Rollercoaster

De afgelopen weken zijn voor mij voorbij gegaan als een rit in een achtbaan, een rollercoaster.

Een maand geleden besloot ik dat ik na 43 jaar mijn man wilde verlaten.Dat bedenk je natuurlijk niet zomaar opeens….Nu is de scheiding al rond, woon ik ergens anders, in een antikraak woning en hebben we ook afscheid van onze volkstuin genomen.Over de scheiding wil ik verder niets delen, we hebben het gelukkig goed kunnen regelen.

Afgelopen zondag waren we samen nog de hele dag in de tuin bezig, als vanouds. De tuin hadden we inmiddels opgezegd maar moesten we aanhouden tot het boekjaar om was, tm 30 september. Toen we naar huis gingen kwam er een man achter ons aan, die gehoord had dat we er mee zouden gaan stoppen en hij wilde alle tuinen overnemen zoals ze waren. Om een lang verhaal kort te houden, gaf het bestuur toestemming dat we deze week de sleutels in zouden leveren.Maandagavond en dinsdag haalden we alle persoonlijke spullen weg en al het gereedschap.Dinsdagmiddag vertrokken we en leverden de sleutels in.

De volkstuin hadden we 9 jaar. We hebben er veel plezier in beleefd, bergen werk verzet om uit niets een paradijsje te maken.Nu is het voorbij en kunnen we terug kijken op een geslaagd project.

Om het voor mijzelf ook af te sluiten laat ik zien hoe we begonnen.De eerste tuin in 2014 was een kaal stuk grond

In een jaar tijd maakten we er dit van:

Op de achtergrond zie je een andere tuin. De oude vrouw van wie die tuin was, stopte ermee en we namen haar 2 tuinen er bij. Heel veel werk was dat, veel rommel, onkruid, boomstronken, een vervallen schuurtje.

En we maakten er dit van:

Samen klussen en uit niets iets creëren, daar waren we goed in, altijd al.

Ik leerde fotograferen en maakte duizenden foto’s. Jullie hebben er veel voorbij zien komen.

Nu is het voorbij en moet ik een andere invulling vinden in mijn vrije tijd. Fotograferen kun je overal, dus jullie zullen geen foto’s meer zien uit deze tuin maar van andere dingen.

Wel heb ik “een pottentuintje” op mijn balkon gemaakt. Bij Lies las ik regelmatig over haar pottentuintje, dus dat idee sprak mij aan. Potten met zaailingen die ik nog moest uitpoten maar niet gedaan had omdat de grond zo droog was en het zo heet was.Ik heb nu tomaten, courgette, basilicum, sperziebonen, doperwten en pluksla in pot of bak. Of het wat wordt, laat ik jullie over een tijdje weten.

Het balkon moet ik nog wat leuker inrichten, alles staat nu op een klutje. Ik heb hier zelfs een tuin bij,maar omdat ik niet weet hoelang ik hier kan wonen[ het is antikraak] doe ik daar niets aan.

Nu ik verhuisd ben, de muren geverfd, het huis schoongemaakt en ingericht is, heb ik weer tijd om jullie blogs te lezen en zelf weer te gaan schrijven. Niet meer over de volkstuin van Bemar maar over andere dingen, ik zie het allemaal wel.

Het was een rollercoaster waar ik in beland was. Eerst ga ik uitrusten van al het gesjouw en harde werken met die hitte en trachten in mijn hoofd alles weer op een rijtje te krijgen.

Tot snel

35 gedachten over “Rollercoaster

 1. Heftig, zo’n beslissing, en zeker na zo’n lange tijd samen kan ik me voorstellen. Ik wens jou toe, dat je je draai mag vinden in je nieuwe leven, je nieuwe woonomgeving en veel plezier met het pottentuintje.

 2. Een hele heftige beslissing maar waar een deur dicht gaat , gaat een andere deur weer open.
  Veel succes met de opbouw van je nieuwe leven en je pottentuintje natuurlijk!

 3. Slik. Ook al ken ik je niet echt, ik had wel dat gevoel. Een grote beslissing waarbij je zeker niet over één nacht ijs bent gegaan. Ik hoop dat je snel terug rust vindt in je nieuw, ander leven. Je pottentuin zal je een vertrouwd voelen met natuur en genieten. Zorg goed voor jezelf

 4. Nou wat een nieuws. Ik schrik ervan. Had wel opgemerkt dat je niet schreef, maar dacht dat je op vakantie was. Eerst maar eens rustig landen in je nieuwe situatie. Neem er de tijd voor. Groetjes

 5. Wat je moeder ook zegt, mooi beschreven stukje! Helemaal mee eens… eerst maar s die rust nemen Margriet!!

 6. De nieuwe start is intussen al volop aan de gang…
  Zorg goed voor jezelf en je pottentuintje…leuk hoor.
  Wens je alle goeds op de nieuwe ingeslagen weg

 7. Het zal een moeilijke, drukke en heftige periode zijn geweest, waarin je ook je tuin inleverde. Ik snap het.
  Nu kun je aan andere dingen denken, ik wens je succes en -hopelijk- nieuw geluk.

 8. Mijn tuinburen wat zal ik jullie missen, het praatje bij het hek het zeveren over plantjes de groetjes naar elkaar en de laatste gesprekken over het wel en wee van de tuin. Het zal even duren voordat je je draai weer heb gevonden maar tot dan wens ik je veel sterkte en ik hoop tot ziens

 9. Daar schrik ik even van Margriet, wat een beslissing en wat die beslissing met zich meebrengt. Ondere andere je geliefde moestuin opgeven. Veel strerkte in je nieuwe leven.

 10. Wat heb je een grote stap gezet… het moeten turbulente weken geweest zijn, zowel in je hoofd als om alles te regelen.
  Ik wens je heel veel geluk toe in je “nieuwe leven”, en ook veel moed om het alleen te rooien.
  Succes met je pottentuintje… je kan overal iets van maken, als je het maar wil. Hè? 🙂

 11. Ik wens je alvast een goeie nieuwe start toe en leuk dat alles zo vlot geregeld kon worden. Wel jammer van de tuin waar je zo hard in gewerkt hebt al die jaren. Het pottentuintje zal aardig wat minder onderhoud vergen…… Succes hoor !!!

 12. Na hoeveel jaar ook…. als je je hart volgde/volgt is het altijd goed.
  Ik wens je toe dat het je zo goed mogelijk gaat en je dat vindt wat je miste.

 13. Een rollercoaster lijkt me dat inderdaad geweest te zijn.. een complete levensverandering na 43 jaar.. niet niks. Maar je zult er zeker je redenen voor hebben gehad die beslissing te nemen. Nu maar rustig proberen je weg te vinden in je ‘nieuwe’ leven hè.. sterkte en succes, je bent al goed begonnen.

 14. ’t Is ook mooi geweest… (helemaal niet kwetsend bedoeld!).
  En dat pottentuintje, dat lukt je zeker. Hier worden momenteel kruisbessen en frambozen geoogst (in/uit pot!), en de eerste lookbolletjes (klein).
  Een nieuwe start…!
  Lie(f)s.

Leuk als je een reactie achterlaat!