Reizen door Polen, the middle of nowhere

Vandaag vertrokken we uit Dlugsopole Zdroj, op weg naar de volgende tussenstop in Szonowice, op weg naar Zakopane.

Na al een hele tijd gereden te hebben, kwamen we steeds meer op binnendoor weggetjes, dwars door kilometers velden met mais en granen, langs gehuchtjes met eigenlijk niets.De omgeving was mooi, maar wel steeds van hetzelfde.

Geen winkeltje, geen restaurantje, geen terrasje, echt niets. De dorpjes mochten de naam dorp niet eens dragen.Het waren gehuchten met soms maar een paar huizen, waar er dan maar een paar bewoond en de rest was bouwval.Soms was een bouwval toch nog bewoont, dan lag het dak open maar zag je toch nog plantjes voor de ramen staan.De mensen op straat gaapten ons na alsof we aliens waren, die hadden waarschijnlijk nog nooit een buitenlandse auto in hun dorp gezien…..

Veldbloemen

Wel mooi was langs of in die velden dat er allerlei bloemen in bloei stonden. Een paar maal zijn we gestopt om foto´s te maken.

Wat je ook overal ziet, zijn een soort altaartjes langs de weg met afbeeldingen van Jezus of Maria.Ik ben niet katholiek en weet niet waarom ze er staan, misschien om te beschermen.Soms staan er kaarsjes bij of liggen er kunstbloemen bij. Ieder dorp heeft er wel een langs de weg staan.Ik zal er later eens een collage van maken

Uiteindelijk reden we ergens en zonder dat het aangegeven stond, hield de weg op en belandden we in een grindbak. Toen waren we er klaar mee en maakten dat we weer in de bewoonde wereld kwamen.

Het geboekte hotel hebben we afgezegd en een dag eerder zijn we naar Zakopane gereden.Zo werd het een reisdag, we arriveerden om half 5.De uitzichten op de bergen beloven spectaculaire gezichten, die we morgen gaan bekijken.

2 gedachten over “Reizen door Polen, the middle of nowhere

Leuk als je een reactie achterlaat!