Regen en wind

Na al die warme weken blijft het nu toch wel erg nat.Vanmorgen gingen we naar de tuin,maar het was eigenlijk te nat om veel te kunnen doen.Door de regen en wind was er veel omgevallen.Dat leverde wel een mooi boeket voor thuis op.

Ook het eerste bosje zinnia’s kon mee naar huis:

Wat papaver zaaddozen om thuis te drogen. Wist je trouwens dat maanzaad het gedroogde zaad uit een papaverbol[ Papaver Somniferum] is?

Ik kon de eerste courgettes oogsten, eindelijk….Drie rode kolen konden mee naar huis, 3 stronken broccoli, de laatste doperwtjes,bosuitjes, sperziebonen en een flinke bos basilicum!!

Ik plukte wat aardbeispinazie, wat je zou kunnen eten.Geen idee hoe eigenlijk, dus ik heb er een foto van gemaakt en in een vaas gezet.Wie dit leest en weet wat je ermee kan, tips zijn welkom

Tot slot nog wat foto’s van vanmorgen:

Deze lathyrus komt ieder jaar op dezelfde plek terug.Het is een vast soort, Lathyrus Latifolius.Het verschil met de eenjarige soort is dat deze niet geurt.

De steekwagen met het insectenhotel wordt langzaam aan begroeid met de lavatera, de pompoen Ushi Kuri en afrikaantjes.Het staat leuk vind ik.

Afgelopen week stopte ik tussen al buien door nog wat sperziebonen in de grond op de plek waar de aardappelen hadden gestaan. Ze ontkiemen nu al.Ernaast staat nog wat bietjes en aan de andere kant[ niet op de foto] zelf gezaaide winterprei. Of dit een gelukkige combinatie is weet ik niet.De tuin staat zo vol dat dit de enige lege plek was.

deze clematis lijkt dit jaar eindeloos te blijven bloeien. Al vanaf het voorjaar maakt hij voortdurend nieuwe bloemen.
Hagley Hybrid

Af en toe regende het te hard en zaten we even onder ons afdak te wachten tot het minder zou worden

Zo meteen ga ik de oogst wegwerken en genieten van het mooie boeket op tafel! De regen is weer even gestopt maar de wind is nog erg hard hier rond ons huis op 10 hoog.

6 gedachten over “Regen en wind

  1. Ik persoonlijk vind het groeiend weer. Liever dit weer dan meer dan 30 graden. Je weet na regen komt zonneschijn. De volgende dagen wordt het beter. Heb jij al rode kool geoogst? Bij ons doet de rode kool het niet. Heb jij die zelf gezaaid of de plantjes gekocht? Mooi boeketje dat fleurt je dag op wanneer het regent en hard waait. Fijn weekend.

    • Ik heb de rode kool als kleine plantjes gekocht bij een lokale tuinder. Dit jaar doen ze het bij mij voor het eerst, andere jaren bleven ze maar ielig.Waarom het nu goed ging, geen idee …

  2. Heerlijk mooi veldboeket.Alles is erg omhoog geschoten na de regen.Hier ook veel dingen omgevallen die dringend moeten gesteund worden al tomaten en Chinese kool geoogst.Prachtige tuin heb je .Met de aardbei spinazie kan ik je niet helpen want het is de eerste keer dat ik het zie.

  3. De regen is dan wel goed voor de natuur, maar wat zijn we het snel zat! Mooi boeket uit de tuin.Dat treft!

Wat leuk als je een reactie achterlaat! Ik moet hem wel even goedkeuren dus je ziet hem niet meteen staan!