Herfst: regenbogen

Wat is dat even schakelen hè! Zo was het nog achter in de 20 graden, nu net twee weken later lopen we met vesten en regenjassen en is het 10 graden.Plensbuien vallen af en aan neer. Het is nu echt herfst.

Maandag was ik met onze kleinzoon even naar de speeltuin in aanleg, voor de deur. De zon scheen net even, dus ik dacht nu of nooit. Amper zat hij op de glijbaan of het begon te stortregenen, niet normaal. Naar huis wilde hij niet, wat maakt nou die regen uit als er iets heel leuks te zien is!

Kleinzoon is namelijk gek op alles wat wielen heeft en een graafmachine voor de deur zie je niet iedere dag! De speeltuin is nog in de maak en de graafmachine kwam steeds zand storten. Reuzeleuk natuurlijk. Zijn jas werd steeds natter, gelukkig had ik zijn regenbroek en laarsjes aangedaan. Na even kijken, hield hij het toch voor gezien en renden we naar huis. We waren allebei doorweekt, zijn jas en shirt, mijn broek en mijn schoenen. Zelfs mijn jas, die waterafstotend is, hield mij niet droog.

Regenbogen

Met al de regen en tussendoor de zon, zagen we nu al een paar maal regenbogen. Soms zelf een dubbele. Toen ik de vuilnis vanmorgen weg ging brengen verscheen net weer zo’n prachtige boog, schitterend! Ik liep snel even naar de waterkant en maakte met de telefoon wat foto’s. Andere beelden maakte ik vanmorgen vanaf het balkon. Het is altijd jammer dat er een flat naast ons staat, want die belemmert het zicht altijd, maar ja……..

Al die regen en herfstachtig weer hoeft van mij niet, maar het levert mooie plaatjes op. Zo is het uitzicht hier echt wel genieten, voor mij althans……

Hoe ontstaat een regenboog:

Een regenboog is een gekleurde soms incomplete halve cirkelboog die aan de hemel waargenomen kan worden als de (laagstaande) zon tegen een nevel van waterdruppeltjes aan schijnt en de zon zich achter de waarnemer bevindt. Het is een optisch effect dat wordt veroorzaakt door de breking en weerspiegeling van licht in de waterdruppels.{ Wikipedia]

24 gedachten over “Herfst: regenbogen

 1. Als oma van vier kleinzonen herinner ik me nog goed hoe grote wielen sterk fascineren. Hij lijkt wel goed ingepakt.
  Een regenboog fascineert ook altijd. Wat een pracht aan foto’s hier. Vooral de volledige halve cirkel is schitterend. Ik sta altijd perplex van het zicht dat jij hebt vanuit je woning.

  • Het zicht is prachtig, alleen de flat naast ons had er niet moeten staan . Dan zouden we de hele skyline van Rotterdam zien en alle zonsondergangen. Nu gaat ie in bepaalde periodes net achter dat gebouw onder en zien we het niet. Nou ja, we kunnen altijd naar buiten natuurlijk☺

 2. oma begrijpt toch wel dat zo’n graafmachine hartstikke tof is
  ook tof zijn de mooie opnamen van de regenbogen
  kon kleinzoon daar ook van genieten , ik denk het wel

 3. Aggot.. die kleine man had er die regen wel voor over.. om zo’n mooie graafmachine aan het werk te zien hehe.. en ondertussen liepen oma haar schoenen vol hahahaa!
  Mooie regenbogen.. vooral die ‘hele’ vanaf je balkon.. wauw!

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!