Bezigheden

We gaan momenteel dagelijks even op de tuin langs om te kijken of we weer een rat of muis gevangen hebben. De stand is nu 2 ratten en 4 muizen. De muizen vangen we in onze “keukenschuur”, hoe ze binnen komen is een raadsel, want volgens ons is alles dicht. Een muis buiten interesseert me niet, maar in die schuur waar we eten en zitten vind ik het vies.Het ligt steeds vol muizenkeutels.Je ruikt het ook meteen als je binnen stapt.

onze keukenschuur

Na de laatste rat die we gevangen hebben in de kas, is het nu al een paar dagen geleden dat we beet hadden.We zien echter geen nieuwe gaten in de kas komen, dus ik hoop dat het hierbij blijft.Ik had van de zaak van onze zoon koffiedroes uit de koffiemachines mee genomen en langs de buitenkant van de kas bij de gaten gegooid. Misschien houden ze niet van koffie en hield dat ze buiten? ☺☺

Artisjok

Bij het rondje tuin maakte ik vandaag deze foto van de artisjok, die nu een knop krijgt. Beetje laat, niet dan?

De artisjok had ik in het voorjaar gezaaid ,maar hij tierde niet in de zinken teil waar ik hem in gezet had.We hadden hem overgezet in de volle grond, maar hij legde bijna het loodje. Toen we hem uit de grond schepten,bleek er een enorm mieren nest in de wortelkluit te zitten.Het was gewoon hol onder de plant. Geen wonder dat hij het niet deed! Uiteindelijk heb ik hem voor de derde maal verplant dit jaar, middenin het bloemenperk. Daar heeft hij het eindelijk naar zijn zin, hij ging nog groeien en nu zit deze knop erin………….

Mierennest

Zoals je op de foto boven kunt zien, is deze plek ook niet ideaal want ik zie nu de groene sprieten van de irissen ernaast omhoog komen, dus dat gaat elkaar ook weer in de weg zitten.In het voorjaar maar besluiten wie er naar een andere plek gaat.

Nog steeds kleur in de tuin

Het komkommerkruid bloeit weer in de strook waar ik bijen en vlinderlokkende planten heb staan. De lavatera bloeit ook eindeloos door.

Onze bezigheden op de tuin zijn wel een beetje gedaan.We snoeiden de bessenstruiken nog wat open. Hier en daar kan nog eens iets gesnoeid worden maar er is niet veel meer te doen. We namen een knolselderij mee en ik knipte wat selderij af voor de soep.

agastache

Kerst

het kerstboompje wat we vorig jaar na de kerst in de volle grond hadden gezet, hebben we nu vast in een pot gezet en kan straks mee naar huis om de kerst weer met ons te vieren.

Nestkastjes

De koolmezen en pimpelmezen vliegen alle nestkastjes in en uit!

Naast veel koolmezen en pimpelmezen zien we ook veel roodborstjes en winterkoninkjes in de tuin.Dit jaar hebben we voor het eerst ook weer merels en mussen gezien. Die waren er de afgelopen jaren niet.Bijna een plaag vormen de groene parkieten die met veel lawaai heen en weer vliegen.

Knoflook

De knoflook is de grond ook in gegaan. Wil je meer lezen over het kweken van knoflook, lees dan het blog wat ik vorig jaar schreef. [Klik op deze link]Ik heb nu voor het derde jaar van mijn eigen oogst weer tenen uitgeplant. Het ras is Fokhagyma, wat ik een lekkere milde knoflook vind.

olifantenknoflook

Ik had afgelopen jaar ook olifantenknoflook geplant,maar die had ik er te vroeg uitgehaald.Je moet deze pas oogsten als het blad verdord is.Bij mij kwam er een bloemknop in de stengel, dus ik haalde hem er daarom uit. Er waren maar een paar bruikbare tenen en 1 ervan heb ik nu ook geplant.

De olifantenknoflook is echt een macho knoflook, de knollen kunnen enorm groot worden.De smaak houdt het midden tussen ui en knoflook.

Dit jaar heb ik de knoflook langs de kas geplant in de hoop dat de geur de ratten tegenhoudt.☻

Kokkerellen

Nu de infecties van Corona toenemen wordt ons gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven en ons aan de voorschriften te houden.Wij bleven dit weekend ook thuis en gingen kokkerellen. We maakten 10 liter erwtensoep, bakten een appeltaart en vandaag staat er Roti op het menu. De pan staat op en het huis ruikt heerlijk naar knoflook, ui en massala. Ik kan jullie het recept aanbevelen, ik maakte al vaker Roti.

Vakantie

Vorig jaar waren in oktober op vakantie op Tenerife. Prachtig eiland met imposante landschappen. Hoe anders zijn de tijden nu geworden door Covid 19. Wij zijn niet weg geweest dit jaar, gelukkig hebben we foto’s van vakanties en kun je die er weer bij pakken. Voor wie nog eens even fictief naar Tenerife wil nu we allemaal weer meer in thuis zitten, kan de foto’s van de blogs in oktober 2019 bekijken☺ Misschien kunnen we ooit nog eens……..

In het voorjaar van 2019 waren we in Polen.We gingen daar heen voor werk, voor de derde keer, maar bleven er meteen voor vakantie. Polen is geen gangbaar vakantie land voor Nederlanders,maar het is echt ook heel mooi. We hebben maar een klein stukje van dat grote land gezien. Ook daar schreef ik blogs tijdens de reis. Dus verveel je je? Klik op de links en waan je even in Polen………

Tafelbergen, Polen

6 gedachten over “Bezigheden

  1. Heerlijk zo’n tuin en zeker nu men nergens naar toe kan.Het probleem met de ratten is geen lachertje.Kan er over mee spreken want had er last van in berging achter in de tuin maar is toe na hele tijd toch opgelost geraakt.Wens je er erg veel succes mee.

  2. Dat er muizen binnensluipen ik je tuinhuis, kan dan wel lastig zijn… maar geef toe, het ziet het er wel oergezellig uit. Je zou er haast willen wonen. Weer heel leuk om het leven op jullie domeintje te mogen volgen, het is ongetwijfeld een veilig oord in deze tijden van corona. De links over jullie reizen naar Polen ga ik straks zeker eens bekijken. Fijne zondag nog en laat de snert (erwtensoep dus) smaken 🙂

Leuk als je een reactie achterlaat!