Paddenstoelenfotografie

Om op zoek te gaan naar een paddenstoel, ging ik afgelopen week naar het Donckse Bos op het landgoed van Huijs ten Donck. Alhoewel de paddenstoelenfoto’s nog een beetje tegenvielen, kon ik toch al aardig wat verschillende soorten spotten. Ik denk dat dit voor veel soorten het begin is en ik ben van plan snel nog eens te gaan.

Namen ken ik zelf niet en zoek ik op dmv de app Obsidentify. Die herkent ook niet alles dus of het altijd klopt weet ik niet. Zo gaf de app bij onderstaande foto aan dat het een geruite rondmondhoren is, wat een slakkensoort is….☺

wat het wel is, weet ik nu dus niet
tranende franjehoed
splijthoedhertenzwam
Parelamaniet
Franjehoed
Goudvliesbundelzwam
Parelstuifzwam
braakrussola
Stekelkopamaniet
Glimmerinktzwam

Vliegen in close up

In het eerste stuk van het bos lagen al behoorlijk wat paddenstoelen/zwammen weg te rotten. Dat geeft echt een vieze geur en ziet er niet aantrekkelijk uit.

Als “bijvangst”op sommige paddenstoelen spotte ik wat vliegen, hier in close up….

Suillia spec.

Meer paddenstoelenfoto’s

Voor nu is dit het wat ik aan verschillende paddenstoelen kon vinden. Misschien ga ik snel nog eens en zie je nog wat meer van mijn paddenstoelenfoto’s.

Wil je de foto’s van vorige jaren eens bekijken? Ik zag er toen zoveel. Klik dan hier

Paddenstoelenspeurtocht[ 2021]

De eerste paddenstoelen van deze herfst[ 2021]

Paddenstoelen

Paddenstoelen[ 2020]

Paddenstoelen 3[ 2020]

Paddenstoelen 4[ 2020]

Op de valreep

21 gedachten over “Paddenstoelenfotografie

  1. Jaja.. dat zijn schitterende opnames van die wonderlijke groeisels.. voor zóveel verschillende moet je toch wel in een bos wezen denk ik hè! Ik was van de week in het plantloonbos bij Waalwijk.. óók erg genoten van véle zwammen en paddenstoelen!

  2. Mooi zeg al die paddestoelen. Ik heb er ook gezien in ons bos, maar die rode zie ik nooit! Waarschijnlijk andere grond hier. Maar ik blijf hopen…

Leuk als je een reactie achterlaat!