Paddenstoelentijd-2

Zoals beloofd deel 2 van foto’s die ik vorige week nam.De paddenstoelen ken ik niet van naam, wie het wel weet mag het zeggen………

Parasolzwam ??

Soms zag ik op een stukje grond meerdere soorten dichtbij elkaar.De ene soort onder een boom of op of onder dood hout, de andere juist weer in het gras

Boleet??
Boleet??

Ze lijken op elkaar,maar dit is toch weer een anders soort:

Krulzoom??

Deze zijn ook leuk:

Of deze:

Ik had nooit gedacht dat ik het maken van dit soort foto’s zo leuk zou vinden.Op mijn knieën of plat op de grond, want anders kun je ze niet goed nemen.Een vuilniszak mee op op te zitten.Het is een kunst apart die macrofoto’s. Op Instagram of op andere blogs[ bv deze foto van PicPholio] zie ik foto’s voorbij komen die echt zo mooi zijn. Die wil ik ook maken,maar kan ik niet, oefenen dus maar!!Als het lukt, wil ik nog eens naar het landgoed een kilometer verder gaan en kijken of er weer nieuwe soorten zijn.

Mijn ogen zijn al een tijdje aan de aftakeling van de leeftijd begonnen, dus van een leesbril ben ik inmiddels op een bril voor “de hele dag”overgegaan. Met het fotograferen vind ik dat lastig. Toen ik deze foto’s maakte, besloeg mijn bril steeds en die had ik even naast mij gelegd.Bij het weer opstaan was ik dat even vergeten en krak zei de bril.Ik stond er bovenop, pffff dom,dom,dom…….

Dat is een ander soort

Gisteren paste ik op de kleindochters, die net terug waren van een korte vakantie.Ik vroeg aan de oudste van 4 jaar of ze nog paddenstoelen had gezien in het bos. Ze zei, ja hoor oma, en je kon er op staan en op zitten en hij krakte niet ! Ze had tijdens het bezoek aan de Efteling in het sprookjesbos de paddenstoel rood met witte stippen gezien☺.

6 gedachten over “Paddenstoelentijd-2

 1. Je hebt de microbe precies goed te pakken zo te zien… Je resultaten zijn heel behoorlijk en oefening baart kunst hoor. De eerste twee foto’s zijn volgens mijn Parasolzwammen, de vijfde lijkt me een boleet, de vier dan dan volgen lijken wel een beetje op de Krulzoom en de laatste twee had ik ook op foto maar daar heb ik nog geen naam van. Doe zo voort als je er plezier aan beleefd. Nog bedankt voor de verwijzing naar mijn blog 🙂 P.S.: die vliegenzwam in de Efteling is me ook bekend van uit mijn kinderjaren.

 2. Paddenstoelen zoeken en fotograferen is leuk om te doen hè?
  Jij hebt aardig wat soorten ontdekt, en mooi op de foto gezet,
  dat weer overeind komen, gaat niet zo makkelijk meer…hahaha!
  Potjandorie, zonde van je bril!
  Geweldig wat je kleindochter vertelde over de paddenstoel in de Efteling.

 3. Haha die kleindochter! Ik ben ‘jaloers’ op jouw foto’s. Moet echt tof zijn als je dat zo goed kan. Ik heb echter geen geduld voor de technische kant van de zaak, vrees ik.

Leuk als je een reactie achterlaat!