Opengebroken

Zondag in Ouddorp eindigde droog en ik noemde het een dag met een gouden randje. Het randje werd later die dag een donkere rand.Op de terugweg besloten we nog even langs onze volkstuin te rijden om te kijken of er stormschade was.

Er wachtte ons een onaangename verrassing, er was namelijk ingebroken in heel veel schuurtjes op het complex. Overal waren deuren opengebroken. Ook bij ons. Er bleek echter niets verdwenen bij niemand, uitgezonderd 1 fiets die was meegenomen van iemand. Maar balen is het wel. Het is de derde keer dat het ons overkomt, de vorige keren misten we wel veel.

Mijn man maakte het slot weer, zette er zelfs 2 op. Maar het bleef niet bij die ene keer. In totaal zijn ze of is die persoon zeker 4 keer actief geweest. Bij onze achterbuurman werd deze week drie maal zijn schuur opengebroken.Bij ons bleef het tot nu toe bij die ene keer. Op ons complex zijn iets van 70 tuinen en de bijna alle schuren zijn aan de beurt geweest. Sommige meerdere keren. Het bijzondere is dat niemand iets mist…..

Met de tuinburen die we zien, speculeren we er lustig op los wat dat nou kan zijn. De politie denkt aan vandalisme, maar wat veel moeite voor zo’n vandaal om al die schuren open te maken. Waarom niet makkelijk een steen door een ruit gooien of iets kapot trappen?

Nee, we denken bijvoorbeeld dat er binnenkort in de nacht een vrachtwagentje voor rijdt en dat die alles inlaadt wat interessant was in die schuurtjes. Moeten eerst wel al die deuren opengebroken worden, maar daar hebben ze inmiddels handigheid in☻.

Een andere gedachte is, dat ze op zoek zijn naar drank of wellicht wat te eten. De een zag twee onbekende mannen met rugtassen van de tuin afkomen. Zelf zag ik een jonge vrouw tot twee maal uit de bosjes naast het complex komen met een big shopper.Ik sloeg er toen nog geen acht op omdat ik nog niet wist van de inbraak. Maar nergens is een spoor van een gat in het hek wat om het complex heen staat. Het hek is hoog, daar klim je alleen over als je jong en lenig bent.

Een ander denkt dat ze misschien onder het gaas door rollen en een slaapplek zoeken. In de schuurtjes van Turkse tuinders liggen stapels kussens……

Of, of het moet een van ons zijn. Een van onze medetuinbezitters, die dus gewoon met de sleutel binnenkomt. Tuinbuurvrouw Tineke denkt dat er genoeg mensen gek genoeg zijn, overspannen door de corona toestanden, burnout of wat dan ook. En als je niet goed in je hoofd bent, kun je gekke dingen gaan doen. Maar tja, veel moeite is het wel……..

We wachten af, voorlopig gaan we maar iedere dag even checken.De politie doet er in ieder geval niets mee en aangifte doen heeft ook geen zin, nemen ze ook niet in behandeling

Blauw

Hortensiabloem, net kant….

Eindelijk schijnt hier ook de zon weer eens. Vanmiddag gingen we een poosje naar de tuin. Ik snoeide de vaste planten terug en harkte blad bij elkaar. Overal zie je de jonge scheuten al boven de grond komen naast de verdorde oude takken van planten. Bollen schieten overal de grond uit.

Heerlijk weer even buiten bezig te zijn.Van mij mag het zo blijven of liever nog iets warmer worden.

Schoon

Deze week liet ik de sensor van mijn camera reinigen. Ik had steeds twee irritante vlekken op mijn foto’s. Volgens de man van de camerawinkel zat hij vol vlekken maar kon ik alleen die twee zien. Het was mij eerst helemaal niet opgevallen. Ik zag ze zelfs op foto’s van vorig jaar zitten. Misschien zag ik ze nu wel doordat ik inmiddels een nieuwe bril heb of omdat ik mijn foto’s steeds kritischer bekijk☺. Volgens de man komt het doordat je met bv de zoomlens vuil of vocht mee naar binnen zuigt en valt het niet te voorkomen. Gelukkig niet mijn schuld, want ik probeer altijd zo secuur mogelijk mijn lenzen te wisselen. Nou de schone camera moest ik wel even testen, dat snap je.

Mosjes op een stenen randje bij het kantoor van onze zoon:

Geen vlek meer te zien!

Tot slot nog een mooie zonsondergang van gisteren. Ook deze lucht was binnen een paar minuten weer weg. Maar mooi was hij even en ik was snel genoeg om met de telefoon een foto te maken.

Na regen ………

Na regen komt zonneschijn is het gezegde. Eind van de middag letterlijk even te zien vanaf ons balkon op 10 hoog. Snel op het balkon een foto maken. Enorm gure wind slaat om mij heen.

17.18 uur

Terwijl ik de foto van mijn telefoon afhaal en opsla in mijn mapje zonsondergangen[☺], is het uitzicht alweer weg als ik opkijk. Hoe snel kan het gaan!

17.24 uur, dit keer vanuit de woonkamer genomen:

17.27 uur, nog een klein oranje puntje te zien aan de horizon en nog wat blauwe lucht

17.30 uur, de zon is weg, het blauw ook en het spettert weer……

17.38 uur een blogje klaar, haha. Zo snel kan het gaan……….