Paddenstoelentijd-3

Vandaag de derde serie met paddenstoelen die ik nam in het Donckse bos. Voor wie vorige blogs gemist heeft, het bos hoort bij een buitenplaats: Huijs ten Donck in Ridderkerk. Klik op de links in deze blog om ook vorige blogs te lezen over deze buitenplaats en de paddenstoelen die er voorkomen.

Deze serie foto’s nam ik niet met de macrolens omdat ik die uitgeleend heb aan mijn dochter.Ik ben nu drie keer naar dit bos geweest in de afgelopen maand.Fijn dat ik dat bos vlakbij mijn huis ontdekt heb! Op fietsafstand, zelfs aan te lopen. Vanuit ons raam zien we het bos liggen.

Zoveel soorten

Wat ik zo frappant vind is dat iedere keer dat ik ben gegaan, er weer andere paddenstoelensoorten zijn.De soorten van de foto’s van de eerste reportage, zie ik niet meer of er liggen nog snotterige hoopjes. Ik heb de soorten niet geteld,maar ik schat dat ik toch wel een stuk of 20 soorten paddenstoelen/zwammen heb vastgelegd.

Schilderijtjes

De natuur maakt composities, die prachtig zijn, soms zijn het net schilderijtjes! Mossen, paddenstoelen,afgevallen bladeren, beukennootjes, eikels, klimop,boomstronken, noem maar op.Stillevens die vanzelf ontstaan.Ik kan er van genieten, ik hoop jullie ook! Houd je er niet van, sla dan deze blogs maar over, de blogs over tuinieren komen ook over een tijdje weer.Vind je het leuk: kijk en geniet mee!

amethistzwam ?
Op een bemoste boomstam
vanuit een stuk afgezaagde boom
Bundelchloormycena??? ook op een boomstam

klik op onderstaande foto’s om te vergroten:

Dennenvlamhoed[?] op verterend hout
okergele korrelhoed?
Panterameniet?
Goudgele bundelzwam ?
goudhoed?

7 gedachten over “Paddenstoelentijd-3

  1. Prachtig! Het allermooist vind ik de composities van het (eindelijk weer) diepgroene gras en daarop de blaadjes van Amberboom in al hun kleurenpracht. Maar al de rest ook 🙂

  2. Wat een fantastisch aantal verschillende paddenstoelen heb je gespot. De amythistzwam wordt ook wel rodekoolzwammetje genoemd. Hoe natter het is hoe paarser hij wordt .Bij grote droogte wordt hij bruin.Wat zal je genoten hebben van die boswandeleing

Leuk als je een reactie achterlaat!