[Voor]uitzicht

Een week lang hikten we tegen afgelopen donderdag aan. De dag dat we de uitslag zouden krijgen van de biopten die tijdens de kijkoperatie waren afgenomen bij mijn man. Het hield ons danig bezig en uit de slaap. Gelukkig was de uitslag in die zin goed, dat er geen kwaadaardige cellen gevonden zijn. De woekering van de, dus goedaardige, cellen is voortgekomen vanuit de reuma, waar hij al heel zijn leven last van heeft en waar hij nooit aan heeft willen toegeven.

Lang verhaal kort, de knie moet nu eerst twee maanden herstellen van de kijkoperatie. Daarna volgt een OK waarbij het gezwel wordt weg gehaald en ook een totale knieprothese wordt geplaatst. Voorlopig is hij er niet klaar mee maar we zijn toch erg opgelucht, want uiteindelijk zal het wel weer goed komen.

Langs deze weg wil ik jullie, die een reactie achter lieten , bedanken voor de aardige woorden. Ook al ken ik maar een paar mensen persoonlijk, er reageerden ook veel bloggers/lezers die ik alleen ken vanuit hun verhalen of alleen als naam in de reacties. Maar een aardig woord, het doet een mens toch goed, hè!

Mijn man stuurt altijd oplossingen van puzzels in. Nooit wint hij iets. Ook deze week stuurde hij er twee op. De prijs bij de ene wedstrijd zijn hardloopschoenen en bij de andere een reis naar Lapland. “Ik zweer het je, zul je zien dat ik nu win, terwijl ik niet eens kan lopen☺“. Galgenhumor, daar zijn wij wel van…..

Winter

Gelukkig is het net winter en doen we toch nooit veel in de tuin en nu dus helemaal niets. Er moet nog wat gesnoeid worden, de druiven en peer- en appelbomen. De bomen snoeien doet mijn man altijd maar dat zal mij ook wel lukken.

Na een hele lange herfstperiode met nog hoge temperaturen, moest ik gisteren wel even wennen dat ik moest krabben voordat ik weg kon met de auto……

Vandaag moet ik toch nog even naar onze tuin om wat Agapanthussen te beschermen tegen de strenge nachtvorst die ze opgeven voor de rest van de week. De citroenen staan ook nog buiten en die moet ik ook nog maar in gaan pakken voordat ze het loodje leggen.

Uitzicht

Het uitzicht hier varieerde afgelopen week van zonnig, bewolkt, dikke nevel en mist naar heldere lucht met sterren en een pracht maan. Rijp op de planten en struiken levert weer mooie beelden op.

Woensdag ochtend zag ik opeens deze mooie dubbele regenboog:

Het duurde echt maar even, hij veranderde in een paar tellen naar deze:

De weerspiegeling op het water vond ik ook mooi. En toen was het al weer gedaan.

Toen ik afgelopen donderdagmiddag mijn auto ging wegbrengen voor een reparatie, liep ik langs de rivier terug en maakte een foto voor een blog wat ik nog in gedachten heb.

De volgende ochtend las mijn man dat in dat huis, wat bij ons aan de overkant van de rivier in Alblasserdam ligt, een 74 jarige Belg vermoord was. Gek idee …….

Toen ik eind van de middag de auto ging ophalen in de garage, zag ik deze mooie lucht:

Een foto die ik vrijdag avond van de mooie grote maan wilde maken, pakte niet goed uit. Ik weet niet wat ik deed, maar dit was het resultaat:

Zaterdag ochtend was dit ons uitzicht:

Buiten bleek de rijp op de struiken te liggen, altijd een foto waard. Ik had van iemand gehoord dat als je de foto’s in RAW maakt, je een beter resultaat krijgt in de nabewerking. Dat probeerde ik uit,maar ik moet eens goed nalezen hoe het precies werkt. Nu is de rijp op zich wel helder maar de achtergrond erg korrelig.

Het scherpstellen met de macrolens lukte ook niet erg, want er stond best veel wind

Vooruitzicht

Het afgelopen jaar konden we niet op vakantie en zijn geen weekendjes weg geweest door dat getob met die knie van mijn man. Het begon allemaal al vorige zomer, waardoor we de vakantie in de Ardeche moesten afbreken. Ook nu en zelfs de komende maanden betekent het dat we vooral aan huis gekluisterd zullen zijn. Iets wat eigenlijk niet in ons woordenboek staat, want we zijn altijd bezig en onderweg. Maar het vooruitzicht is beter dan we dachten, er is licht aan de horizon…….en wie weet kunnen we dan toch naar Lapland als hij de prijsvraag wint…..

Achter de wolken schijnt altijd de zon……

26 gedachten over “[Voor]uitzicht

 1. Ik lees hier nu pas bij. Ondanks je man nog een hele weg te gaan wacht, is dit toch heel goed nieuws. Geen vieze beestjes in de knie en oplosbaar, het zal tijd vragen, maar het komt goed. Ik ben zo blij voor jullie.
  Jullie beleven de seizoenen zo intens vanuit jullie woonkamer met grote ramen ( veronderstel ik) .

 2. Wat fijn voor jullie dat de uitslagen goede berichten zijn. Wel nog een weg te gaan, maar met die nieuwe loopschoenen moet ook dat lukken…of is het een wens net als de laplandreis ?
  En die prijs… gun het jullie wel haha…zoals er zoveel die wens hebben.
  Die humor mag ik wel…Prachtfoto van die regenboog.
  Ja kan snel gaan als de pot met gouw gevonden is 😉
  Groetjes

 3. Mooie foto’s en eindelijk goed nieuws. Niet kwaardaardig. Nu rusten en dan revaldideren, het komt in orde al heeft het tijd nodig Spoedig herstel voor je echtgenoot

 4. Wat een mooie blogpost heb je geschreven met een heel passende titel.
  Fijn dat de uitslag goed was en dat er dus uitzicht op herstel is.
  De natuur biedt ook mooie uitzichten zo te zien op jouw foto’s. Prachtig
  En nu maar duimen dat de er straks genoten kan worden van mooie uitzichten in Lapland
  Met een winterse groet

 5. Oh, wat fijn dat het niets akeligs is. Een goedaardig gezwel is ook niet leuk maar wat zullen jullie opgelucht zijn. Het gaat een langdurige kwestie worden maar blijven vooruit kijken en daar zijn jullie volgens mij heel goed in. Groeten aan je man,

 6. Dat is geweldig goed nieuws…. de rest zal de tijd wel uitwijzen, nu eerst rusten dus. Proficiat met de prijzen die je gewonnen hebt, die reis naar Lapland is echt niet niks hé 🙂 Bedankt voor de mooie opnames die je de voorbije dagen gemaakt hebt, de luchten zijn echt mooi maar ook de ijskristallen heb je mooi vastgelegd. Dat huis aan de overkant kreeg wel plots een wat meer luguber tintje dus…. Fijne avond nog en groetjes.

 7. Oef.. toch wel een grote opluchting dat het niks kwaadaardigs was.. hiermee kun je tenminste verder.. gaat goedkomen, al duurt het nog wél even.
  Goh ja, dat huis.. ik had erover gelezen ook.. de directeurswoning van de IHC hè.. was gisteren in de buurt maar net niet helemaal. Ben wél langs die zorgboerderij gekomen waar ook nog niet zolang geleden doden gevallen zijn.. het is toch wat hè tegenwoordig..!
  Prachtig, die regenbogen.. allebei!
  Ik ga duimen voor Lapland voor jullie hehe.. voorlopig is het nog oplap-land..! 😉

 8. Mooi, heel mooi geschreven en mooie foto’s.
  Gelukkig is er goed nieuws, die opluchting achteraf is echt wel immens. Voel je hoe de spanning zich opgebouwd en die kan nu ineens weg. Pak van je schouders. Vrij ademen.
  En zo wordt een niet zo fijn vooruitzicht, een operatie, toch iets waar je met opluchting naar uitkijkt.

 9. gelukkig gaat het goed komen met de knie , maar begrijp goed dat jullie er slapeloze nachten van hadden
  en kan hij die 2 prijzen tegemoet zien
  mooie foto’s van de uitzichten , en lugubere vondsten in dat mooie huis

 10. Altijd fijn zo’n opluchting. En een nieuwe knie is ook nooit weg 🙂
  Ik hoop dat jullie de reis winnen. Rolstoeltje mee, en karren maar.

  Dat korrelige op je ene RAW foto komt denk ik door ruis. Je moet de ISO waarde waarschijnlijk hoger zetten. Het was misschien een grijze dag met weinig licht?

  Je maan foto vind ik echt geweldig.
  Prachtige foto’s weer Margriet. Goed dat je dat zei van de Agapanthussen. Ik moet de mijne ook snel toedekken.

 11. Het basisnieuws over je man is goed maar er is nog wel een weg te gaan. Op hardloopschoenen kun je ook goed wandelen want er zit een betere demping in dan bij gewone wandelschoenen trouwens.

  Er staat zoveel in je blog zowel mooie als lastige dingen.

 12. Wat een prachtig logje met gelukkig goed nieuws. Ik kan mij jullie slapeloze nachten en onrust voorstellen. Vanaf een bepaalde leeftijd denkt een mens toch steeds ‘het zal toch niet…’ En terecht, want je hoort het zoveel.
  Ik hoop en duim dat die Laplandreis dan toch nog waarheid mag worden. Van zo’n reis heb ik ook altijd gedroomd. Misschien moet ik ook maar eens meedoen met die puzzelwedstrijd…
  Gisteren zag ik ook zo’n prachtige regenboog. Je maakte mooie foto’s. Zelfs de mislukte heeft iets. Het lijkt wel een glimp van de ster van Betlehem. Er zat en zit duidelijk heel wat symboliek in de lucht deze week! Enkel het mysterieuze huis is een beetje eng nu ik lees wat daar is gebeurd.

 13. Mooi verhaal Margriet en foto’s. Spannende tijd geweest wachten op de uitslag knie Ben. Maar gelukkig goede uitslag nu wachten op de knie operatie en herstellen van de kijkoperatie. Fijne kerstdagen en snel tot ziens. Koos en Ria.

 14. Mooi!!!
  En die knieprotheses…. is ff wennen maar gaat snel (zegt mijn vechtgenoot die er 2 heeft) Enig nadeel… in deze tijd vh jaar kan er ongemak opspelen door kou (op te vangen door rekkousen van de Action)

  Verder mooie uitzichten met foto’s, jullie wonen niet verkeerd! Al wil ik met geld toe niet naar het verre gewest

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!