sloeg er toen nog geen acht op omdat ik nog niet wist van de inbraak. Maar nergens is een spoor van een gat in het hek wat om het complex heen staat. Het hek is hoog, daar klim je alleen over als je jong en lenig bent.

Een ander denkt dat ze misschien onder het gaas door rollen en een slaapplek zoeken. In de schuurtjes van Turkse tuinders liggen stapels kussens……

Of, of het moet een van ons zijn. Een van onze medetuinbezitters, die dus gewoon met de sleutel binnenkomt. Tuinbuurvrouw Tineke denkt dat er genoeg mensen gek genoeg zijn, overspannen door de corona toestanden, burnout of wat dan ook. En als je niet goed in je hoofd bent, kun je gekke dingen gaan doen. Maar tja, veel moeite is het wel……..

We wachten af, voorlopig gaan we maar iedere dag even checken.De politie doet er in ieder geval niets mee en aangifte doen heeft ook geen zin, nemen ze ook niet in behandeling

Blauw

Hortensiabloem, net kant….

Eindelijk schijnt hier ook de zon weer eens. Vanmiddag gingen we een poosje naar de tuin. Ik snoeide de vaste planten terug en harkte blad bij elkaar. Overal zie je de jonge scheuten al boven de grond komen naast de verdorde oude takken van planten. Bollen schieten overal de grond uit.

Heerlijk weer even buiten bezig te zijn.Van mij mag het zo blijven of liever nog iets warmer worden.

Schoon

Deze week liet ik de sensor van mijn camera reinigen. Ik had steeds twee irritante vlekken op mijn foto’s. Volgens de man van de camerawinkel zat hij vol vlekken maar kon ik alleen die twee zien. Het was mij eerst helemaal niet opgevallen. Ik zag ze zelfs op foto’s van vorig jaar zitten. Misschien zag ik ze nu wel doordat ik inmiddels een nieuwe bril heb of omdat ik mijn foto’s steeds kritischer bekijk☺. Volgens de man komt het doordat je met bv de zoomlens vuil of vocht mee naar binnen zuigt en valt het niet te voorkomen. Gelukkig niet mijn schuld, want ik probeer altijd zo secuur mogelijk mijn lenzen te wisselen. Nou de schone camera moest ik wel even testen, dat snap je.

Mosjes op een stenen randje bij het kantoor van onze zoon:

Geen vlek meer te zien!

Tot slot nog een mooie zonsondergang van gisteren. Ook deze lucht was binnen een paar minuten weer weg. Maar mooi was hij even en ik was snel genoeg om met de telefoon een foto te maken.

16 gedachten over “Opengebroken

 1. dat is nogal wat inbreken bij 70 tuin huisjes, en de politie doet helemaal niets begrijp ik.
  fin dat je sensor weer schoon is, en de zonsondergang is echt een plaatje, wat een schitterende kleuren.

 2. Dat is zeker balen, niets is meer veilig tegenwoordig.
  De sensor, is gevoelig voor stof, je ontkomt er bijna niet aan wanneer je regelmatig van lens wisselt.
  Mooie foto’s zonder vlekjes hoor.

 3. Men heeft al lang geen respect meer voor eigedom van iemand anders. Hang eens ergens een wild camera die vallen niet op en misschien kom je er dan achter wie zich daar mee bezig houdt want de overwerkte polite doet er niets mee. Hoop dat ze binnekort de beplante tuinen niet gaan stuk maken

 4. Wat vervelend dat er ingebroken wordt en zo vreemd dat er niets meegenomen wordt. Zou het misschien slim zijn om een camera te installeren? Jij bent vroeg met het terugknippen van je vaste planten, ik durf dat nu nog niet aan.

 5. O wat een naar tuig is dat toch , om zo andermans spullen te stelen of te vernielen , hopelijk worden ze een keer gepakt en flink gestraft
  ja heerlijk weer , maar wel nog erg frisse wind bbrrr
  nu de camera werkt weer erg goed , zonder vlekken

 6. Jeetje.. wat een gedoe en dan niks meenemen! Nou hebben wij dat jaren geleden ook eens gehad, gewoon met ons huis, toen we op vakantie waren. Behoorlijk wat overhoop gehaald en niks weg..! Zelfs wat envelopjes met geld, die ik al klaargelegd had voor ná de vakantie om kado te doen aan jarigen, lagen nog gewoon op tafel..! Weet ook niet waar díé op uit waren geweest hoor.. maar paspoorten en zo hadden we natuurlijk mee. 🙂
  Die vlekjes waren me niet opgevallen.. had zelf geregeld een wazige vlek precies in het midden, daar stoorde ik me wel aan. Ik vind jouw foto’s altijd gewoon heel mooi.

 7. Niet te geloven….. in de voorbije weken werd tot twee keer toe in onze kleders ingebroken. (gelegen ondergronds, maken deel uit van een appartementencomplex van in totaal 60 woningen)
  De dieven hadden het eveneens gemunt op fietsen, mountainbikes en ander sportgerief.
  Dit gebeurde in Berchem (bij Antwerpen).

  • In onze fietskelder onder ons gebouw is vorig jaar ook ingebroken en zijn ebikes mee genomen. Zelf had ik mijn fiets in onze eigen kelder staan. Maar het is allemaal heel vervelend.

Leuk als je een reactie achterlaat!