[Voor]uitzicht

Een week lang hikten we tegen afgelopen donderdag aan. De dag dat we de uitslag zouden krijgen van de biopten die tijdens de kijkoperatie waren afgenomen bij mijn man. Het hield ons danig bezig en uit de slaap. Gelukkig was de uitslag in die zin goed, dat er geen kwaadaardige cellen gevonden zijn. De woekering van de, dus goedaardige, cellen is voortgekomen vanuit de reuma, waar hij al heel zijn leven last van heeft en waar hij nooit aan heeft willen toegeven.

Lang verhaal kort, de knie moet nu eerst twee maanden herstellen van de kijkoperatie. Daarna volgt een OK waarbij het gezwel wordt weg gehaald en ook een totale knieprothese wordt geplaatst. Voorlopig is hij er niet klaar mee maar we zijn toch erg opgelucht, want uiteindelijk zal het wel weer goed komen.

Langs deze weg wil ik jullie, die een reactie achter lieten , bedanken voor de aardige woorden. Ook al ken ik maar een paar mensen persoonlijk, er reageerden ook veel bloggers/lezers die ik alleen ken vanuit hun verhalen of alleen als naam in de reacties. Maar een aardig woord, het doet een mens toch goed, hè!

Mijn man stuurt altijd oplossingen van puzzels in. Nooit wint hij iets. Ook deze week stuurde hij er twee op. De prijs bij de ene wedstrijd zijn hardloopschoenen en bij de andere een reis naar Lapland. “Ik zweer het je, zul je zien dat ik nu win, terwijl ik niet eens kan lopen☺“. Galgenhumor, daar zijn wij wel van…..

Winter

Gelukkig is het net winter en doen we toch nooit veel in de tuin en nu dus helemaal niets. Er moet nog wat gesnoeid worden, de druiven en peer- en appelbomen. De bomen snoeien doet mijn man altijd maar dat zal mij ook wel lukken.

Na een hele lange herfstperiode met nog hoge temperaturen, moest ik gisteren wel even wennen dat ik moest krabben voordat ik weg kon met de auto……

Vandaag moet ik toch nog even naar onze tuin om wat Agapanthussen te beschermen tegen de strenge nachtvorst die ze opgeven voor de rest van de week. De citroenen staan ook nog buiten en die moet ik ook nog maar in gaan pakken voordat ze het loodje leggen.

Uitzicht

Het uitzicht hier varieerde afgelopen week van zonnig, bewolkt, dikke nevel en mist naar heldere lucht met sterren en een pracht maan. Rijp op de planten en struiken levert weer mooie beelden op.

Woensdag ochtend zag ik opeens deze mooie dubbele regenboog:

Het duurde echt maar even, hij veranderde in een paar tellen naar deze:

De weerspiegeling op het water vond ik ook mooi. En toen was het al weer gedaan.

Toen ik afgelopen donderdagmiddag mijn auto ging wegbrengen voor een reparatie, liep ik langs de rivier terug en maakte een foto voor een blog wat ik nog in gedachten heb.

De volgende ochtend las mijn man dat in dat huis, wat bij ons aan de overkant van de rivier in Alblasserdam ligt, een 74 jarige Belg vermoord was. Gek idee …….

Toen ik eind van de middag de auto ging ophalen in de garage, zag ik deze mooie lucht:

Een foto die ik vrijdag avond van de mooie grote maan wilde maken, pakte niet goed uit. Ik weet niet wat ik deed, maar dit was het resultaat:

Zaterdag ochtend was dit ons uitzicht:

Buiten bleek de rijp op de struiken te liggen, altijd een foto waard. Ik had van iemand gehoord dat als je de foto’s in RAW maakt, je een beter resultaat krijgt in de nabewerking. Dat probeerde ik uit,maar ik moet eens goed nalezen hoe het precies werkt. Nu is de rijp op zich wel helder maar de achtergrond erg korrelig.

Het scherpstellen met de macrolens lukte ook niet erg, want er stond best veel wind

Vooruitzicht

Het afgelopen jaar konden we niet op vakantie en zijn geen weekendjes weg geweest door dat getob met die knie van mijn man. Het begon allemaal al vorige zomer, waardoor we de vakantie in de Ardeche moesten afbreken. Ook nu en zelfs de komende maanden betekent het dat we vooral aan huis gekluisterd zullen zijn. Iets wat eigenlijk niet in ons woordenboek staat, want we zijn altijd bezig en onderweg. Maar het vooruitzicht is beter dan we dachten, er is licht aan de horizon…….en wie weet kunnen we dan toch naar Lapland als hij de prijsvraag wint…..

Achter de wolken schijnt altijd de zon……

Herfst: in nevel gehuld

de maan staat nog aan de hemel

Vanmorgen vroeg ging ik naar de winkels en zag onderweg het natuurgebied, naast het landgoed waar ik vorige week was, in nevel gehuld. Het gebied om het landgoed heen heet de Donckse Velden. Vroeger stonden er om deze tijd van het jaar de spruiten,maar vanaf 2003 heeft men het in etappes getransformeerd naar een natuurgebied. Ik las dat je er een wandeling van ongeveer 4 kilometer kunt maken, gemeten over het hele gebied.

Nevel

Ik maakte snel wat foto’s, want als ik terug zou komen, kon de nevel best al weer weg zijn.De bomen op de achtergrond zijn die van het bos waar ik de paddenstoelen fotografeerde.

Nevel boven de Donckse velden

Nevel

Die nevel heeft altijd wat mysterieus toch! Al die spinnenwebben met druppels, echt prachtig vind ik ze.

Dauw

Toen de zon eenmaal doorbrak, was de nevel snel opgelost. Toen ik er plm kwart voor 10 weer langs fietste onderweg naar onze volkstuin, was alles verdwenen. Ik stopte nog wel even om wat andere druppelfoto’s te maken.Door de dauw was alles kleddernat.Ik ging slechts een stukje het bruggetje over, want ik had geen goede schoenen aan om in die nattigheid te lopen.

Slingers

Alsof de natuur een feestje viert en overal slingers hangen:

Bokeh

De dauwdruppels leveren mooie plaatjes op.De zon is inmiddels op en zorgt voor mooi bokeh. Als er over bokeh gesproken wordt gaat vaak over het bokeh effect waarbij lichtpuntjes buiten het scherptedieptegebied veranderen in ronde, zachte bollen. Hoewel dit vaak een stukje ‘drukker’ is in de foto, houd ik er wel erg van. Ik vind het de foto vaak iets magisch geven.

Glinsterend van alle zonnekleuren
Schitterend als was het puur kristal alleen
Dauwdruppels die doen opfleuren
Honderden op elk grassprietje aaneen

Ik zou ze aan elkaar willen rijgen
Om zo het mooiste halssnoer te verkrijgen
Jammer want ze zijn zo teer
Ze zo te zien en te begroeten, ik vraag niet meer

Herfst: regenbogen

Wat is dat even schakelen hè! Zo was het nog achter in de 20 graden, nu net twee weken later lopen we met vesten en regenjassen en is het 10 graden.Plensbuien vallen af en aan neer. Het is nu echt herfst.

Maandag was ik met onze kleinzoon even naar de speeltuin in aanleg, voor de deur. De zon scheen net even, dus ik dacht nu of nooit. Amper zat hij op de glijbaan of het begon te stortregenen, niet normaal. Naar huis wilde hij niet, wat maakt nou die regen uit als er iets heel leuks te zien is!

Kleinzoon is namelijk gek op alles wat wielen heeft en een graafmachine voor de deur zie je niet iedere dag! De speeltuin is nog in de maak en de graafmachine kwam steeds zand storten. Reuzeleuk natuurlijk. Zijn jas werd steeds natter, gelukkig had ik zijn regenbroek en laarsjes aangedaan. Na even kijken, hield hij het toch voor gezien en renden we naar huis. We waren allebei doorweekt, zijn jas en shirt, mijn broek en mijn schoenen. Zelfs mijn jas, die waterafstotend is, hield mij niet droog.

Regenbogen

Met al de regen en tussendoor de zon, zagen we nu al een paar maal regenbogen. Soms zelf een dubbele. Toen ik de vuilnis vanmorgen weg ging brengen verscheen net weer zo’n prachtige boog, schitterend! Ik liep snel even naar de waterkant en maakte met de telefoon wat foto’s. Andere beelden maakte ik vanmorgen vanaf het balkon. Het is altijd jammer dat er een flat naast ons staat, want die belemmert het zicht altijd, maar ja……..

Al die regen en herfstachtig weer hoeft van mij niet, maar het levert mooie plaatjes op. Zo is het uitzicht hier echt wel genieten, voor mij althans……

Hoe ontstaat een regenboog:

Een regenboog is een gekleurde soms incomplete halve cirkelboog die aan de hemel waargenomen kan worden als de (laagstaande) zon tegen een nevel van waterdruppeltjes aan schijnt en de zon zich achter de waarnemer bevindt. Het is een optisch effect dat wordt veroorzaakt door de breking en weerspiegeling van licht in de waterdruppels.{ Wikipedia]