Herfst: in nevel gehuld

de maan staat nog aan de hemel

Vanmorgen vroeg ging ik naar de winkels en zag onderweg het natuurgebied, naast het landgoed waar ik vorige week was, in nevel gehuld. Het gebied om het landgoed heen heet de Donckse Velden. Vroeger stonden er om deze tijd van het jaar de spruiten,maar vanaf 2003 heeft men het in etappes getransformeerd naar een natuurgebied. Ik las dat je er een wandeling van ongeveer 4 kilometer kunt maken, gemeten over het hele gebied.

Nevel

Ik maakte snel wat foto’s, want als ik terug zou komen, kon de nevel best al weer weg zijn.De bomen op de achtergrond zijn die van het bos waar ik de paddenstoelen fotografeerde.

Nevel boven de Donckse velden

Nevel

Die nevel heeft altijd wat mysterieus toch! Al die spinnenwebben met druppels, echt prachtig vind ik ze.

Dauw

Toen de zon eenmaal doorbrak, was de nevel snel opgelost. Toen ik er plm kwart voor 10 weer langs fietste onderweg naar onze volkstuin, was alles verdwenen. Ik stopte nog wel even om wat andere druppelfoto’s te maken.Door de dauw was alles kleddernat.Ik ging slechts een stukje het bruggetje over, want ik had geen goede schoenen aan om in die nattigheid te lopen.

Slingers

Alsof de natuur een feestje viert en overal slingers hangen:

Bokeh

De dauwdruppels leveren mooie plaatjes op.De zon is inmiddels op en zorgt voor mooi bokeh. Als er over bokeh gesproken wordt gaat vaak over het bokeh effect waarbij lichtpuntjes buiten het scherptedieptegebied veranderen in ronde, zachte bollen. Hoewel dit vaak een stukje ‘drukker’ is in de foto, houd ik er wel erg van. Ik vind het de foto vaak iets magisch geven.

Glinsterend van alle zonnekleuren
Schitterend als was het puur kristal alleen
Dauwdruppels die doen opfleuren
Honderden op elk grassprietje aaneen

Ik zou ze aan elkaar willen rijgen
Om zo het mooiste halssnoer te verkrijgen
Jammer want ze zijn zo teer
Ze zo te zien en te begroeten, ik vraag niet meer

21 gedachten over “Herfst: in nevel gehuld

  1. Wat een betoverende foto’s. Wachten kan niet bij mist want soms lost die zich in een vingerknip op.
    De dauw maakt van gewone dingen kunstige dingen. Vroeg naar buiten geeft kunstige foto’s

  2. Une série superbe qui offre en premier de belles images de brumes romantiques comme elles le sont souvent à l’automne. Les gouttes sur les toiles d’araignée sont aussi très réussies et les fleurs également. Merci du partage.

  3. ’s Ochtends vroeg op pad gaan wordt weer heel lonend nu. Jij hebt hier alvast hele mooie resultaten bij elkaar gezet. Knappe fotografie hoor. Fijne avond nog en bedankt voor het delen.

  4. Ja, dat is echt een flink wandelgebied geworden daar.. ik zag het laatst ook toen ik er weer eens was. Met onze vorige hond kwam ik er vaker.. altijd een leuk wandelingetje daar.. voor met een stokoude hond die zover niet meer kon. 🙂
    Prachtig die mistfoto’s, maar die van de dauw vind ik bijna nog mooier.. geweldige reeks!

Leuk als je een reactie achterlaat!